Eerste indruk | De American Express Green Card is een creditcard die veel mogelijkheden te bieden heeft. Een groot voordeel is dat je overal ter wereld met de kaart kunt betalen en 1 keer per maand alles terugbetaald. Bij de kaart zijn enkele verzekeringen voor op reis inbegrepen en alle aankopen die je doet zijn standaard ook verzekerd.


Wat is American Express?

De American Express Green Card is een veelzijdige creditcard die wordt uitgegeven door American Express, ook wel AMEX genoemd. Deze maatschappij is één van de grootste aanbieders van creditcards ter wereld en biedt de mogelijkheid om overal waar je ook bent aankopen te doen. Met de American Express Green Card maak je ook nog eens gebruik van verschillende voordelen. Zo zijn alle aankopen die je doet tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Je hebt de mogelijkheid om twee extra kaarten aan te vragen en je spaart voor Membership Rewards. Dat zijn punten die je kunt gebruiken voor het krijgen van kortingen en om cadeaus mee te krijgen.

Voor- en nadelen

Als je de American Express Green Card aanvragen wilt, dan is het goed om te weten welke voordelen en zeker ook welke nadelen aan het gebruik van de kaart verbonden zijn. Daarom hebben wij voor jou een aantal voordelen en nadelen van de American Express Green Card op een rij gezet. Dit zijn:

 • Sparen voor kortingen en cadeaus met Membership Rewards. Deze punten spaar je door uitgaven te doen waarbij je per euro die je uitgeeft 1 punt spaart.
 • De mogelijkheid om twee extra Green Cards aan te vragen voor gezinsleden.
 • Gebruikmaken van verschillende verzekeringen op reis die dekking bieden bij reisongevallen en vluchtvertragingen.
 • Aankopen zijn tot 90 dagen na betaling verzekerd tegen schade, diefstal en verlies.
 • Om deze kaart te kunnen kopen moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn.
 • Niet elke winkel accepteert de American Express Green Card als betaalmiddel.

Conclusie

De American Express Green Card aanvragen heeft dus enkele voor- en nadelen. Als je het belangrijk vindt dat je overal wilt kunnen betalen, dus ook in webwinkels en in elke gewone winkel, dan is het aan te raden om een andere kaart te overwegen. Over het algemeen kan deze creditcard overal ter wereld gebruikt worden en biedt het ook nog eens extra dekkingen met betrekking tot verzekeringen op reis. Jouw aankopen zijn ook altijd beschermd tegen diefstal, verlies en schade. Alles bij elkaar is de American Express Green Card een prima kaart voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare creditcard zonder al te veel poespas.


Specificaties

Maandelijkse bijdrage € 5,50
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 90 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 3 september 2020

Ervaringen

 • Betrouwbaar merk met deskundige klantenservice

  Ik wilde graag een goedkope creditcard maar wel van een betrouwbaar merk met goede voordelen.

  Na een kleine zoektocht online heb ik contact opgenomen met de klantenservice van American Express. Zij zeiden dat de Green Card het beste bij mijn wensen aan zou sluiten. Ik heb dit advies opgevolgd en ik moet zeggen dat de creditcard mij zeer goed bevalt. Ik gebruik de Green Card om online te shoppen en vakanties en weekendjes weg te boeken. Hiermee spaar ik voor extra kortingen en wie wil nou geen korting? Kan niet anders zeggen, fijne creditcard en service!

  Laura 6 oktober 2020
 • Overzichtelijk en goed geregeld

  Fijne creditcard van AmEx. De Green Card is goedkoop en toch heb je er veel voordelen aan. Met de app van AmEx blijf je altijd op de hoogte en kun je heel makkelijk je gespaarde punten uitgeven. Je krijgt via de app exclusieve aanbiedingen en dat is wel handig. Alles is mooi overzichtelijk. Goed geregeld met de Green Card.

  Hanno 28 september 2020
 • Makkelijk beschermd online shoppen

  Ik houd nogal van online shoppen en om het allemaal wat makkelijker te maken heb ik sinds drie jaar een Green Card van American Express in mijn bezit. Hiermee ben ik verzekerd bij het online aankopen. Als er bijvoorbeeld een keer wat kapot bezorgt wordt, ben ik daarvoor verzekerd. Ik houd ook heel erg van leuke uitjes zoals concerten bezoeken en dankzij de Green Card kon ik bij de presales al kaartjes kopen voor concerten die binnen de kortste keren uitverkocht waren. Dit was natuurlijk voor de corona tijd, maar dat is wel een heel leuk voordeel aan deze creditcard.

  Charelle 24 augustus 2020