Eerste indruk | De Mastercard creditcards zijn wereldwijd geaccepteerde betaalpassen die altijd van pas kunnen komen. Met de Mastercard Black heb je altijd een betaalkaart bij de hand die je overal kunt gebruiken en die verschillende voordelen met zich mee brengt. Zo zijn aankopen bijvoorbeeld een jaar lang verzekerd en maak je gebruik van een doorlopende reisverzekering.


Wat is Mastercard Black?

Creditcards zoals de Mastercard Black kunnen in verschillende opzichten aantrekkelijk zijn. Deze creditcard biedt jou een bestedingslimiet van maximaal €5.000,- per maand dat wordt aangepast op jouw persoonlijke financiële situatie. Koop je iets online of in een winkel met de creditcard, dan zijn jouw aankopen altijd verzekerd tegen diefstal, schade of verlies tot wel een jaar na aankoop. Met een handige app voor op jouw smartphone kun je altijd en overal inzicht hebben in de transacties die je doet. De Mastercard Black is te gebruiken om contactloos te betalen en je kunt gebruikmaken van een doorlopende reisverzekering die aan de kaart gekoppeld is.

Voor- en nadelen

Als je op zoek bent naar een goede creditcard, dan kun je de Mastercard Black aanvragen. Deze kaart is ideaal in verschillende opzichten, maar er zijn helaas ook nadelen aan verbonden. Om duidelijkheid te geven over de mogelijkheden met de kaart hebben we voor jou een aantal voordelen en nadelen op een rij gezet. Deze voor- en nadelen zijn:

 • De Mastercard Black creditcard is wereldwijd te gebruiken.
 • Je kunt contactloos betalen met de pas.
 • Je hebt een persoonlijk bestedingslimiet van maximaal €5.000,- per maand.
 • Je kunt gebruikmaken van een doorlopende reisverzekering.
 • De creditcard is niet aan te vragen als je een negatieve BKR-registratie hebt.
 • Terugbetalen moet binnen 21 dagen als je gebruikmaakt van deze creditcard, na 21 dagen betaal je over het geleende bedrag een rente die flink kan oplopen.

Conclusie

De Mastercard Black aanvragen is in verschillende opzichten aantrekkelijk en zoals je leest zitten er ook enkele nadelen aan verbonden. Laat je door deze nadelen echter niet van de wijs brengen omdat het voor veel creditcards zo is dat je altijd met enkele nadelen te maken hebt. Als je vaak op reis gaat dan is deze Mastercard Black een goede kaart om aan te schaffen. Ook voor de veelvuldige gebruiker van een creditcard is dit een ideaal betaalmiddel, zeker omdat je gebruik kunt maken van de aankoopverzekering die aan de pas gekoppeld is. Maak je veel gebruik van een creditcard, ook als je op reis bent, dan is dit de kaart die je zoekt.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 204
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 365 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Let op met de reis- en annuleringsverzekering!

  Omdat ik momenteel voor een noodzakelijke reis in Oostenrijk ben heb ik de voorwaarden nog eens nagekeken. Het blijkt dat niemand op dit moment verzekerd is! Omdat Nederland heeft gezegd dat we niet naar het buitenland reizen zijn we volgens de voorwaarden van de Mastercard Black niet verzekerd. Daarnaast heb ik deze creditcard o.a. genomen voor de wintersport. Dit staat ook vermeld op de wervende website van Mastercard. Echter langlaufen is uitgesloten!! Ik voel me dus gewoon bedrogen...

  Arend Klomp 22 januari 2021
 • Veel voordelen en vooral genieten

  Ik houd ervan samen met mijn vrouw de wereld te verkennen en omdat we in veel verschillende landen komen hebben we de MasterCard Black aangeschaft.

  Deze creditcard is aan de prijzige kant, maar we hebben er heel veel voordelen van. Zo weten we soms niet waar we heen gaan en wat we willen doen. Dan bellen we de persoonlijke reisadviseurs en zij stellen dan onze hele reis samen. Wij hoeven alleen maar te betalen, in het vliegtuig te stappen en te genieten. Super goede service en voor wat dat betreft niet zoveel geld.

  Matthijs 2 december 2020
 • Goede verzekeringen

  Ik heb de MasterCard Black alweer drie jaar in mijn portemonnee en ik ben er blij mee. Ik gebruik de creditcard tijdens het reizen en ook om een auto te huren op vakantie. Ik betaal dan altijd met de MasterCard Black omdat ik dan een verzekering heb voor de huurauto en ook een goede doorlopende reisverzekering. Als ik op vakantie wil en ik weet niet helemaal wat ik dan wil doen, kan ik gewoon bellen met de klantenservice en zij regelen dan de hele vakantie voor mij van verblijf tot uitstapjes. Ik ben er in ieder geval erg blij mee en vind het de kosten meer dan waard!

  Alicia H. 20 oktober 2020