Eerste indruk | De American Express Platinum Metal Card is een zeer uitgebreide creditcard die jou als gebruiker veel voordelen te bieden heeft. Naast de gave metalen look, kun je met deze kaart overal ter wereld betalen en krijg je toegang tot verschillende extra’s. Door met de AMEX Platinum Metal Card te betalen, spaar je punten voor kortingen en cadeaus. Daarnaast zijn je aankopen altijd goed verzekerd en geniet je verschillende verzekeringen tijdens je reizen.


Wat is American Express?

American Express is een Amerikaanse creditcardmaatschappij en is een van de grootste aanbieders op de markt. Het is bij deze maatschappij mogelijk om verschillende soorten creditcards aan te vragen. De American Express Platinum Metal Card is één van die kaarten. Met deze creditcard kun je eenvoudig aankopen doen en deze aan het eind van de maand in één keer terug betalen. Door deze kaart te gebruiken, doe je dus aankopen op krediet. Daarnaast spaar je door met de kaart te betalen voor Membership Rewards. Dit zijn punten die je in kunt wisselen voor mooie kortingen en leuke cadeaus. Wanneer je je reizen met deze kaart betaalt, geniet je goede aanvullende verzekeringen. Zo heb je dekking voor onder andere medische kosten, verloren spullen, ongevallen, ongemakken en nog veel meer. Ook kun je door aankopen met de kaart te doen een beroep doen op de aankoopverzekering. Hiermee zijn al je aankopen verzekerd tegen schade en diefstal tot 240 dagen.

Voor- en nadelen

Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van een creditcard, kan de American Express Platinum Metal Card echt een uitkomst zijn. Door deze creditcard aan te vragen, kun je gebruikmaken van veel voordelen, maar er zijn ook een paar nadelen. Om je een duidelijk beeld te geven van deze voor- en nadelen, hebben we er hieronder een aantal voor je op een rij gezet.

 • De creditcard biedt jou als gebruiker zeer uitgebreide verzekeringen op reis en deze gelden voor het hele gezin. Dit zijn verzekeringen voor medische kosten, ongevallen, vertragingen en nog veel meer.
 • Wanneer je aankopen doet met de American Express Platinum Metal Card zijn deze verzekerd tegen diefstal, schade en verlies tot 240 dagen na betaling.
 • Je kunt 1 extra American Express Platinum Metal Card en 4 extra Gold Cards aanvragen.
 • Je spaart voor kortingen en cadeaus door middel van Membership Rewards.
 • De American Express Platinum Metal Card is enigszins prijzig in verhouding tot andere kaarten.
 • De reisverzekeringen zijn alleen te gebruiken als de reis met de kaart betaald wordt.

Conclusie

Kortom, er zijn veel verschillende voordelen aan de kaart, maar er zijn ook een paar nadelen. De voordelen van de Platinum Metal Card wegen echter wel op tegen de nadelen en dat maakt de kaart wel aantrekkelijk. Deze kaart is vooral geschikt voor mensen die vaak op reis gaan en veel betalingen doen met de creditcard. Voor iemand die zo nu en dan met de kaart betaalt, is deze kaart wat aan de dure kant. Een sporadische gebruiker kan in dat geval beter voor een andere kaart kiezen. Alles bij elkaar opgeteld is deze American Express Platinum Metal Card een zeer goede kaart van een betrouwbare maatschappij. De kaart wordt wereldwijd goed geaccepteerd en door de kaart te gebruiken geniet je veel extra’s.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 702
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 240 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Fijne voordelen aan de creditcard

  Sinds een paar maand heb ik de Platinum Card in gebruik en ben er erg blij mee. Het biedt veel voordelen op luchthavens, maar ik kan bijvoorbeeld ook mijn hotelkamer upgraden tot een waarde van € 500 per keer. Zo kan ik tussen het werk door optimaal genieten, want een zakenreis moet ook wel een beetje leuk blijven.

  Bastiaan 7 augustus 2020
 • Gewoon genieten

  Ik heb de Platinum Card van American Express al een tijdje in gebruik en wat een rust krijg ik erdoor tijdens mijn reizen. De kaart is wel wat duur, maar daar krijg je natuurlijk ook behoorlijk wat voor terug. Ik reis veel en daarom past deze creditcard bij mij. Als ik minder zou reizen zou ik denk ik voor een goedkopere gaan, maar voor nu is het echt genieten.

  Floris 3 juli 2020
 • Dure kaart, maar veel voordelen

  Ik ben veel op reis en heb daarom de American Express Platinum Card aangeschaft. Deze kaart is wel wat duurder, maar biedt heel veel voordelen. Zo kan ik gebruik maken van de snelle grenspassage op Schiphol. Ik kan dan vooraan parkeren, snel door de beveiliging met behulp van een irisscan en kan ik voor elke vlucht ontspannen in de Privium Lounges. Dankzij de Platinum Card kan ik ook in het buitenland in de lounges relaxen en eventueel nog wat werk doen voor vertrek. Ik betaal mijn gehele reis altijd met de creditcard om zo punten te sparen.

  Ellen 1 juni 2020