Maak de juiste keuze!

Wat is de Beste Creditcard?
Bekijk de Top 3 Creditcards van Augustus 2020.

Top 3 Creditcards

Eerste indruk | Reis je vaak en ben je op zoek naar een veelzijdige creditcard? Dan kun je de American Express Flying Blue Platinum Card aanvragen. Aan deze kaart zijn veel verschillende voordelen gekoppeld zoals speciale reisverzekeringen, sparen voor kortingen en bescherming van aankopen tegen diefstal, schade en verlies.


Wat is American Express Flying Blue?

American Express, of AMEX, heeft American Express Flying Blue in het leven geroepen voor mensen die vaak reizen en veelvuldig gebruikmaken van een creditcard. De American Express Flying Blue Platinum Card is daarvan het neusje van de zalm. Deze creditcard is zeer aantrekkelijk in meerdere opzichten. Als je vaak reist en veel betaald met een creditcard, dan kun je onder andere gebruikmaken van verzekeringen die dekking bieden tegen medische kosten, reisongemakken, schade, ongevallen, annulering van reizen en nog veel meer. Je spaart voor Miles waarmee je kortingen kunt krijgen op onder andere vliegtickets en de aankopen die je doet zijn altijd tot 240 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.

Voor- en nadelen

Om het beeld van de American Express Flying Blue Platinum Card duidelijk te hebben in een overzicht, hebben we een aantal van de grootste voordelen voor je op een rij gezet. Helaas zijn er ook enkele nadelen aan de kaart verbonden, die we je ook niet willen onthouden. De voor- en nadelen zijn:

 • Wereldwijd kunnen betalen met de creditcard.
 • Standaard gebruikmaken van verzekeringen op reis voor het hele gezin.
 • Aankopen zijn tot 240 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.
 • Aanvragen van 1 extra Platinum Card en 4 Gold Cards voor het hele gezin.
 • Je spaart automatisch voor kortingen op vliegtickets en andere zaken met Miles.
 • Aanvragen kan alleen als je geen BKR-registratie hebt.
 • Creditcards van American Express worden niet in elke winkel of webwinkel geaccepteerd.

Conclusie

De American Express Flying Blue Platinum Card aanvragen heeft dus verschillende voor- en nadelen. Als we alles nog eens goed bekijken dan is deze creditcard voornamelijk aantrekkelijk voor mensen die vaak op reis zijn en die veel gebruik maken van een creditcard. Je kunt immers overal ter wereld betalen met de kaart, kun vliegtickets kopen met kortingen die je spaart met Miles en je maakt gebruik van uitgebreide verzekeringen op reis voor het hele gezin. Voor een gebruiker die af en toe reist of slechts af en toe betaald met een creditcard, kan er beter gekeken worden naar een andere kaart van American Express.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 600
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 240 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Goed voorbereid op reis

  Ik wilde een creditcard van een zeer hoog aangeschreven bedrijf met alle mogelijke voordelen die je maar kunt bedenken. Ik houd er namelijk van goed voorbereid te zijn. Ik kwam uit bij American Express en maak al een half jaar gebruik van de Flying Blue Platinum Card. Deze creditcard bevalt me zeer goed. Ik betaal werkelijk alles met de kaart zowel hier als op reis. De kaart geeft me een bepaalde zekerheid en veiligheid door alle verzekeringen. Daarnaast zorgt de klantenservice van AMEX voor me als er wat misgaat onderweg als onderdeel van de Platinum Card.

  Esther 6 augustus 2020
 • Prijzig maar is het waard

  De Flying Blue Platinum is zeer prijzig. Toch heb ik ervoor gekozen deze creditcard aan te schaffen. Door de vele voordelen verdient deze creditcard zichzelf wel weer terug. Zo ben ik en ook mijn vrouw goed verzekerd tijdens onze reizen. Daarnaast vonden wij het voor de COVID-19-pandemie altijd leuk om speciale evenementen, concerten en restaurants te bezoeken. Dit regelde American Express allemaal voor ons als we hierom vroegen. Top service zoals je bij de creditcard mag verwachten.

  Michiel 11 juni 2020
 • Twee kaarten om extra te sparen

  Ik heb sinds vorig jaar een Flying Blue Platinum Card van American Express in mijn bezit. Samen met mijn broer heb ik een bedrijf en daarvoor moeten we veel reizen. Om deze reizen eenvoudig te kunnen betalen hebben wij beiden een Flying Blue Platinum Card. Aangezien de kosten aardig op kunnen lopen, hebben wij gekozen voor deze creditcard, zodat we veel kunnen sparen. Zo kunnen we de kosten van de vluchten en verblijven enigszins drukken met de miles.

  R. Wilken 1 mei 2020