Eerste indruk | De American Express Flying Blue Entry Card is een creditcard die speciaal uitgegeven wordt voor mensen die vaak op reis zijn. Door gebruik te maken van de creditcard, maak je ook gebruik van vele voordelen. Zo spaar je Miles die je kunt gebruiken voor kortingen op vliegtickets of upgrades van reizen.


Wat is American Express Flying Blue?

De American Express Flying Blue Entry Card wordt uitgegeven voor creditcardmaatschappij American Express, ook wel AMEX genoemd. AMEXis een wereldwijde aanbieder van creditcards en heeft deze Flying Blue Entry Card op de markt gebracht voor mensen die vaak op reis zijn. Je kunt naast deze kaart ook nog eens twee extra kaarten aanvragen voor bijvoorbeeld gezinsleden. Alle aankopen die je met de kaart doet, zijn tot 90 dagen verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Je spaart automatisch per uitgegeven euro 0,5 Mile die je kunt opsparen en uitgeven voor kortingen op bijvoorbeeld vliegtickets.

Voor- en nadelen

De American Express Flying Blue Entry Card aanvragen heeft verschillende voordelen. De kaart is vooral aantrekkelijk voor mensen die veel reizen en af en toe een creditcard willen gebruiken om te betalen. Voor de duidelijkheid hebben we een aantal voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

 • De creditcard kan over de hele wereld gebruikt worden om mee te betalen.
 • Met de American Express Flying Blue Entry Card spaar je voor Miles die je voor kortingen en andere voordelen kunt gebruiken.
 • Aankopen zijn tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen schade, verlies of diefstal.
 • Je kunt twee extra kaarten aanvragen voor gezinsleden.
 • Aanvragen kan alleen als je 18 jaar of ouder bent en geen negatieve BKR-registratie hebt.
 • In tegenstelling tot de andere Flying Blue kaarten van AMEX zijn er nagenoeg geen verzekeringen voor op reis aan de kaart gekoppeld.

Conclusie

Alles bij elkaar genomen kunnen we concluderen dat de American Express Flying Blue Entry Card aanvragen voornamelijk aantrekkelijk is voor de gebruiker die regelmatig reist en af en toe gebruik wil maken van een creditcard. Voor de gematigde gebruiker is de pas qua prijs dan ook zeer aantrekkelijk en maak je toch gebruik van een flink aantal voordelen. Reis je veelvuldig en wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een flink aantal reisverzekeringen, dan kun je beter kiezen voor één van de andere Flying Blue kaarten van American Express. De American Express Flying Blue Entry Card is dus een ideale kaart voor de wereldreiziger die af en toe een creditcard nodig heeft.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 35
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 90 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Makkelijk miles sparen

  Ik wilde graag een creditcard om met een gerust hart online te kunnen shoppen. Zo kwam ik bij deze Flying Blue Entry Card terecht. Met deze creditcard ben ik goed verzekerd tijdens het online winkelen en kan ik bij elke aankoop miles sparen. Wanneer het weer is toegestaan ga ik graag naar concerten en door de creditcard heb ik voorrang bij de ticketverkoop. Voor die tickets kan ik de miles ook inzetten en kan ik naar super gave concerten!

  Bert 16 december 2020
 • Fijne creditcard, op veel plekken te gebruiken

  De American Express Flying Blue Entry Card is een hele fijne creditcard die vaak geaccepteerd wordt bij veel winkels en restaurants. Het miles spaarsysteem is echt wel een pluspunt van deze creditcard. Zo kan ik sparen voor weekendjes weg of cadeaukaarten voor bijvoorbeeld Bol.com of Douglas. Ik gebruik de Flying Blue Entry Card ook om aankopen te doen online en door de creditcard ben ik beschermd tegen fraude en eventuele schade aan mijn aankoop.

  Nena B. 18 november 2020
 • Goedkope creditcard voor Apple account

  Ik koos de Flying Blue Entry Card van AMEX omdat de creditcard op jaarbasis slechts € 35 kost en ik de creditcard eigenlijk alleen gebruik om aan mijn Apple account te koppelen. Mijn iCloud opslag kan ik alleen betalen met giftcards of creditcards en ik had geen zin steeds de giftcards te moeten kopen voordat het tegoed weer op was. Dankzij de creditcard blijft de betaling gewoon doorgaan en heb ik daar geen omkijken meer naar.

  Mindy 11 september 2020