American Express

American Express - logoAmerican Express is opgericht in 1850 en is één van de grootste creditcardmaatschappijen ter wereld. De creditcardsvdie worden uitgegeven door American Express zijn over het algemeen zeer uitgebreide & luxe creditcards.

De creditcards hebben een onbeperkt limiet, alle aankopen zijn minimaal 90 dagen verzekerd en je krijgt daarnaast veel extra privileges. Daarnaast heeft American Express een zeer hoog service niveau. Onderstaand de top 3 meest gekozen American Express creditcards.

 

American Express is een bekend merk. Ze zijn voornamelijk bekend door hun creditcards, maar eigenlijk is American express begonnen als een rederij in 1850. Pas in 1958 werden de eerste creditcards uitgegeven.  Het is zo dat voor die tijd het concept creditcards eigenlijk helemaal niet bestond. American Express was de eerste organisatie in de wereld die een creditcard uitgaf. In de eerste 5 jaren waren er een miljoen mensen die gebruik maakte van de American Express card.

Uiteindelijk werd de eerste creditcard “de groene kaart” genoemd. In 1966 kwam de eerste gold card. De platinum creditcard kwam pas in 1984.  Als laatste zijn de “Blue creditcards” uitgegeven, deze creditcards waren toen zonder jaarlijkse vergoeding. Als allerlaatste werd de uitzonderlijk exclusieve creditcard “Centurion” op de markt gebracht. Deze kaart was alleen beschikbaar wanneer je hier een uitnodiging voor kreeg. Kortom zeer exclusief dus. Daarnaast had deze creditcard jaarlijkse kost van $1.000 per jaar.

American Express creditcards

Wanneer we kijken naar de grootte van het bedrijf American Express dan is het zo dat American Express qua creditcard aantal niet het grootste is van de wereld, maar op basis van volume (betaalde bedragen met American Express) wel de grootste is. Dit komt voornamelijk door het feit dat de American Express creditcard vooral wordt gebruikt door mensen met een relatief hoog inkomen, deze geven doorgaans meer geld uit met hun creditcard.

American Express is één van de grootste en meeste gerespecteerde bedrijven binnen de financiële sector. Ze zijn beursgenoteerd en hebben een marktkapitaal van bijna 65 miljard dollar. Daarnaast biedt American Express een zeer goede service voor hun klanten. De creditcard van American Express zijn niet goedkoop, maar je krijgt er wel veel extra`s voor terug. Je krijgt bij sommige American Express creditcards namelijk standaard een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Deze hoef je dan dus niet extra af te sluiten wanneer je op vakantie gaat.