Eerste indruk | De American Express Blue Card aanvragen kan veel voordelen bieden voor jou. Je kunt de kaart gebruiken om wereldwijd aankopen te doen, hebt de mogelijkheid om 2 extra kaarten aan te vragen en bent altijd verzekerd tegens schade, diefstal of verlies van de artikelen die je met de kaart gekocht hebt.


Wat is American Express?

American Express is wereldwijd 1 van de grootste aanbieders van creditcards. In de volksmond wordt de maatschappij ook wel afgekort tot AMEX. De creditcardmaatschappij bestaat al sinds 1850 en begon ooit als een postbezorgdienst. Tegenwoordig kun je gebruik maken van verschillende creditcards zoals de American Express Blue Card. Met deze kaart kun je wereldwijd betalen en spaar je voor Membership Rewards waarmee je cadeaus en kortingen bij elkaar kunt krijgen. Alle aankopen die je met de kaart doet zijn standaard tot 90 dagen na aankoop verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. De Blue Card van AMEX is een ideale kaart voor mensen die af en toe gebruik willen maken van een creditcard.

Voor- en nadelen

De American Express Blue Card aanvragen heeft zo verschillende voor- en nadelen. We hebben deze op een rij gezet zodat je eenvoudig een overzicht hebt van wat je kunt verwachten van de kaart. De voor- en nadelen van de American Express Blue Card zijn:

 • Aankopen zijn tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.
 • Per 2 euro die je spendeert spaar je 1 Membership Reward die je kunt sparen voor cadeaus en kortingen op bepaalde aankopen.
 • Je hebt de mogelijkheid om twee extra Blue Cards aan te vragen voor bijvoorbeeld gezinsleden.
 • De kaart wordt helaas niet overal in winkels en webwinkels geaccepteerd.
 • Voor de aanvraag mag je geen negatieve BKR-registratie hebben.

Conclusie

De American Express Blue Card is een ideale kaart voor de beginnende gebruiker van een creditcard. Voor het aanvragen van de kaart hoef je niet veel moeite te doen en je bent er ook nog eens weinig kosten aan kwijt. Een groot voordeel is dat je overal ter wereld kunt betalen en dat de aankopen die je doet altijd goed verzekerd zijn. Indien je meer gebruik wilt maken van de kaart en met meerdere mensen, kun je ook eenvoudig 1 of 2 extra kaarten aanvragen. Wat dat betreft is deze creditcard dan ook echt een aanrader voor mensen die af en toe gebruik willen maken van een creditcard en er tevens niet te veel geld aan willen uitgeven.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 36
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 90 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Aanvraag duurt lang

  Dit is een fijne creditcard en is makkelijk te krijgen. Ze checken wel ff of je geen negatieve BKR-registratie hebt, boven de 18 bent en een woonadres in Nederland hebt maar voor de rest is het heel makkelijk. Het duurt alleen wel lang voordat je je Blue Card in huis hebt. Als het goedgekeurd is krijg je pas na 10 dagen de creditcard met de post binnen. Het is wel een fijne creditcard, maar het aanvragen had van mij wel wat sneller gemogen. Toen ik een probleem had met de creditcard duurde het ook even voordat de klantenservice dit opgelost had.

  Leroy 17 december 2020
 • Top aankoopverzekering

  Superblij mee! Ik bestel best veel online via bijvoorbeeld Marktplaats, eBay, Bol.com en daar zit soms best een risico aan. Omdat ik graag verzekerd wilde zijn tijdens het online shoppen ben ik gaan kijken naar een creditcard. Ik wilde geen hele dure creditcard, maar wel met goede services. Zo kwam ik bij de American Express Blue Card terecht. Deze creditcard kost niet veel in de maand en heeft een aankoopverzekering. Ook ben ik beschermd tegen fraude en heeft de creditcard een Geld-Terug-Garantie. Dat gaf voor mij echt de doorslag.

  Anja S. 30 november 2020
 • Goede kaart met inkomenscheck

  Ik wilde graag een creditcard aanschaffen en na wat online zoeken kwam ik op de website van American Express terecht. De kaart die het beste bij mij paste was de Blue Card. Deze kaart is een basis creditcard, waarvoor je slechts een klein bedrag per maand betaald. Je kunt handig via de kaart miles sparen en zo dingen kopen of voor reizen sparen. Ik gebruik de Blue Card omdat ik zo nu en dan op reis ga naar het buitenland. Dan is het heel eenvoudig boeken met de American Express Blue Card en verdien ik gelijk punten voor een volgende trip!

  Mark 4 augustus 2020