Eerste indruk | Met Bunq Premium SuperGreen krijg je een online rekening die je kunt gebruiken met een Bunq prepaid creditcard. De online rekening maakt het mogelijk om eenvoudig digitale betalingen te doen, contactloos af te rekenen en inzicht te geven in al jouw transacties. Door te kiezen voor Bunq Premium SuperGreen kies je ook voor een beter milieu.


Wat is Bunq Premium SuperGreen?

Bunq Premium SuperGreen is een financiële service waarmee je op een eenvoudige manier een steentje kunt bijdragen aan een beter milieu. Voor het geld dat jij uitgeeft, worden er door Bunq bomen geplant. Elke 100 euro die je spendeert staat gelijk aan 1 boom. De creditcard die je aan Bunq Premium SuperGreen kunt koppelen is een prepaid creditcard die je alleen kunt gebruiken door zelf het saldo op te laden. Dit heeft als voordeel dat je geen BKR-toetsing hoeft te ondergaan en dat je nooit in de schulden kunt komen. Bunq Premium SuperGreen is zeer groen en ook handig te gebruiken. Met de app heb je altijd online inzicht in jouw rekeningen en transacties. Ook kun je contactloos betalen met jouw smartphone of zelfs met een smartwatch.

Voor- en nadelen

Bunq Premium SuperGreen aanvragen heeft verschillende voordelen en ook nadelen. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijkheden die je met deze dienst hebt, hebben we een aantal van deze voor- en nadelen op een rij gezet. De voor- en nadelen van Bunq Premium SuperGreen zijn:

 • Je draagt een steentje bij aan een beter milieu. Voor elke €100,- die jij uitgeeft, wordt er een boom geplant.
 • Je kunt de app van Bunq eenvoudig en overal gebruiken voor inzage in jouw rekeningen en transacties.
 • Contactloos betalen is mogelijk met jouw smartphone of smartwatch.
 • Je kunt deze dienst ook aanvragen als je een negatieve BKR-registratie hebt.
 • Bunq Premium SuperGreen is in tegenstelling tot de andere pakketten van Bunq flink prijzig.
 • Er zijn geen verzekeringen voor op reis gekoppeld aan de creditcard dienst.

Conclusie

Als je Bunq Premium SuperGreen aanvragen wilt, dan heeft dat verschillende voor- en nadelen zoals je hebt kunnen lezen. Het is eenvoudig te concluderen dat je met deze dienst een steentje bijdraagt aan een beter milieu omdat er voor elke honderd euro die je uitgeeft een boom wordt geplant. Als je op zoek bent naar een veelzijdige betaalpas met prepaid mogelijkheden, dan is deze Bunq Premium SuperGreen zeer aantrekkelijk. Houd er wel rekening mee dat de maandelijkse kosten relatief hoog zullen zijn in verhouding tot de andere mogelijkheden die door Bunq geboden worden.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 203,88
Aanschafkosten € 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Fijne creditcard

  Ik vind de metalen Premium Super Green kaart van Bunq een hele fijne creditcard. Ik kan er overal mee betalen en neem hem daarom ook altijd mee op reis. Ik kan er snel contactloos mee betalen en kan via de app een code instellen voor hogere bedragen. Via de app kan ik ook al m'n uitgaven in de gaten houden en notificaties instellen als er wat wordt afgeschreven of bijgeschreven.

  Arthur H. 11 november 2020
 • Apple Pay en contactloos betalen

  De Bunq Premium Super Green is echt een super gave creditcard gemaakt van roestvrij staal. Ik heb de prepaid creditcard aan Apple Pay gekoppeld en kan ook gewoon contactloos betalen. Ik vind de app ook heel makkelijk te gebruiken. In de app is de 'My Forest' feature ook wel grappig. Hier kan ik zien hoeveel bomen er al geplant zijn dankzij mijn betalingen met de creditcard.

  Wouter 15 september 2020
 • Verlengde garantie en aankoopbescherming

  1 van de redenen voor mij om bunq Premium SuperGreen aan te schaffen was dat je er verlengde garantie en aankoopbescherming bij hebt als je met de creditcard betaalt. Ook vond ik het een prettig idee dat voor elke 100 euro een boom geplant wordt. De creditcard was makkelijk aan te vragen via de app en in de app kan ik ook al m'n uitgaven zien.

  Janneke 9 juli 2020