Eerste indruk | De Bunq Metal Card is een prepaid creditcard die je altijd en overal kunt gebruiken. Gebruik je de kaart samen met een rekening van Bunq, dan heb je de mogelijkheid om met jouw smartphone de rekening en de pas te beheren. De kaart is gemaakt van roestvrijstaal en is daardoor erg duurzaam.


Wat is Bunq Metal?

De Bunq Metal Card is een creditcard gemaakt van zeer degelijke roestvrij staal met een beschermende coating. De creditcard is hierdoor 50% duurzamer dan gebruikelijke passen gemaakt van plastic. Met de Bunq Metal Card creditcard heb je de mogelijkheid om in fysieke winkels en in online winkels af te rekenen waar je ook bent. Met de veelzijdige app van Bunq kun je inzicht hebben in jouw transacties en is het mogelijk om gebruik te maken van Google Pay en Apple Pay. Hierdoor ben je als gebruiker helemaal klaar voor de toekomst. De creditcard is standaard onderdeel van een Bunq Premium SuperGreen rekening. Omdat het om een prepaid creditcard gaat, kun je de Bunq Metal Card ook aanvragen met een negatieve BKR-registratie.

Voor- en nadelen

De Bunq Metal Card aanvragen kan in verschillende opzichten handig zijn. Voor de duidelijkheid hebben we een aantal voordelen op een rij gezet zodat je deze direct overzichtelijk hebt. Voor een volledig beeld hebben we ook een aantal van de nadelen die aan deze kaart verbonden zijn genoemd. De voor- en nadelen van de Bunq Metal Card zijn:

 • De kaart is duurzaam en gemaakt van degelijk roestvrij staal.
 • Je kunt de Bunq Metal Card aanvragen zonder dat er een BKR-toetsing nodig is.
 • De creditcard is prepaid te gebruiken. Je hoeft dus niet achteraf te betalen en kunt geen schulden opbouwen.
 • Met de app voor smartphone kun je overal betalen en inzicht hebben in transacties.
 • Je kunt de Bunq Metal Card alleen gebruiken in combinatie met een Bunq account.
 • Aanvragen is alleen mogelijk als je 18 jaar of ouder bent.

Conclusie

De Bunq Metal Card aanvragen is zeer aantrekkelijk als je de voordelen van een creditcard wilt hebben, zonder de nadelen die er gewoonlijk aan verbonden zijn. Om de Bunq Metal Card te kunnen gebruiken moet je vooraf een saldo opladen. We kunnen hieruit een conclusie trekken dat je geen schulden kunt opbouwen, niet achteraf hoeft te betalen en dat je ook met een negatieve registratie bij het BKR een aanvraag kunt doen. Als we de voor- en nadelen van deze kaart tegen elkaar afwegen dan kunnen we concluderen dat de Bunq Metal Card voornamelijk aantrekkelijk is voor mensen die regelmatig gebruik willen maken van een creditcard, zonder achteraf de kosten te hoeven hebben.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 203,88
Aanschafkosten € 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Bomen planten met mijn betalingen

  Wat een fijne kaart is de Metal Card. Ik kreeg de prepaid creditcard bij mijn Bunq Premium Super Green lidmaatschap en gebruik deze altijd in het buitenland. Ik betaal mijn onkosten op reis en ook boek ik hotels en huurauto's met de kaart.

  Een groot pluspunt is dat voor elke € 100 een boom geplant wordt. Dat is een extra motivatie om in het buitenland alles met de kaart te betalen.

  Trudy 14 november 2020
 • Eenvoudige en handige app

  Ik heb de Bunq Metal Card zeer eenvoudig via de app aan kunnen vragen en had hem heel snel in huis. Doordat de CVC-code van mijn kaart in de app staat en niet op de kaart zelf wordt fraude met de kaart moeilijker gemaakt. Als ik de pas verloren ben of ergens heb laten liggen, kan ik de kaart via de app eenvoudig blokkeren. Ik heb ook meldingen ingesteld zodat ik altijd weet als er wat af of bijgeschreven wordt.

  Frederique 19 augustus 2020
 • Super blij mee

  Ben vorig jaar overgegaan naar het Bunq Premium SuperGreen abonnement en kon daar een gratis Metal Card bij krijgen. Ik ben er super blij mee. Ik kan er contactloos mee betalen en gebruik de kaart ook voor Apple Pay. De app werkt heel goed en ik kan eenvoudig mijn uitgaven inzien. De app sorteert mijn betalingen automatisch en zo blijft het allemaal overzichtelijk.

  Olivier 14 juni 2020