Eerste indruk | Als je lid bent van de ANWB en ook gebruik wilt maken van de voordelen van een creditcard, dan kun je de ANWB Visa Classic Card aanvragen. Deze creditcard is zeer betaalbaar en biedt verschillende voordelen. Zo kun je wereldwijd betalen en heb je de mogelijkheid om bij meer dan 900 tankstations brandstof te tanken met korting.


Wat is ANWB Visa?

De ANWB Visa Classic Card is een creditcard die wordt uitgegeven voor leden van de ANWB. De creditcard biedt veel verschillende voordelen en maakt het mogelijk om wereldwijd te kunnen betalen. Als klant heb je daarnaast ook nog de mogelijkheid om lid te worden van het Tanken met Ledenvoordeel programma. Daarmee kun je korting krijgen op brandstoffen zoals benzine en diesel bij meer dan 900 tankstations. Standaard maak je gebruik van een aankoopverzekering waarmee aankopen tot 180 dagen na betaling met de kaart verzekerd zijn tegen diefstal, beschadigingen en verlies. Zicht op de uitgaven die je doet kan eenvoudig online en met een handige app.

Voor- en nadelen

Gebruikmaken van de ANWB Visa Classic Card heeft veel verschillende voordelen. De creditcard is geschikt voor op reis en kan overal gebruikt worden. Voor het gemak hebben we een aantal van de voordelen op een rij gezet. Natuurlijk noemen we ook enkele nadelen die aan de kaart verbonden zijn.

 • De kaart kan wereldwijd gebruikt worden voor betalingen.
 • Het is mogelijk om met korting te tanken als je gebruikmaakt van Tanken met Ledenvoordeel van de ANWB.
 • De ANWB Visa Classic Card is voordelig in vergelijking tot andere creditcards.
 • Je maakt gebruik van een aankoopverzekering die gekochte producten tot 180 dagen beschermd tegen schade, diefstal en verlies.
 • Je kunt de ANWB Visa Classic Card alleen aanvragen als lid van de ANWB.
 • Betaal je niet binnen 21 terug, dan wordt er een aardige rente gerekend over het terug te betalen bedrag.

Conclusie

De ANWB Visa Classic Card aanvragen heeft veel verschillende voordelen en enkele nadelen zoals je kunt lezen. Het is met de kaart mogelijk om over de hele wereld te betalen wat het een handig betaalmiddel maakt voor op reis. Voor leden van de ANWB zitten er ook nog extra voordelen aan zoals gebruikmaken van de kortingen op brandstof. Deze creditcard is ideaal voor vakantiegangers die altijd beschikking willen hebben over een betaalpas voor op reis. Ga je vaak op reis en wil je ook vaak gebruikmaken van een creditcard, dan zijn er ook andere mogelijkheden bij de ANWB met meer uitgebreide eigenschappen.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 16
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij VISA
Laatst bijgewerkt 6 juli 2021

Ervaringen

 • Super goedkoop

  Ik schafte de Visa Classic Card van de ANWB aan omdat deze super goedkoop is. Bij noodgevallen op vakantie kan ik altijd betalen tot een limiet van 2500 euro. Wanneer ik op vakantie ga, huur ik meestal een auto en daar heb ik sowieso een creditcard voor nodig. Daarom is het fijn dat deze creditcard zo goedkoop is, want verder gebruik ik de creditcard niet.

  R. Eiken 24 november 2020
 • Extra zekerheid

  Ik heb de Visa Classic Card van de ANWB aangeschaft toen ik een creditcard wilde hebben voor extra zekerheid op reis. Het voordeel is dat deze creditcard erg goedkoop is en het dus uiteindelijk wel waard is. Ik heb de creditcard voor de handigheid ook aan m'n Apple ID gekoppeld. Zo kan ik de iCloud opslag betalen en hoef ik niet steeds iTunes giftcards te kopen om het saldo op te waarderen.

  Rianne 1 oktober 2020
 • Kosten voor een tweede kaart

  De ANWB Visa Classic Card is een van de goedkoopste creditcards die er te vinden is. Als ANWB lid kwam ik in aanmerking voor deze creditcard en heb deze ook aangeschaft. Ik wilde er ook graag 1 voor mijn partner zodat als ik op reis ben zij er ook 1 heeft voor eventuele noodgevallen. Dit is wel mogelijk, maar kost een extra €16,- per jaar. Dat vond ik wel jammer, maar voor de rest ben ik wel tevreden. Ook wel jammer dat ze geen spaarprogramma hebben, maar verder een prima kaart.

  Jack 17 augustus 2020