Eerste indruk | De American Express Gold Card is een veelzijdige creditcard die je over de hele wereld kunt gebruiken voor het doen van aankopen. Bij deze kaart zijn verschillende verzekeringen inbegrepen voor als je op reis gaat, spaar je voor Membership Rewards en zijn aankopen die je doet altijd verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.


Wat is American Express?

Creditcardmaatschappij American Express, ook wel AMEX genoemd, is een wereldwijde aanbieder van creditcards. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en bestaat al sinds 1850. De American Express Gold Card is één van de kaarten die zij aanbieden voor particulieren. Deze kaart is relatief betaalbaar en biedt veel verschillende mogelijkheden. Standaard spaar je bij aankopen voor Membership Rewards. Dat zijn punten die je kunt gebruiken voor het krijgen van cadeaus en andere voordelen. Betaal je een vakantie met de kaart, dan maak je automatisch gebruik van verschillende verzekeringen op reis die dekking bieden voor onder andere medische kosten, verlies van eigendommen en reisongevallen. Artikelen zijn met de kaart altijd verzekerd tegen diefstal, verlies en schade tot 180 dagen na de aankoop.

Voor- en nadelen

De American Express Gold Card aanvragen heeft verschillende voordelen en ook nadelen. Omdat we jou een zo duidelijk mogelijk beeld willen geven van de mogelijkheden die er zijn met deze creditcard hebben de we voor- en nadelen voor je op een rij gezet. Zo heb je direct een overzicht van de mogelijkheden met de kaart.

 • Sparen voor Membership Rewards die je kunt gebruiken om kortingen te krijgen of voor het krijgen van cadeaus.
 • Wereldwijd betalen met de creditcard, waar je ook bent.
 • Aankopen tot 180 dagen na aankoop verzekerd tegen diefstal en schade.
 • Extra aanvullende reisverzekeringen inbegrepen bij het abonnement.
 • Twee extra Golds Cards kunnen aanvragen.
 • Je kunt de kaart alleen aanvragen als je 18 jaar of ouder bent en geen negatieve BKR hebt.
 • De kaart wordt niet bij alle winkels en webwinkels geaccepteerd.

Conclusie

Zoals je leest zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan de American Express Gold Card aanvragen. De voordelen wegen in dit geval zwaarder dan de nadelen, zeker als je kijkt naar de mogelijkheden die je hebt met de kaart. Voor de gebruiker die veel op reis gaat biedt deze kaart helemaal een uitkomst. De extra reisverzekeringen en dekkingen op vakantie zijn dan een zeer welkome bijkomstigheid. Zeker als je bedenkt dat ook gezinsleden zijn meeverzekerd. Alles bij elkaar is de American Express Gold Card wel echt een ideale creditcard voor mensen die regelmatig gebruikmaken van een creditcard en/of mensen die vaak op reis gaan.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 198
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Ideale creditcard

  Omdat ik behoorlijk vaak in het vliegtuig en in een hotel zit, was voor mij de Gold kaart de beste keuze. Met deze creditcard kan ik namelijk eenvoudig upgraden bij aangesloten hotels. Zo kan ik net dat beetje extra genieten van mijn reis. Daarnaast kun je voor allerlei leuke extra's sparen. Zo bespaar ik veel geld en kan ik toch leuke dingen doen.

  Lilly 3 december 2020
 • Overstappen is een zeer goede keuze geweest

  Ik ben vorig jaar overgestapt naar American Express en heb de Gold Card aangeschaft. Tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. AMEX heeft een goede service en de Gold Card biedt veel extra's als ik op reis ga. Ik kan bijvoorbeeld m'n kamer in het hotel gratis upgraden en krijg jaarlijks een voucher van € 75 om te besteden aan vliegreizen. Ideaal, want het kost allemaal al genoeg. Ik kan op veel plekken betalen met de Gold Card en daarom ben ik er zeer blij mee. Ik ben bij al m'n aankopen beschermd en heb daarnaast ook nog een langere garantie. Voor wie een creditcard zoekt, de American Express Gold Card moet je hebben!!

  Henny 8 oktober 2020
 • Makkelijk aan te vragen en ruim inzetbaar

  Aangezien ik veel in andere landen ben en makkelijk wil kunnen betalen heb ik enige tijd geleden de American Express Gold Card aangevraagd. Deze had ik snel binnen na wat gegevens te hebben moeten opsturen. Ik kan in veel restaurants betalen met deze pas en ook hotels accepteren de Gold Card allemaal. Als ik vragen heb, worden deze door de klantenservice niet altijd even snel beantwoord, maar voor de rest ben ik zeer tevreden over mijn creditcard.

  Jelmer 8 september 2020