Eerste indruk | De ANWB Mastercard aanvragen is aantrekkelijk voor mensen die op reis gebruik willen kunnen maken van een creditcard. De betaalpas is aantrekkelijk geprijsd en biedt verschillende voordelen. Zo zijn aankopen altijd tot 180 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, beschadigingen of verlies en wordt de kaart wereldwijd geaccepteerd. Als lid van de ANWB kun je ook nog eens voordelig tanken.


Wat is ANWB Mastercard?

De ANWB heeft speciaal voor leden enkele creditcards. Met deze creditcards is het als gebruiker mogelijk om over de hele wereld aankopen op krediet te doen en gebruik te maken van verschillende voordelen. De ANWB Mastercard kan gebruikt worden voor aankopen online en in fysieke winkels. Nagenoeg alles dat je met deze kaart koopt is standaard tot 180 dagen na aankoop verzekerd tegen beschadigingen, verlies of diefstal. Als ANWB lid kun je naast het aanvragen van deze ANWB Mastercard jezelf ook aanmelden voor Tanken met Ledenvoordeel. Daarmee kun je bij meer dan 900 tankstations tot wel 5 cent korting krijgen per liter benzine of diesel.

Voor- en nadelen

De ANWB Mastercard is een ideale kaart voor mensen die regelmatig op reis gaan en op vakantie gebruik willen maken van een creditcard. De aankopen die je doet moeten vervolgens wel terugbetaald worden binnen een bepaalde termijn. Om duidelijkheid te geven over de voordelen en de nadelen, hebben we deze voor je op een rij gezet.

 • De ANWB Mastercard is wereldwijd te gebruiken.
 • Standaard maak je gebruik van de 180 dagen aankoopverzekering die dekking biedt tegen schade, diefstal of verlies.
 • Met Tanken met Ledenvoordeel kun je korting krijgen op brandstof aan de pomp.
 • Terugbetalen moet binnen 21 dagen, anders worden er hoge rentes gerekend.
 • De kaart is alleen aan te vragen voor ANWB-leden.

Conclusie

De ANWB Mastercard aanvragen is eenvoudig en kan veel uitkomst bieden voor als je regelmatig op reis gaat. Als ANWB lid kun je aankopen op krediet doen die je vervolgens altijd binnen 21 dagen kunt terugbetalen zonder extra bijkomende kosten. Betaal je na deze 21 dagen pas terug, dan moet je extra rente betalen over het geleende bedrag. De creditcard is met name geschikt voor mensen die af en toe gebruik willen maken van een creditcard thuis of op reis. Voor de veelvuldige gebruiker en voor mensen die heel vaak op reis gaan zijn er ook andere mogelijkheden die waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker zullen zijn.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 16
Bestedingslimiet € 2.500
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 7 juni 2021

Ervaringen

 • Creditcard voor spellen

  Ik heb de ANWB Mastercard aangeschaft om simpel spellen voor mijn console te kunnen kopen. Ik heb de creditcard met mijn account gekoppeld en zo kan ik eenvoudig spellen kopen en downloaden. Ook als ik via bol.com bestel betaal ik met de creditcard. Als ik namelijk mijn aankopen niet krijg, krijg ik via de ANWB gewoon mijn geld terug.

  Max 20 december 2020
 • ANWB MasterCard voor noodgevallen

  Ik heb voor de ANWB MasterCard gekozen omdat deze creditcard niet zo veel kost per jaar. Ik heb de creditcard enkel voor noodgevallen en om in het buitenland mee te betalen. Ik vind het vooral een voordeel dat de creditcard in alle landen geaccepteerd wordt, hierdoor ga ik altijd met wat extra zekerheid op vakantie. Daarnaast kan ik in landen waar ze niet met euro's betalen eenvoudig met de creditcard betalen. Scheelt me weer een tripje naar de bank.

  Milou 9 november 2020
 • Creditcard voor op reis

  Als mijn man en ik met de camper op reis gaan hebben we altijd onze ANWB Mastercard bij ons. Zo weten we zeker als we onderweg in een noodsituatie komen dat we altijd kunnen betalen met onze creditcard. Ook kunnen we met de creditcard sneller door de tolpoortjes en kunnen we snel onze weg vervolgen.

  Karin T. 2 september 2020