Wat is ICS en welke creditcards geven ze uit?

International Card Services (ICS)
International Card Services (ICS)
10 april 2022 14 april 2022 4 minuten 0 reacties

Wat is ICS?

ICS, International Card Services, is een Nederlandse creditcard uitgever. Het bedrijf geeft onder andere verschillende Visa creditcards uit, maar ook enkele Mastercard kaarten. Met de creditcards die bij ICS verkrijgbaar zijn is het mogelijk om wereldwijd te betalen in iedere valuta. ICS heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank. Daarnaast biedt het bedrijf ook krediet- en spaarrekeningen aan, daarvoor is ICS in ook het bezit van de nodige vergunningen van Autoriteit Financiële Markten (AFM).

International Card Services is ontstaan uit het terugtrekken van de Bank of America uit de Nederlandse markt. De creditcarddivisie werd verkocht aan de VSB Bank, welke in 1990 met AMEV en AG Group fuseerde tot Fortis. ICS is vandaag de dag een zelfstandige dochtermaatschappij van ABN AMRO NV. Naast vestigingen in Nederland zijn er ook vestigingen van het bedrijf in Duitsland.

De creditcards van ICS

Welke creditcards zijn er bij ICS verkrijgbaar? Er zijn meerdere mogelijkheden voor het aanvragen van een ICS creditcard. In onderstaand overzicht vind je de beschikbare kaarten en andere waardevolle informatie, zoals de kosten, bestedingslimiet en de aanwezigheid van een aankoopverzekering. Op deze manier ontdek je wat voor jou de beste keuze is.

Kaart Bestedingslimiet Aankoopverzekering  
Visa World Card Platinum € 5.000 365 dagen Bekijk kosten
Visa World Card Gold € 5.000 365 dagen Bekijk kosten
Visa World Card € 5.000 180 dagen Bekijk kosten
ICS GO Card n.v.t. 180 dagen Bekijk kosten
Visa World Card Panda € 5.000 180 dagen Bekijk kosten
Mastercard Black € 5.000 365 dagen Bekijk kosten
Mastercard Gold € 5.000 365 dagen Bekijk kosten
Mastercard Classic € 5.000 180 dagen Bekijk kosten

Er zijn volop mogelijkheden in het assortiment van ICS. De Visa World Card Platinum is een goede keuze wanneer je veel reist: je hebt niet alleen een doorlopende reisverzekering, maar je aankopen zijn ook een jaar lang verzekerd. Doe je veel online aankopen bij internationale webshops? Dan is de Visa World Card Gold een optie: deze kaart biedt ook een aankoopverzekering van 365 dagen.

Wil je zo min mogelijk jaarlijkse kosten betalen? Dan kun je voor een van de andere beschikbare kaarten kiezen. Een prepaid creditcard behoort ook tot de mogelijkheden. Deze kaart laadt je op vanaf je eigen bankrekening. Dit betekent dat er geen BKR-toetsing en inkomenseis is. Het maakt niet uit wat je wensen zijn: er is altijd een kaart te vinden die bij je voorkeuren aansluit.

Creditcard aanvragen bij International Card Services

Stel: je hebt een ICS kaart gevonden die je wilt gaan aanschaffen. Hoe vraag je dit aan? Hier lees je hoe je in 3 eenvoudige stappen de juiste creditcard vindt.

Stap 1: Bekijk de kaarten en maak een vergelijking

Je begint met het bekijken van alle kaarten en het maken van een vergelijking. Dit doe je door de creditcards te vergelijken op hun belangrijkste kenmerken. Denk hierbij aan prijs, bestedingslimiet en voorwaarden. Op deze manier ben je in staat een ICS creditcard aan te schaffen die aan jouw wensen voldoet.

Stap 2: Vraag de creditcard aan

Online kun je de een creditcard bij ICS aanvragen. Op de website doorloop je de aanvraag stap voor stap. Voor de aanvraag heb je nodig:

  • Een identiteitsbewijs
  • De IBAN van je privé bankrekening
  • Een smartphone of tablet

Vervolgens vul je het aanvraagformulier in: waar je zowel je persoonlijke als financiële gegevens gaat invullen. Daarna volgt de online identificatie. Dit gebeurt door een foto van je identiteitsbewijs. Ook maak je € 0,01 cent over via iDEAL. Je aanvraag wordt daarna beoordeeld door International Card Services.

Stap 3: Wacht de beoordeling af

Nadat jouw aanvraag is gedaan, wordt deze eerst beoordeeld door de aanbieder, in dit geval ICS. Er wordt gecontroleerd of de aanvraag klopt en of de gegevens voldoen aan de voorwaarden. De beoordeling duurt maximaal 10 werkdagen. Is er aanvullende informatie nodig? Dan ontvang je een e-mail. Vervolgens hoor je van ICS of je aanvraag is goedgekeurd. Zo ja, dan krijg je de creditcard binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Ontdek de voordelen van een ICS creditcard

Waarom is het slim om voor een ICS creditcard te kiezen? Er zitten een aantal voordelen aan de aanvraag van een kaart bij deze aanbieder. In de eerste plaats kies je gegarandeerd voor een kaart die wereldwijd geaccepteerd wordt als betaalmiddel. Waar je ook naartoe gaat en wat je ook gaat aanschaffen: je kunt altijd met je creditcard betalen. Hiermee kies je voor gemak en zekerheid. Een ander voordeel is dat je bij ICS te maken krijgt met handige kortingen. Zo krijg je kortingscodes voor aanbiedingen en acties, waardoor je nog meer kunt besparen. Denk hierbij aan vakanties boeken met cashback, een auto huren met korting of andere voordelige aankopen.

Ontdek je mogelijkheden voor een goede creditcard

Wil jij een ICS creditcard aanschaffen? Bekijk online alle mogelijkheden en vergelijk de kaarten: zo ontdek je wat voor jouw persoonlijke situatie de juiste keuze is. Je kunt ook altijd de top 3 beste creditcards bekijken. Het is goed mogelijk dat hier een ICS creditcard tussen zit. Op deze manier weet je zeker dat je voor een kwalitatieve en voordelige kaart kiest!

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie