Maak de juiste keuze!

Wat is de Beste Creditcard?
Bekijk de Top 3 Creditcards van Augustus 2020.

Top 3 Creditcards

Eerste indruk | De ANWB Visa Gold Card aanvragen is een ideale manier om aan een betaalpas te komen waarmee je overal ter wereld kunt betalen. Deze creditcard is bedoeld voor leden van de ANWB en kan in verschillende opzichten aantrekkelijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende verzekeringen aan de kaart verbonden en kun je kosteloos een extra kaart aanvragen.


Wat is ANWB Visa Gold?

Om ANWB leden te helpen aan een creditcard heeft de ANWB verschillende soorten kaarten in het leven geroepen. Een betaalkaart die hiertoe behoort is de ANWB Visa Gold creditcard. De creditcard biedt jou als gebruiker de mogelijkheid om wereldwijd betalingen te doen en is tevens gekoppeld aan verschillende voordelen. Zo kun je zonder kosten een extra kaart aanvragen en heb je een bestedingslimiet tot wel €5.000,- per maand. Aan de kaart is ook een aankoopverzekering verbonden die aankopen tot 365 dagen lang verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Ben je op reis, dan kun je aanspraak maken op maximaal €2.000,- noodgeld als jouw creditcard gestolen wordt. Met de handige app kun je altijd inzicht hebben in jouw in- en uitgaven.

Voor- en nadelen

De ANWB Visa Gold creditcard heeft verschillende voor- en nadelen. Om een duidelijk beeld te kunnen geven van de kaart hebben we een aantal van deze belangrijke voordelen en ook nadelen op een rij gezet voor je. Deze punten waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van een geschikte creditcard zijn:

 • Ideale creditcard om wereldwijd mee te kunnen betalen.
 • Gebruik kunnen maken van de aankoopverzekering die tot 365 dagen na aanschaf van een artikel gebruikt kan worden.
 • Kosteloos gebruik maken van een extra creditcard voor bijvoorbeeld een gezinslid.
 • Tot €2.000,- aan noodgeld op vakantie.
 • Bestedingslimiet tot wel €5.000,- per maand.
 • Hoge rente als je de gemaakte kosten niet terugbetaald binnen 21 dagen.
 • Alleen voor ANWB-leden aan te vragen.

Conclusie

De ANWB Visa Gold Card aanvragen heeft verschillende voor- en nadelen zoals je kunt lezen. Als je al lid bent van de ANWB en veelvuldig op reis gaat, dan is dit een ideaal betaalmiddel tegen een aantrekkelijke prijs, zeker als je kijkt welke diensten je daarvoor allemaal ontvangt. Als je nog geen ANWB-lid bent, dan is het misschien handig om te overwegen voor een andere kaart te kiezen omdat je anders boven op de jaarlijkse kosten voor de ANWB Visa Gold Card ook nog de kosten voor een jaarabonnement kunt rekenen.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 38,50
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 365 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij VISA
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Simpel in het buitenland betalen

  Ik wilde graag een creditcard met een hoger bestedingslimiet en omdat ik al lid was van de anwb heb ik de visa gold card genomen. Bij aanvraag werd gecheckt of het limiet van 5000 euro wel juist was voor mij en nadat alles oké was bevonden had ik in korte tijd de kaart al in mijn bezit. Ik kan met de creditcard alles betalen als ik in het buitenland ben en hoef niet bang te zijn dat mijn limiet te laag is.

  A. P. 11 juli 2020
 • Geupgrade naar Gold Card

  Ik heb een hele tijd de ANWB Visa Classic Card gehad, maar op aanraden van de klantenservice mijn kaart geupgrade naar Gold. Mijn uitgaven in het buitenland zijn vaak hoog, omdat ik er geregeld langere tijd moet verblijven. Met een hoger bestedingslimiet kan ik alles tijdens mijn reis gewoon betalen. Meestal boek ik mijn vluchten er ook mee en met de Gold Card heb ik voldoende bestedingsruimte om alles te betalen.

  Ellen 26 april 2020