Maak de juiste keuze!

Wat is de Beste Creditcard?
Bekijk de Top 3 Creditcards van Augustus 2020.

Top 3 Creditcards

Eerste indruk | De American Express Gold Card is een veelzijdige creditcard die je over de hele wereld kunt gebruiken voor het doen van aankopen. Bij deze kaart zijn verschillende verzekeringen inbegrepen voor als je op reis gaat, spaar je voor Membership Rewards en zijn aankopen die je doet altijd verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.


Wat is American Express?

Creditcardmaatschappij American Express, ook wel AMEX genoemd, is een wereldwijde aanbieder van creditcards. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en bestaat al sinds 1850. De American Express Gold Card is één van de kaarten die zij aanbieden voor particulieren. Deze kaart is relatief betaalbaar en biedt veel verschillende mogelijkheden. Standaard spaar je bij aankopen voor Membership Rewards. Dat zijn punten die je kunt gebruiken voor het krijgen van cadeaus en andere voordelen. Betaal je een vakantie met de kaart, dan maak je automatisch gebruik van verschillende verzekeringen op reis die dekking bieden voor onder andere medische kosten, verlies van eigendommen en reisongevallen. Artikelen zijn met de kaart altijd verzekerd tegen diefstal, verlies en schade tot 180 dagen na de aankoop.

Voor- en nadelen

De American Express Gold Card aanvragen heeft verschillende voordelen en ook nadelen. Omdat we jou een zo duidelijk mogelijk beeld willen geven van de mogelijkheden die er zijn met deze creditcard hebben de we voor- en nadelen voor je op een rij gezet. Zo heb je direct een overzicht van de mogelijkheden met de kaart.

 • Sparen voor Membership Rewards die je kunt gebruiken om kortingen te krijgen of voor het krijgen van cadeaus.
 • Wereldwijd betalen met de creditcard, waar je ook bent.
 • Aankopen tot 180 dagen na aankoop verzekerd tegen diefstal en schade.
 • Extra aanvullende reisverzekeringen inbegrepen bij het abonnement.
 • Twee extra Golds Cards kunnen aanvragen.
 • Je kunt de kaart alleen aanvragen als je 18 jaar of ouder bent en geen negatieve BKR hebt.
 • De kaart wordt niet bij alle winkels en webwinkels geaccepteerd.

Conclusie

Zoals je leest zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan de American Express Gold Card aanvragen. De voordelen wegen in dit geval zwaarder dan de nadelen, zeker als je kijkt naar de mogelijkheden die je hebt met de kaart. Voor de gebruiker die veel op reis gaat biedt deze kaart helemaal een uitkomst. De extra reisverzekeringen en dekkingen op vakantie zijn dan een zeer welkome bijkomstigheid. Zeker als je bedenkt dat ook gezinsleden zijn meeverzekerd. Alles bij elkaar is de American Express Gold Card wel echt een ideale creditcard voor mensen die regelmatig gebruikmaken van een creditcard en/of mensen die vaak op reis gaan.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 198
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Persoonlijk bestedingslimiet

  Om mijn uitgaven een beetje onder controle te houden, wilde ik graag een creditcard waarbij er wel een bestedingslimiet is. Daarom koos ik de Gold Card. American Express kijkt voor deze creditcard naar jouw persoonlijke profiel en je uitgavenpatroon en daar wordt het limiet op aangepast. Dat betekend voor mij dat ik niet meer uit kan geven dan in mijn patroon kan. Dat stukje zekerheid vond ik wel belangrijk bij mijn keuze. De Gold Card is wel wat duurder, maar ik denk dat de voordelen voor mij groter zijn dan de prijs.

  Evert P. 12 juli 2020
 • Sparen voor een ticket

  Ik reis veel met het vliegtuig en met de American Express Gold Card kan ik heel makkelijk mijn vluchten boeken. Een leuke bijkomstigheid is dat ik met elke vlucht punten spaar. Als ik lang genoeg spaar kan ik hiervan weer een nieuw ticket kopen of deze in ieder geval een deel bekostigen. Mocht ik tijdens de vlucht wat willen kopen, kan ik ook heel simpel met de Gold Card betalen.

  Anne 8 juni 2020