Eerste indruk | Met de Mastercard Classic schaf je een zeer betaalbare creditcard aan die je altijd en overal kunt gebruiken. Het grote voordeel van deze creditcard is dat de jaarlijkse kosten erg laag zijn en dat je toch gebruikmaakt van verschillende voordelen. Zo zijn er verzekeringen aan de kaart gekoppeld en kun je met een app altijd jouw transacties bijhouden.


Wat is Mastercard Classic?

De Mastercard Classic is een creditcard die betaalbaar en veelzijdig is. Met de kaart kun je gebruikmaken van een bestedingslimiet tot maximaal €5.000,- per maand. Dit limiet wordt afgesteld op jouw persoonlijke financiële situatie zodat je nooit te veel geld kunt uitgeven. Met een handige app kun je altijd en overal inzicht hebben in de transacties die je doet met de kaart. Als je iets koopt, dan zijn de artikelen die je met de Mastercard Classic afrekent altijd verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Deze aankoopverzekering kun je tot 180 dagen na betaling met de kaart aanspreken. Een ander voordeel is dat je contactloos kunt betalen en tegen een gering tarief een tweede creditcard kunt krijgen voor bijvoorbeeld een gezinslid.

Voor- en nadelen

De Mastercard Classic aanvragen heeft meerdere voordelen en uiteraard ook enkele nadelen. Om het beeld van deze creditcard voor jou compleet te kunnen maken hebben we een aantal van deze voordelen en nadelen op een rij gezet. Deze plus- en minpunten zijn als volgt:

 • De Mastercard Classic is een creditcard die je overal ter wereld kunt gebruiken.
 • De kosten voor de creditcard zijn zeer laag op jaarbasis, ook als je een tweede kaart wilt aanvragen voor bijvoorbeeld een gezinslid.
 • Je kunt gebruikmaken van een handige app.
 • Contactloos betalen is mogelijk.
 • Aan de Mastercard Classic is een aankoopverzekering tot 180 dagen na betaling gekoppeld.
 • Er zijn geen uitgebreide verzekeringen voor bijvoorbeeld op reis aan de creditcard gekoppeld.
 • Voor de aanvraag moet je 18 jaar of ouder zijn en mag je geen negatieve BKR-registratie hebben.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan een Mastercard Classic aanvragen. Het aanvragen van deze creditcard is voornamelijk aantrekkelijk als je sporadisch gebruik wilt maken van een kaart waarmee je op krediet kunt betalen en als je jaarlijks weinig kosten wilt hebben. Omdat je de kaart overal ter wereld kunt gebruiken is de Mastercard Classic ook ideaal voor bijvoorbeeld op reis. Als je veel op reis gaat en vaak gebruikmaakt van een creditcard, dan is het waarschijnlijk aantrekkelijker om een andere creditcard van Mastercard te nemen in verband met de voordelen op reis die aan de andere creditcards gekoppeld zijn zoals verzekeringen.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 20
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Een echte aanrader!

  De mastercard classic is echt een fijne creditcard en kan de kaart iedereen echt aanbevelen mocht je een goedkope maar toch prima creditcard willen. Ik koos daarom voor deze creditcard. Mijn aankopen zijn tot 180 dagen verzekerd en ik heb een zeer ruim limiet tot €5000. Niet dat ik dat nodig ben, maar toch altijd handig wanneer je onvoorziene kosten op je bordje krijgt.

  Albert 7 oktober 2020
 • Veel zekerheid tijdens mijn reis

  Ik heb de kaart als extra zekerheid altijd mee op vakantie. Zo weet ik zeker dat ik altijd onvoorziene kosten kan betalen en ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Ik betaal ook vaak mijn buitenlandse reis met de Mastercard Classic omdat ik dan verzekerd ben tegen kosten door verloren of vertraagde bagage, vluchtvertraging, reisongevallen en ook voor hulpverlening. Ik ga liever met deze zekerheid op pad voor €20 per jaar, dan dat ik het achterwege laat. Zo ga ik goed voorbereid op pad.

  Paul 2 oktober 2020
 • Goedkope en fijne kaart met veel goede voordelen

  De Mastercard classic heb ik al een aantal jaren in mijn bezit en ben er tot op de dag van vandaag heel blij mee. Ik betaal vaak online aankopen met de kaart omdat ik dan extra verzekerd ben tot 180 dagen. Daarnaast gebruik ik de kaart om vluchten te boeken, ook puur omdat ik dan veel beter verzekerd ben. Ik koos jaren geleden voor de creditcard omdat deze maar € 20 per jaar kost, maar wel heel veel voordelen biedt. Fijne kaart en overal wel voor te gebruiken.

  Arie B. 2 oktober 2020