Maak de juiste keuze!

Wat is de Beste Creditcard?
Bekijk de Top 3 Creditcards van Augustus 2020.

Top 3 Creditcards

Eerste indruk | De American Express Green Card is een creditcard die veel mogelijkheden te bieden heeft. Een groot voordeel is dat je overal ter wereld met de kaart kunt betalen en 1 keer per maand alles terugbetaald. Bij de kaart zijn enkele verzekeringen voor op reis inbegrepen en alle aankopen die je doet zijn standaard ook verzekerd.


Wat is American Express?

De American Express Green Card is een veelzijdige creditcard die wordt uitgegeven door American Express, ook wel AMEX genoemd. Deze maatschappij is één van de grootste aanbieders van creditcards ter wereld en biedt de mogelijkheid om overal waar je ook bent aankopen te doen. Met de American Express Green Card maak je ook nog eens gebruik van verschillende voordelen. Zo zijn alle aankopen die je doet tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Je hebt de mogelijkheid om twee extra kaarten aan te vragen en je spaart voor Membership Rewards. Dat zijn punten die je kunt gebruiken voor het krijgen van kortingen en om cadeaus mee te krijgen.

Voor- en nadelen

Als je de American Express Green Card aanvragen wilt, dan is het goed om te weten welke voordelen en zeker ook welke nadelen aan het gebruik van de kaart verbonden zijn. Daarom hebben wij voor jou een aantal voordelen en nadelen van de American Express Green Card op een rij gezet. Dit zijn:

 • Sparen voor kortingen en cadeaus met Membership Rewards. Deze punten spaar je door uitgaven te doen waarbij je per euro die je uitgeeft 1 punt spaart.
 • De mogelijkheid om twee extra Green Cards aan te vragen voor gezinsleden.
 • Gebruikmaken van verschillende verzekeringen op reis die dekking bieden bij reisongevallen en vluchtvertragingen.
 • Aankopen zijn tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen schade, diefstal en verlies.
 • Om deze kaart te kunnen kopen moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn.
 • Niet elke winkel accepteert de American Express Green Card als betaalmiddel.

Conclusie

De American Express Green Card aanvragen heeft dus enkele voor- en nadelen. Als je het belangrijk vindt dat je overal wilt kunnen betalen, dus ook in webwinkels en in elke gewone winkel, dan is het aan te raden om een andere kaart te overwegen. Over het algemeen kan deze creditcard overal ter wereld gebruikt worden en biedt het ook nog eens extra dekkingen met betrekking tot verzekeringen op reis. Jouw aankopen zijn ook altijd beschermd tegen diefstal, verlies en schade. Alles bij elkaar is de American Express Green Card een prima kaart voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare creditcard zonder al te veel poespas.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 66
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 90 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Green Card voor het gamen

  Ik ben een fanatieke gamer en koop vaak online via de store games voor mijn console. Met de Green Card gaat dit heel eenvoudig en hoef ik niet steeds van alles te doen om het te kunnen kopen. Ik heb de Green Card gekoppeld aan mijn account en kan zo heel makkelijk games kopen. De Green Card is goedkoop en met het spaarprogramma kan ik ook weer giftcards kopen voor de gamestore. Super handig dus!

  Jochem 7 augustus 2020
 • Green Card voor het reizen

  Ik ga veel op reis zowel voor plezier als werk en daarom heb ik de American Express Green Card aangeschaft. Ik heb de creditcard altijd bij me en als ik in het buitenland ben betaal ik er ook alles mee. Ik ben als ik mijn reis via de Green Card boek verzekerd voor alle reisongemakken en reisongevallen en ook als ik een huurauto heb, heb ik er een autoverzekering bij. De omrekening van punten is 1 op 1. Dus 1 punt voor elke euro die je uitgeeft. Zo kun je sparen voor extra voordeel.

  James T. 7 augustus 2020
 • Green Card het meest geschikt voor mij

  Na wat online vergelijken kwam de American Express Green Card voor mij als beste uit de bus. Ik heb de Green Card besteld en na een check van mijn inkomen had ik de creditcard heel snel in huis. De kaart is qua prijs heel goed. Dit en het feit dat je met de Green Card bij verschillende frequent flyer programma's punten in kunt leveren haalde mij over de streep. De Green Card van American Express is echt een aanrader!

  Dirk 23 juni 2020