Eerste indruk | De ANWB Visa Silver Card is een creditcard die gemaakt is voor leden van de ANWB. Met deze creditcard kun je altijd en overal betalen, dus ook als je op reis bent. De creditcard is ideaal voor leden van de ANWB die veel op reis zijn, zeker omdat er verschillende verzekeringen aan verbonden zijn.


Wat is ANWB Visa Silver?

De ANWB Visa Silver Card is door de ANWB in het leven geroepen samen met een aantal andere creditcards. Deze betaalpas maakt het mogelijk om op krediet te betalen wat je vervolgens terug moet betalen. Dat terugbetalen doe je zonder kosten als je dat binnen 21 dagen doet. Als je er langer over doet dan 21 dagen, dan zal er een aardige rente gerekend worden over het geleende bedrag. Met deze ANWB Visa Silver Card heb je een maximaal bestedingslimiet van €3.500,- per maand en kun je op reis aanspraak maken op een bedrag van maximaal €1.000,- als jou pas gestolen is. Aan de creditcard is een aankoopverzekering gekoppeld waarmee gekochte producten tot 270 dagen na aankoop verzekerd zijn tegen diefstal, verlies en schade.

Voor- en nadelen

De ANWB Visa Silver Card aanvragen heeft verschillende voor- en nadelen. Voor op reis is het een ideale kaart omdat je nagenoeg overal kunt betalen. Om jou te kunnen overtuigen van de mogelijkheden met deze kaart hebben we een aantal belangrijke voordelen en natuurlijk ook nadelen op een rij gezet.

 • De kaart is wereldwijd te gebruiken.
 • Je kunt gebruikmaken van een aankoopverzekering die 270 dagen lang geldig is. Hiermee zijn artikelen die je met de ANWB Visa Silver Card koopt verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.
 • De creditcard is te gebruiken in combinatie met een handige app.
 • Als je niet binnen 21 dagen terugbetaald, dan wordt er een hoge rente gerekend. Binnen deze 21 dagen kun je kosteloos terugbetalen.
 • De ANWB Visa Silver Card is alleen aan te vragen voor leden van de ANWB.

Conclusie

De ANWB Visa Silver Card aanvragen kan als je lid bent van de ANWB en is dan in verschillende opzichten aantrekkelijk. De kaart is betaalbaar en vanwege de verschillende voordelen, plus het feit dat de kaart wereldwijd te gebruiken is, is dit een ideale creditcard om op vakantie te gebruiken. Dus als je op zoek bent naar een veelzijdige creditcard die je op reis kunt gebruiken en als je lid bent van de ANWB, dan is dit zeker een aanrader. Als je geen lid bent van de ANWB en dat ook niet overweegt te worden, dan is een andere kaart misschien aantrekkelijker.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 26,50
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 270 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij VISA
Laatst bijgewerkt 24 november 2021

Ervaringen

 • Ik betaal alles met mijn Silver Card

  Ik betaal met de Visa Silver Card van de ANWB eigenlijk alles. Zowel in het buitenland als gewoon thuis. Het is zo ontzettend makkelijk en doordat het een soort lening is hoef ik het niet gelijk te betalen terwijl ik het wel direct nodig heb. Als ik binnen 21 dagen alles terug betaal kost het me niets extra's. Deze creditcard voldoet aan mijn eisen.

  Sophie 21 december 2020
 • Zeer tevreden, fijne creditcard

  Ik heb de visa silver card van de anwb nu anderhalf jaar in gebruik en ben er zeer tevreden over.

  Het bestedingslimiet van 3500 euro is voor mij genoeg en het mooie is dat de kaart maar 26,50 euro kost. Ik gebruik de kaart op vakanties en huur er meestal ook een auto mee. Dan ben ik via de creditcard verzekerd en zijn mijn eigen risico en eventuele juridische kosten gedekt.

  Prima creditcard voor een goede prijs, enige is wel dat je lid moet zijn bij de anwb voor deze kaart.

  Evert 14 november 2020
 • Fijne kaart die overal te gebruiken is

  De Visa Silver Card van de ANWB is een fijne creditcard naar mijn mening. De kaart is overal te gebruiken en werkt net als een pinpas. Je kunt er contactloos mee betalen en hebt een pincode voor grote bedragen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er blij mee ben. De creditcard is wel alleen beschikbaar voor leden.

  Brian 4 september 2020