Eerste indruk | Mastercard is een grote speler op de wereldmarkt als het aankomt op creditcards. Geen wonder dat de Mastercard Gold een betrouwbare creditcard is die je overal kunt gebruiken. Deze creditcard is zeer aantrekkelijk geprijsd, aankopen zijn een jaar lang verzekerd en je maakt automatisch gebruik van aanvullende reisverzekeringen die aan de creditcard gekoppeld zijn.


Wat is Mastercard Gold?

De Mastercard Gold is een creditcard die veel te bieden heeft aan jou als gebruiker. Je kunt de betaalpas altijd en overal ter wereld gebruiken in fysieke winkels en voor online aankopen. Met een handige app heb je altijd inzicht in de transacties die je met de kaart gedaan hebt en alle artikelen die je met de creditcard koopt, zijn tot 365 dagen na aankoop verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Je maakt met de creditcard gebruik van een persoonlijk limiet van maximaal €5.000,-. Dit limiet wordt ingesteld aan de hand van jouw persoonlijke financiële situatie. Je hebt de mogelijkheid om zonder kosten een tweede Mastercard Gold aan te vragen.

Voor- en nadelen

Er zijn verschillende voordelen en ook nadelen verbonden aan een Mastercard Gold aanvragen. Voordat je een keuze maakt voor de creditcard is het goed om hiervan op de hoogte te zijn. Daarom hebben we enkele van deze voor- en ook nadelen voor je op een rij gezet. Dit zijn:

 • Zonder kosten een tweede Mastercard Gold creditcard kunnen aanvragen en gebruiken.
 • Standaard gebruikmaken van een aankoopverzekering waarmee aankopen tot 365 dagen lang verzekerd zijn tegen schade, diefstal of verlies.
 • Gebruikmaken van een handige app voor het inzien van transacties.
 • Op reis verzekerd zijn met verschillende aanvullende reisverzekeringen.
 • De reisverzekeringen die aan de kaart gekoppeld zijn dienen niet ter vervanging van een volledige reisverzekering.
 • Aanvragen van deze creditcard kan alleen zonder negatieve registratie bij het BKR.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare creditcard, dan raden we je aan om deze kaart te nemen. Je kunt zoals gezegd tegen een aantrekkelijke prijs de Mastercard Gold aanvragen en kunt ook nog eens zonder extra kosten een tweede kaart nemen. Ideaal voor bijvoorbeeld jouw partner. Deze creditcard is voornamelijk geschikt voor de middelmatige gebruiker die ook op reis gebruik wil kunnen maken van een creditcard. Als je de kosten en de voordelen tegen elkaar afweegt, dan is deze creditcard daarvoor zeer geschikt. Maak je slechts af en toe gebruik van een creditcard of juist heel erg veel, dan kun je het best ook even kijken naar de andere creditcards van Mastercard.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 32,50
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 365 dagen
Levertijd 14 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • 2 jaar in gebruik, prima creditcard

  Al een jaar of 2 de mastercard gold in mijn bezit. Zeer blij mee, hij doet alles wat ie belooft. Duurde wat lang na het aanvragen voor ik m binnen had. Wel fijn al die aankoopverzekeringen en reisverzekeringen als ik met de creditcard betaal, biedt toch een beetje extra bescherming wat een normale pas niet heeft.

  Kan ook makkelijk contactloos betalen en met de pincode grotere bedragen afrekenen. Deze creditcard heeft wel een inkomenseis, maar daar voldoe ik aan.

  Dick 17 september 2020
 • Fijne kaart

  Zeer fijne creditcard, gebruik de Mastercard Gold om al mijn reizen te boeken. Zo heb ik extra aanvullende verzekeringen en heb de creditcard ook om tijdens vakanties een auto te kunnen huren. Door de betalen met de creditcard spaar ik ook nog eens Air Miles. Het bestedingslimiet is voor mij meer dan genoeg en de jaarlijkse kosten komen overeen met wat de creditcard biedt. Het duurde wel lang voordat ik de creditcard in huis had. Twee weken na aanvraag kreeg ik de creditcard via de post.

  Frederick 16 juli 2020
 • Zeer goede kaart

  Ik heb sinds een half jaar de Mastercard Gold en ik kan niet anders zeggen dat het een geweldige creditcard is! Zelf ben ik veel weg en betaal onderweg alles met mijn kaart. Zo weet ik zeker dat ik nooit zonder geld kom te zitten en alles probleemloos kan betalen.

  Ik heb voor mijn man een extra creditcard er kosteloos bij, voor in het geval van nood.

  Angelique 14 mei 2020