Eerste indruk | De ANWB Visa Silver Card is een creditcard die gemaakt is voor leden van de ANWB. Met deze creditcard kun je altijd en overal betalen, dus ook als je op reis bent. De creditcard is ideaal voor leden van de ANWB die veel op reis zijn, zeker omdat er verschillende verzekeringen aan verbonden zijn.


Wat is ANWB Visa Silver?

De ANWB Visa Silver Card is door de ANWB in het leven geroepen samen met een aantal andere creditcards. Deze betaalpas maakt het mogelijk om op krediet te betalen wat je vervolgens terug moet betalen. Dat terugbetalen doe je zonder kosten als je dat binnen 21 dagen doet. Als je er langer over doet dan 21 dagen, dan zal er een aardige rente gerekend worden over het geleende bedrag. Met deze ANWB Visa Silver Card heb je een maximaal bestedingslimiet van €3.500,- per maand en kun je op reis aanspraak maken op een bedrag van maximaal €1.000,- als jou pas gestolen is. Aan de creditcard is een aankoopverzekering gekoppeld waarmee gekochte producten tot 270 dagen na aankoop verzekerd zijn tegen diefstal, verlies en schade.

Voor- en nadelen

De ANWB Visa Silver Card aanvragen heeft verschillende voor- en nadelen. Voor op reis is het een ideale kaart omdat je nagenoeg overal kunt betalen. Om jou te kunnen overtuigen van de mogelijkheden met deze kaart hebben we een aantal belangrijke voordelen en natuurlijk ook nadelen op een rij gezet.

 • De kaart is wereldwijd te gebruiken.
 • Je kunt gebruikmaken van een aankoopverzekering die 270 dagen lang geldig is. Hiermee zijn artikelen die je met de ANWB Visa Silver Card koopt verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.
 • De creditcard is te gebruiken in combinatie met een handige app.
 • Als je niet binnen 21 dagen terugbetaald, dan wordt er een hoge rente gerekend. Binnen deze 21 dagen kun je kosteloos terugbetalen.
 • De ANWB Visa Silver Card is alleen aan te vragen voor leden van de ANWB.

Conclusie

De ANWB Visa Silver Card aanvragen kan als je lid bent van de ANWB en is dan in verschillende opzichten aantrekkelijk. De kaart is betaalbaar en vanwege de verschillende voordelen, plus het feit dat de kaart wereldwijd te gebruiken is, is dit een ideale creditcard om op vakantie te gebruiken. Dus als je op zoek bent naar een veelzijdige creditcard die je op reis kunt gebruiken en als je lid bent van de ANWB, dan is dit zeker een aanrader. Als je geen lid bent van de ANWB en dat ook niet overweegt te worden, dan is een andere kaart misschien aantrekkelijker.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 26,50
Bestedingslimiet € 3.500
Aankoopverzekering 270 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij VISA
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Fijne kaart die overal te gebruiken is

  De Visa Silver Card van de ANWB is een fijne creditcard naar mijn mening. De kaart is overal te gebruiken en werkt net als een pinpas. Je kunt er contactloos mee betalen en hebt een pincode voor grote bedragen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er blij mee ben. De creditcard is wel alleen beschikbaar voor leden.

  Brian 4 september 2020
 • Prima kaart, nog geen problemen mee gehad

  De ANWB Visa Silver Card gebruik ik veel als ik op reis ben naar het buitenland. Ik betaal eigenlijk alles met de kaart en ik kan alles overzichtelijk terug zien in de ANWB Creditcard app. Zo houd ik grip op mijn uitgaven en weet ik wat ik nog uit kan geven. Volgens de ANWB wordt de kaart overal ter wereld geaccepteerd en ben tot nu toe nog nergens tegen problemen aangelopen moet ik zeggen.

  Freek 24 juni 2020
 • Overgestapt op ANWB Visa Silver Card

  Omdat ik al ANWB lid was, wilde ik graag overstappen op een creditcard van de ANWB. Dit is de ANWB Visa Silver Card geworden. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over de creditcard. Ik heb gekozen voor deze creditcard omdat het bestedingslimiet van € 3.500 voor mij meer dan genoeg is. Aangezien ik veel in het buitenland zit, is dit voor mij een prima creditcard.

  Andrew 21 april 2020