Eerste indruk | De American Express Green Card is een creditcard die veel mogelijkheden te bieden heeft. Een groot voordeel is dat je overal ter wereld met de kaart kunt betalen en 1 keer per maand alles terugbetaald. Bij de kaart zijn enkele verzekeringen voor op reis inbegrepen en alle aankopen die je doet zijn standaard ook verzekerd.


Wat is American Express?

De American Express Green Card is een veelzijdige creditcard die wordt uitgegeven door American Express, ook wel AMEX genoemd. Deze maatschappij is één van de grootste aanbieders van creditcards ter wereld en biedt de mogelijkheid om overal waar je ook bent aankopen te doen. Met de American Express Green Card maak je ook nog eens gebruik van verschillende voordelen. Zo zijn alle aankopen die je doet tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Je hebt de mogelijkheid om twee extra kaarten aan te vragen en je spaart voor Membership Rewards. Dat zijn punten die je kunt gebruiken voor het krijgen van kortingen en om cadeaus mee te krijgen.

Voor- en nadelen

Als je de American Express Green Card aanvragen wilt, dan is het goed om te weten welke voordelen en zeker ook welke nadelen aan het gebruik van de kaart verbonden zijn. Daarom hebben wij voor jou een aantal voordelen en nadelen van de American Express Green Card op een rij gezet. Dit zijn:

 • Sparen voor kortingen en cadeaus met Membership Rewards. Deze punten spaar je door uitgaven te doen waarbij je per euro die je uitgeeft 1 punt spaart.
 • De mogelijkheid om twee extra Green Cards aan te vragen voor gezinsleden.
 • Gebruikmaken van verschillende verzekeringen op reis die dekking bieden bij reisongevallen en vluchtvertragingen.
 • Aankopen zijn tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen schade, diefstal en verlies.
 • Om deze kaart te kunnen kopen moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn.
 • Niet elke winkel accepteert de American Express Green Card als betaalmiddel.

Conclusie

De American Express Green Card aanvragen heeft dus enkele voor- en nadelen. Als je het belangrijk vindt dat je overal wilt kunnen betalen, dus ook in webwinkels en in elke gewone winkel, dan is het aan te raden om een andere kaart te overwegen. Over het algemeen kan deze creditcard overal ter wereld gebruikt worden en biedt het ook nog eens extra dekkingen met betrekking tot verzekeringen op reis. Jouw aankopen zijn ook altijd beschermd tegen diefstal, verlies en schade. Alles bij elkaar is de American Express Green Card een prima kaart voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare creditcard zonder al te veel poespas.


Specificaties

Maandelijkse bijdrage € 5,50
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 90 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 22 april 2021

Ervaringen

 • Kleine systeemfout snel geregeld

  Ik heb de AMEX Green Card al meer dan een jaar in mijn bezit en een paar maanden geleden had ik voor het eerst dat de creditcard niet geaccepteerd werd. Even gebeld met AMEX en binnen een korte tijd was het geregeld. Het was een kleine systeemfout en is sindsdien niet meer opnieuw gebeurd. Snelle service van AMEX, de Green Card voldoet tot nu toe aan al mijn verwachtingen.

  Rianne S. 4 december 2020
 • Een beetje voor ons en een beetje voor een ander

  Mijn man en ik gaan veel op reis en we wilden graag een creditcard die ruim inzetbaar is. Zo kwamen we bij de Green Card van American Express uit.

  De creditcard is op heel veel plekken te gebruiken en je spaart 3x zo hard als je de Green Card in het buitenland gebruikt. Je kunt ervoor kiezen deze punten in te zetten voor jezelf maar je kunt ze ook schenken aan een goed doel. Meestal doen wij om en om, zo hebben we er zelf wat aan maar een ander ook.

  Dat vinden wij zo positief aan de Green Card dat dit mogelijk is.

  Jessie 27 november 2020
 • Geen rente

  Ben al vele jaren klant bij American Express en ben ooit begonnen met de Blue Card en sinds kort overgestapt op de Green Card.

  De Green Card kost iets meer, maar is het zeker waard. Ik ben veel op reis en doordat je extra kaarten van dezelfde creditcard kunt krijgen heeft mijn partner thuis ook (kosteloos) een extra kaart wanneer er bijvoorbeeld onverhoopt schade is.

  Een groot voordeel van de Green Card is dat je geen rente hoeft te betalen, aan het eind van de maand betaal je het volledige bedrag en komt er geen rente bovenop. Zo voorkom je financiële problemen.

  Rene 26 november 2020