Eerste indruk | De ANWB Visa Gold Card aanvragen is een ideale manier om aan een betaalpas te komen waarmee je overal ter wereld kunt betalen. Deze creditcard is bedoeld voor leden van de ANWB en kan in verschillende opzichten aantrekkelijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende verzekeringen aan de kaart verbonden en kun je kosteloos een extra kaart aanvragen.


Wat is ANWB Visa Gold?

Om ANWB leden te helpen aan een creditcard heeft de ANWB verschillende soorten kaarten in het leven geroepen. Een betaalkaart die hiertoe behoort is de ANWB Visa Gold creditcard. De creditcard biedt jou als gebruiker de mogelijkheid om wereldwijd betalingen te doen en is tevens gekoppeld aan verschillende voordelen. Zo kun je zonder kosten een extra kaart aanvragen en heb je een bestedingslimiet tot wel €5.000,- per maand. Aan de kaart is ook een aankoopverzekering verbonden die aankopen tot 365 dagen lang verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Ben je op reis, dan kun je aanspraak maken op maximaal €2.000,- noodgeld als jouw creditcard gestolen wordt. Met de handige app kun je altijd inzicht hebben in jouw in- en uitgaven.

Voor- en nadelen

De ANWB Visa Gold creditcard heeft verschillende voor- en nadelen. Om een duidelijk beeld te kunnen geven van de kaart hebben we een aantal van deze belangrijke voordelen en ook nadelen op een rij gezet voor je. Deze punten waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van een geschikte creditcard zijn:

 • Ideale creditcard om wereldwijd mee te kunnen betalen.
 • Gebruik kunnen maken van de aankoopverzekering die tot 365 dagen na aanschaf van een artikel gebruikt kan worden.
 • Kosteloos gebruik maken van een extra creditcard voor bijvoorbeeld een gezinslid.
 • Tot €2.000,- aan noodgeld op vakantie.
 • Bestedingslimiet tot wel €5.000,- per maand.
 • Hoge rente als je de gemaakte kosten niet terugbetaald binnen 21 dagen.
 • Alleen voor ANWB-leden aan te vragen.

Conclusie

De ANWB Visa Gold Card aanvragen heeft verschillende voor- en nadelen zoals je kunt lezen. Als je al lid bent van de ANWB en veelvuldig op reis gaat, dan is dit een ideaal betaalmiddel tegen een aantrekkelijke prijs, zeker als je kijkt welke diensten je daarvoor allemaal ontvangt. Als je nog geen ANWB-lid bent, dan is het misschien handig om te overwegen voor een andere kaart te kiezen omdat je anders boven op de jaarlijkse kosten voor de ANWB Visa Gold Card ook nog de kosten voor een jaarabonnement kunt rekenen.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 38,50
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 365 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij VISA
Laatst bijgewerkt 7 juni 2021

Ervaringen

 • Relatief goedkoop met gratis 2e kaart

  Mijn partner en ik reizen beiden de hele wereld over en vaak apart van elkaar. Om alles onderweg goed te kunnen betalen hebben we de Visa Gold Card aangeschaft. We konden gratis een 2e kaart krijgen. Het is fijn dat de creditcard een bestedingslimiet van € 5.000 heeft, zo kunnen we alles makkelijk betalen.

  Fabian 13 december 2020
 • Creditcard biedt ons alles wat we nodig zijn

  Aangezien mijn vrouw en ik samen veel rondreizen wilden we wel een goede creditcard hebben die ons extra zekerheid geeft tijdens onze tripjes. We hebben gekozen voor de ANWB Visa Gold Card omdat we toch al lid waren van de ANWB en deze creditcard ons alles kan bieden wat we nodig zijn onderweg.

  Jan 9 oktober 2020
 • Met de Gold Card ook verzekeringen voor huurauto

  Mijn vrouw en ik hebben al geruime tijd de Visa World Card van de ANWB en gebruiken deze om al onze reizen te bekostigen. We gaan veel op reis en huren dan een auto. De Gold Card geeft ons een autohuurverzekering en zorgt dat ons eigen risico bij schade automatisch afgedekt is. Ook zit daar een verkeersrechtsbijstandverzekering voor autohuur bij. Deze zorgt ervoor dat eventuele juridische kosten bij een auto ongeval ook gedekt zijn.

  Lennard 17 augustus 2020