Eerste indruk | Reis je veel en maak je graag gebruik van een creditcard? Dan kun je de American Express Flying Blue Silver Card aanvragen. Door met deze kaart te betalen spaar je voor Miles die je vervolgens weer kunt gebruiken voor het krijgen van kortingen op upgrades, vliegtickets en toegang tot lounges op vliegvelden.


Wat is American Express Flying Blue?

De American Express Flying Blue Silver Card is onderdeel van een serie creditcards die door American Express worden uitgegeven voor mensen die vaak reizen. De kaart is bedoeld voor particulier gebruik en kan over de hele wereld uit de portemonnee gehaald worden om mee te betalen. Aan de creditcard is het Miles spaarprogramma gekoppeld. Daarmee spaar je punten die je vervolgens voor kortingen op vliegtickets, upgrades en toegang tot lounges op vliegvelden kunt gebruiken. Jij en jouw gezin zijn met de American Express Flying Blue Silver Card ook verzekerd voor reisongevallen en reisongemakken als je op vakantie gaat. Verder zijn aankopen ook verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.

Voor- en nadelen

De American Express Flying Blue Silver Card heeft verschillende voor- en nadelen. Om het beeld van deze kaart te kunnen verduidelijken en om jou te helpen bij het maken van de juiste afweging voor de aanschaf van een kaart, hebben we deze voor- en nadelen op een rij gezet.

 • Door de kaart te gebruiken spaar je voor Miles. Deze Miles kunnen worden gebruikt voor upgrades, toegang tot lounges en korting op vliegtickets.
 • Het hele gezin is op reis verzekerd met een reisongevallenverzekering en enkele andere verzekeringen.
 • De creditcard is wereldwijd te gebruiken.
 • Alles wat je koopt is tot 90 dagen na aankoop verzekerd tegen schade, verlies of diefstal.
 • De reisverzekeringen zijn alleen te gebruiken als de reis met de kaart wordt betaald.
 • Je mag geen negatieve registratie bij het BKR hebben voor een aanvraag van de American Express Flying Blue Silver Card.

Conclusie

De American Express Flying Blue Silver Card aanvragen kan in verschillende opzichten aantrekkelijk zijn. Als je op reis gaat met het hele gezin dan biedt de kaart dekking met verschillende verzekeringen en kun je vliegtickets kopen met korting door toedoen van het Miles spaarprogramma. Ook kun je overal ter wereld betalen en zijn jouw aankopen verzekerd. Als we de kosten en de baten tegen elkaar afwegen, dan kunnen we concluderen dat deze American Express Flying Blue Silver Card voornamelijk aantrekkelijk is voor mensen die regelmatig reizen en op reis ook regelmatig gebruikmaken van een creditcard. Ga je soms op reis of juist heel erg veel en betaal je alleen met een creditcard, dan is een andere creditcard uit de Flying Blue serie waarschijnlijk aantrekkelijker.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 75
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 90 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Alle aankopen verzekerd

  Ik heb de Flying Blue Silver creditcard aangeschaft omdat ik veel met KLM en Air France reis en de creditcard makkelijk gekoppeld kan worden aan het frequent flyer programma van beide vliegtuigmaatschappijen. Ik spaar miles om hier en daar wat te kunnen besparen op kosten. Aangezien ik best veel reis doe ik veel aankopen online omdat ik niet echt tijd heb om te gaan shoppen. Ik betaal dan altijd met mijn Silver creditcard, zo zijn mijn aankopen verzekerd en hoef ik mij niet druk te maken als er schade aan mijn aankoop is of het simpelweg niet geleverd wordt.

  Suzanne 27 november 2020
 • Veilig mee op reis

  De flying blue silver card bevalt me zeer goed. Ik ga veel naar het buitenland en het fijne van de amex creditcard is dat deze overal wel geaccepteerd wordt. Zo hoef ik me nooit druk te maken en vreemde valuta bij me te moeten hebben. Dit scheelt me veel tijd en kost ook minder. Daarnaast ik het ook veiliger in verband met diefstal natuurlijk.

  Susan 29 oktober 2020
 • We sparen beide met aparte kaarten

  Mijn man en ik zijn beide veel op reis voor ons werk en daarom hebben wij de Flying Blue Silver Card van AMEX aangeschaft. We hebben twee kaarten zodat we er beide gebruik van kunnen maken en dit konden we ook gewoon kosteloos regelen. We sparen nu beide voor kortingen tijdens onze reizen. Zowel hij als ik betalen alles met de creditcard, van de vlucht tot het verblijf en het eten. Zo sparen we lekker door en kunnen we uiteindelijk ook nog een keer, als de tijd ervoor is, een mooi concert bezoeken via American Express.

  Cristina 10 september 2020