Maak de juiste keuze!

Wat is de Beste Creditcard?
Bekijk de Top 3 Creditcards van Juni 2020.

Top 3 Creditcards

Eerste indruk | De American Express Green Card is een creditcard die veel mogelijkheden te bieden heeft. Een groot voordeel is dat je overal ter wereld met de kaart kunt betalen en 1 keer per maand alles terugbetaald. Bij de kaart zijn enkele verzekeringen voor op reis inbegrepen en alle aankopen die je doet zijn standaard ook verzekerd.


Wat is American Express?

De American Express Green Card is een veelzijdige creditcard die wordt uitgegeven door American Express, ook wel AMEX genoemd. Deze maatschappij is één van de grootste aanbieders van creditcards ter wereld en biedt de mogelijkheid om overal waar je ook bent aankopen te doen. Met de American Express Green Card maak je ook nog eens gebruik van verschillende voordelen. Zo zijn alle aankopen die je doet tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Je hebt de mogelijkheid om twee extra kaarten aan te vragen en je spaart voor Membership Rewards. Dat zijn punten die je kunt gebruiken voor het krijgen van kortingen en om cadeaus mee te krijgen.

Voor- en nadelen

Als je de American Express Green Card aanvragen wilt, dan is het goed om te weten welke voordelen en zeker ook welke nadelen aan het gebruik van de kaart verbonden zijn. Daarom hebben wij voor jou een aantal voordelen en nadelen van de American Express Green Card op een rij gezet. Dit zijn:

 • Sparen voor kortingen en cadeaus met Membership Rewards. Deze punten spaar je door uitgaven te doen waarbij je per euro die je uitgeeft 1 punt spaart.
 • De mogelijkheid om twee extra Green Cards aan te vragen voor gezinsleden.
 • Gebruikmaken van verschillende verzekeringen op reis die dekking bieden bij reisongevallen en vluchtvertragingen.
 • Aankopen zijn tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen schade, diefstal en verlies.
 • Om deze kaart te kunnen kopen moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn.
 • Niet elke winkel accepteert de American Express Green Card als betaalmiddel.

Conclusie

De American Express Green Card aanvragen heeft dus enkele voor- en nadelen. Als je het belangrijk vindt dat je overal wilt kunnen betalen, dus ook in webwinkels en in elke gewone winkel, dan is het aan te raden om een andere kaart te overwegen. Over het algemeen kan deze creditcard overal ter wereld gebruikt worden en biedt het ook nog eens extra dekkingen met betrekking tot verzekeringen op reis. Jouw aankopen zijn ook altijd beschermd tegen diefstal, verlies en schade. Alles bij elkaar is de American Express Green Card een prima kaart voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare creditcard zonder al te veel poespas.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 66
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 90 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Ideale creditcard voor mij

  Ik reis veel en daarom heb ik besloten de American Express Green Card aan te schaffen. Deze kaart betaalt 3 keer zoveel spaarpunten uit bij uitgaven, inclusief restaurants en vervoer.

  Het is echt een goede kaart voor de jonge generatie, omdat je alles via de app in de gaten kunt houden. Al je uitgaven staan hier overzichtelijk bij elkaar en zo kun je goed op de kosten letten. De gespaarde punten kun je goed gebruiken voor vliegtickets als je veel reist. Je kunt ze ook inwisselen voor andere leuke dingen.

  Samantha 2 mei 2020
 • Goede creditcard voor op reis

  Voordat bijna elk land in lockdown zat vanwege het coronavirus, reisde ik veel met het vliegtuig. Om het allemaal wat eenvoudiger en overzichtelijker te maken betaalde ik alles met de Green Card van American Express. Deze creditcard wordt bijna overal geaccepteerd en met het handige spaarprogramma kan ik makkelijk punten sparen. Deze punten gebruik ik vervolgens weer voor kortingen of uitjes.

  Zeer goede creditcard. Het duurde wel redelijk lang voordat ik de kaart had, maar voor de rest valt het mij niet tegen.

  Jelmar 22 april 2020