Eerste indruk | De American Express Flying Blue Gold Card is een creditcard die gemaakt wordt voor mensen die vaak op reis zijn en altijd overal willen kunnen betalen. Met deze creditcard betaal je één keer per maand jouw uitgaven terug en maak je gebruik van verschillende voordelen. Zo kun je sparen voor kortingen en maak je gebruik van verschillende verzekeringen.


Wat is American Express Flying Blue?

American Express Flying Blue is een type creditcard die speciaal gemaakt is voor mensen die vaak op reis zijn. De Gold Card uit deze serie is bedoeld voor mensen die vaak gebruikmaken van een creditcard. Aan deze kaart zijn bijvoorbeeld veel verschillende verzekeringen voor jou en jouw gezinsleden gekoppeld. Deze bieden onder andere dekking voor medische kosten, annulering van vluchten, ongevallen en nog veel meer als je op reis bent. Je moet de reis dan overigens wel de reis met de American Express Flying Blue Gold Card betalen. Verder spaar je automatisch voor Miles, een puntensysteem waarmee je bijvoorbeeld kortingen kunt krijgen op vliegtickets.

Voor- en nadelen

De American Express Flying Blue Gold Card aanvragen heeft veel voordelen en ook enkele nadelen. Zeker als je gebruikmaakt van de kaart wanneer je reist met het vliegtuig dan heeft het veel voordelen. Voor de duidelijkheid hebben we een aantal van deze voor- en nadelen hieronder op een rij gezet voor je.

 • Je spaart voor Miles die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld korting op vliegtickets. Vlieg je met KLM of Air France dan spaar je zelfs extra Miles.
 • De kaart kan over de hele wereld gebruikt worden.
 • Jij en jouw gezinsleden zijn uitgebreid verzekerd op reis.
 • Je kunt twee extra kaarten bestellen.
 • Aankopen zijn 180 dagen lang verzekerd tegen schade, diefstal en verlies.
 • De creditcard is alleen beschikbaar als je 18 jaar of ouder bent.
 • Je kunt de kaart niet aanvragen met een negatieve BKR-registratie.

Conclusie

De American Express Flying Blue Gold Card aanvragen is erg aantrekkelijk voor mensen die vaak op reis zijn en overal ter wereld willen kunnen betalen. De afweging die je kunt maken voor het aanvragen van deze kaart is hoe vaak je de kaart zult gaan gebruiken ten opzichte van de kosten die je hebt. Ben je een veelvuldig gebruiker en ga je vaak op reis, dan is dit voor jou de ideale creditcard. Als je niet vaak reist en wel veel gebruikmaakt van een creditcard, dan is een andere kaart misschien aantrekkelijker en zelfs voordeliger. Deze American Express Flying Blue Gold Card is ideaal voor iedereen die vaak reist, goed verzekerd wilt zijn op reis en vaak betaald met een creditcard.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 170
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • 2 kaarten om dubbel te sparen

  Mijn man gaat veel op reis en ik ben iemand die graag online shopt. Om eenvoudig te kunnen betalen hebben we een Flying Blue Gold Card van American Express. We hebben beiden onze eigen kaart (kosteloos) zodat we er beiden gebruik van kunnen maken als we niet bij elkaar zijn. Zo sparen we beiden miles en gaat het een stuk sneller dan alleen. Daar kunnen we weer leuke dingen mee doen zoals korting op vliegreizen en concertkaarten. De creditcard is wel wat prijzig, maar weegt wel op tegen de voordelen.

  Jacky 12 september 2020
 • Goede verzekeringen onderweg

  Ik heb sinds een paar jaar de Flying Blue Gold Card van American Express en heb deze vooral aangeschaft voor de goede verzekeringen.

  Als ik mijn reizen via de creditcard boek heb ik een reis- en annuleringsverzekering. Zo is medische hulp gedekt en annulering van mijn reis. Hoewel het meestal niet nodig is, ben ik er wel geruster op te weten dat ik het wel heb. Ik spaar met de Gold Card voor miles en kan deze weer inruilen voor korting op vluchten. Dus eigenlijk vliegen om te vliegen, mooie regeling wel!

  Maikel 16 juni 2020
 • Goede upgrade van Entry naar Gold

  Ik had al een paar jaar de American Express Flying Blue Entry Card, maar wilde toch wat sneller miles sparen. Sinds kort heb ik de Flying Blue Gold Card en nu krijg ik 1,5 miles per euro. Zo kan ik sneller miles sparen en aangezien ik veel vlieg, was deze creditcard een goede keuze. De kaart is wel wat aan de dure kant, maar biedt grote voordelen zoals aankoopverzekeringen en uitgebreide reisverzekeringen.

  James 21 mei 2020