Ontdek de voordelen van ANWB creditcards voor reizen

ANWB creditcard voor op reis
ANWB creditcard voor op reis
12 april 2022 14 april 2022 3 minuten 1 reactie

ANWB

ANWB is meer dan alleen de Wegenwacht. Deze organisatie is ook de partij waar je terecht kunt voor verzekeringen, leasen en creditcards. Hoewel de ANWB werd opgericht voor het bevorderen van recreatief fietsen, werden de activiteiten door de jaren heen uitgebreid. Zo houden ze zich inmiddels ook bezig met automobilisten, wandelaars, watersporters, motorrijders, paardrijders, kampeerders en meer. Inmiddels verkoopt de ANWB ook reizen en verzekeringen, maar bieden ze ook rijopleidingen aan, verkeerslessen op scholen en trainingen. Tot slot kun je bij ANWB vandaag de dag ook terecht voor creditcards.

Waarom een creditcard voor je reis?

Een creditcard hebben is altijd een aanrader, vooral wanneer je op vakantie gaat. Er zijn verschillende redenen waarom een creditcard aanschaffen voor je vakantie een aanrader is. Hier vind je de belangrijkste redenen op een rij:

  1. Tickets boeken: het is steeds vaker alleen mogelijk om een hotel of vliegmaatschappij te boeken met een creditcard, vooral als het gaat om buitenlandse aanbieders. Met een creditcard als enige betaaloptie is het ideaal om deze in je bezit te hebben.
  2. Altijd en overal betalen: het maakt niet uit waar je bent, met een creditcard kun je altijd en overal betalen, waardoor je zekerheid en een veilig gevoel hebt in het buitenland.
  3. Garantie: met een creditcard ben je verzekerd van aflevergarantie. Mocht er iets gebeuren met het hotel of de vliegmaatschappij, dan heb je altijd recht op terugbetaling.
  4. Verzekerde aankopen: jouw aankopen die je doet met de creditcard zijn minimaal 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Sommige creditcards hebben een nog langere verzekering.

Dit zijn de opties bij ANWB

ANWB is een bekende partij voor de aanschaf van een creditcard. En wanneer je op reis gaat is het prettig om een goede creditcard aan te schaffen waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Benieuwd naar de creditcards van ANWB die geschikt zijn voor reizen? Hier vind je een handig overzicht met jouw mogelijkheden:

Kaart Bestedingslimiet Aankoopverzekering  
ANWB Visa Gold Card € 5.000 365 dagen Bekijk kosten
ANWB Visa Silver Card € 3.750 270 dagen Bekijk kosten
ANWB Visa Classic Card € 2.500 180 dagen Bekijk kosten

Voordelen ANWB creditcards

Waarom is het aantrekkelijk om voor een ANWB creditcard te kiezen wanneer je op reis gaat? Een groot voordeel is dat de kaarten van ANWB wereldwijd geaccepteerd worden. Dit betekent dat je altijd profiteert van zekerheid en gemak. De ANWB Visa Gold Card en de ANWB Visa Silver Card zijn de ideale keuzes voor wanneer je op reis gaat. De kaarten hebben niet alleen een ruime bestedingslimiet, maar het is daarnaast ook goed om te weten dat je te maken hebt met verschillende extra's.

  • Noodgeld op reis: verlies je jouw creditcard op reis? Dan is het mogelijk om via Visa kosteloos contant geld op te nemen.
  • Eigen risico Autohuurverzekering: de eigen risico bij schade aan de huurauto is afgedekt voor een bepaald bedrag. Dit is per creditcard anders geregeld en het is dan ook slim om hiernaar te kijken.

Vergelijk de opties en maak de beste keuze

Het is altijd slim om jouw opties voor een creditcard goed met elkaar te vergelijken. Bepaal eerst jouw persoonlijke situatie en waar jij behoefte aan hebt. Daarna kun je kijken naar de beschikbare ANWB creditcards en ontdekken welke hier goed bij aansluit. Het is vervolgens mogelijk om de kaart online aan te vragen. Ga je binnenkort op reis? Ontdek de mogelijkheden voor een kwalitatieve creditcard. ANWB is een van de partijen waar je terecht kunt.

Reacties (1)

  • Met mijn vrouw ga ik elk jaar op vakantie in Frankrijk en ik neem altijd mijn ANWB creditcard mee! Jaren geleden heb ik de Visa Classic Card aangevraagd en tot op de dag van vandaag ben ik zeer tevreden met deze creditcard. Vrijwel overal in Frankrijk kan ik probleemloos betalen. Ik heb wel een duurdere ANWB creditcard overwogen, maar ik houd het voorlopig bij mijn Classic Card. Deze werkt voortreffelijk en ik heb er nooit problemen mee gehad.

    Simon 18 april 2022

Plaats reactie