Eerste indruk | Mastercard is een grote speler op de wereldmarkt als het aankomt op creditcards. Geen wonder dat de Mastercard Gold een betrouwbare creditcard is die je overal kunt gebruiken. Deze creditcard is zeer aantrekkelijk geprijsd, aankopen zijn een jaar lang verzekerd en je maakt automatisch gebruik van aanvullende reisverzekeringen die aan de creditcard gekoppeld zijn.


Wat is Mastercard Gold?

De Mastercard Gold is een creditcard die veel te bieden heeft aan jou als gebruiker. Je kunt de betaalpas altijd en overal ter wereld gebruiken in fysieke winkels en voor online aankopen. Met een handige app heb je altijd inzicht in de transacties die je met de kaart gedaan hebt en alle artikelen die je met de creditcard koopt, zijn tot 365 dagen na aankoop verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Je maakt met de creditcard gebruik van een persoonlijk limiet van maximaal €5.000,-. Dit limiet wordt ingesteld aan de hand van jouw persoonlijke financiële situatie. Je hebt de mogelijkheid om zonder kosten een tweede Mastercard Gold aan te vragen.

Voor- en nadelen

Er zijn verschillende voordelen en ook nadelen verbonden aan een Mastercard Gold aanvragen. Voordat je een keuze maakt voor de creditcard is het goed om hiervan op de hoogte te zijn. Daarom hebben we enkele van deze voor- en ook nadelen voor je op een rij gezet. Dit zijn:

 • Zonder kosten een tweede Mastercard Gold creditcard kunnen aanvragen en gebruiken.
 • Standaard gebruikmaken van een aankoopverzekering waarmee aankopen tot 365 dagen lang verzekerd zijn tegen schade, diefstal of verlies.
 • Gebruikmaken van een handige app voor het inzien van transacties.
 • Op reis verzekerd zijn met verschillende aanvullende reisverzekeringen.
 • De reisverzekeringen die aan de kaart gekoppeld zijn dienen niet ter vervanging van een volledige reisverzekering.
 • Aanvragen van deze creditcard kan alleen zonder negatieve registratie bij het BKR.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare creditcard, dan raden we je aan om deze kaart te nemen. Je kunt zoals gezegd tegen een aantrekkelijke prijs de Mastercard Gold aanvragen en kunt ook nog eens zonder extra kosten een tweede kaart nemen. Ideaal voor bijvoorbeeld jouw partner. Deze creditcard is voornamelijk geschikt voor de middelmatige gebruiker die ook op reis gebruik wil kunnen maken van een creditcard. Als je de kosten en de voordelen tegen elkaar afweegt, dan is deze creditcard daarvoor zeer geschikt. Maak je slechts af en toe gebruik van een creditcard of juist heel erg veel, dan kun je het best ook even kijken naar de andere creditcards van Mastercard.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 32,50
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 365 dagen
Levertijd 14 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Creditcard voor ons beide

  Mijn man en ik reizen beiden heel veel apart van elkaar en we vonden het makkelijker alles te betalen met een creditcard. We hebben de Mastercard Gold genomen omdat we hier kosteloos een 2e creditcard bij konden krijgen. Zo hebben we beide een kaart met een bestedingsruimte van € 5000 en kunnen we alles onderweg betalen. Via de app kunnen we onze uitgaven goed in de gaten houden en zien hoever we van ons limiet af zitten. Fijne kaart met handig overzicht voor grip op je uitgaven.

  Eileen 4 december 2020
 • Relatief goedkoop en toch goed limiet

  Het fijne aan de mastercard gold vind ik dat ie maar €32,50 kost en ik wel een limiet tot €5000 tot mn beschikking heb. Ik gebruik de mastercard zowel in het buitenland voor mijn onkosten als voor het online winkelen. Zo zijn mijn aankopen tot een jaar verzekerd tegen diefstal en schade en als ik mijn bestelling niet ontvang krijg ik mijn geld terug. Het aanvragen nam wel wat tijd in beslag en na 3 weken had ik de mastercard in huis.

  Willem 24 oktober 2020
 • 2 jaar in gebruik, prima creditcard

  Al een jaar of 2 de mastercard gold in mijn bezit. Zeer blij mee, hij doet alles wat ie belooft. Duurde wat lang na het aanvragen voor ik m binnen had. Wel fijn al die aankoopverzekeringen en reisverzekeringen als ik met de creditcard betaal, biedt toch een beetje extra bescherming wat een normale pas niet heeft.

  Kan ook makkelijk contactloos betalen en met de pincode grotere bedragen afrekenen. Deze creditcard heeft wel een inkomenseis, maar daar voldoe ik aan.

  Dick 17 september 2020