Eerste indruk | Reis je vaak en ben je op zoek naar een veelzijdige creditcard? Dan kun je de American Express Flying Blue Platinum Card aanvragen. Aan deze kaart zijn veel verschillende voordelen gekoppeld zoals speciale reisverzekeringen, sparen voor kortingen en bescherming van aankopen tegen diefstal, schade en verlies.


Wat is American Express Flying Blue?

American Express, of AMEX, heeft American Express Flying Blue in het leven geroepen voor mensen die vaak reizen en veelvuldig gebruikmaken van een creditcard. De American Express Flying Blue Platinum Card is daarvan het neusje van de zalm. Deze creditcard is zeer aantrekkelijk in meerdere opzichten. Als je vaak reist en veel betaald met een creditcard, dan kun je onder andere gebruikmaken van verzekeringen die dekking bieden tegen medische kosten, reisongemakken, schade, ongevallen, annulering van reizen en nog veel meer. Je spaart voor Miles waarmee je kortingen kunt krijgen op onder andere vliegtickets en de aankopen die je doet zijn altijd tot 240 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.

Voor- en nadelen

Om het beeld van de American Express Flying Blue Platinum Card duidelijk te hebben in een overzicht, hebben we een aantal van de grootste voordelen voor je op een rij gezet. Helaas zijn er ook enkele nadelen aan de kaart verbonden, die we je ook niet willen onthouden. De voor- en nadelen zijn:

 • Wereldwijd kunnen betalen met de creditcard.
 • Standaard gebruikmaken van verzekeringen op reis voor het hele gezin.
 • Aankopen zijn tot 240 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.
 • Aanvragen van 1 extra Platinum Card en 4 Gold Cards voor het hele gezin.
 • Je spaart automatisch voor kortingen op vliegtickets en andere zaken met Miles.
 • Aanvragen kan alleen als je geen BKR-registratie hebt.
 • Creditcards van American Express worden niet in elke winkel of webwinkel geaccepteerd.

Conclusie

De American Express Flying Blue Platinum Card aanvragen heeft dus verschillende voor- en nadelen. Als we alles nog eens goed bekijken dan is deze creditcard voornamelijk aantrekkelijk voor mensen die vaak op reis zijn en die veel gebruik maken van een creditcard. Je kunt immers overal ter wereld betalen met de kaart, kun vliegtickets kopen met kortingen die je spaart met Miles en je maakt gebruik van uitgebreide verzekeringen op reis voor het hele gezin. Voor een gebruiker die af en toe reist of slechts af en toe betaald met een creditcard, kan er beter gekeken worden naar een andere kaart van American Express.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 600
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 240 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Vliegen veel en daarom veel voordeel

  Wij zijn al jaren lid van het Flying Blue programma van KLM en Air-France. Nu hebben we ook een creditcard die goed met het programma gekoppeld is. De Flying Blue Platinum Card van American Express is ons aangeraden en na een paar maand de creditcard gebruikt te hebben kan ik de klantenservice geen ongelijk geven. Het is wel een zeer dure creditcard, maar wij vliegen echter zoveel dat we er meer voordeel aan hebben dan dat we de kosten echt voelen. Daarom blijven we zolang we zoveel blijven vliegen deze creditcard aanhouden.

  Dorien 10 december 2020
 • Handig in het buitenland met vreemde valuta

  Mijn partner en ik zijn echte levensgenieters en bezoeken alles wat er maar te zien valt over de hele wereld. Wij gebruiken de Flying Blue Platinum Card van AmEx om overal makkelijk te betalen. Zo hoeven we ons nooit druk te maken dat we zonder geld zitten of met vreemde valuta te maken hebben. Dit geeft ook een extra stukje veiligheid, want je hebt geen cash geld dat ze je afhandig kunnen maken. Mocht de creditcard gestolen worden dan is alles zeer snel en eenvoudig te blokkeren via de klantenservice en krijgen we binnen 24 uur een nieuwe of cash geld om ons even voort te helpen tot we weer een pas hebben.

  Mirjam 1 oktober 2020
 • Goed voorbereid op reis

  Ik wilde een creditcard van een zeer hoog aangeschreven bedrijf met alle mogelijke voordelen die je maar kunt bedenken. Ik houd er namelijk van goed voorbereid te zijn. Ik kwam uit bij American Express en maak al een half jaar gebruik van de Flying Blue Platinum Card. Deze creditcard bevalt me zeer goed. Ik betaal werkelijk alles met de kaart zowel hier als op reis. De kaart geeft me een bepaalde zekerheid en veiligheid door alle verzekeringen. Daarnaast zorgt de klantenservice van AMEX voor me als er wat misgaat onderweg als onderdeel van de Platinum Card.

  Esther 6 augustus 2020