Eerste indruk | Monese Classic is een ideale manier om internationale betalingen mee te doen. Met deze dienst kun je gebruikmaken van een prepaid creditcard die je vooraf moet opladen voor gebruik. In combinatie met de handige app die bij de dienst hoort is het een ideale manier om online je rekening te beheren en betalingen te kunnen doen.


Wat is Monese Classic?

Monese Classic is een ideale manier om online te bankieren. Met Monese Classic krijg je beschikking over een eigen IBAN rekeningnummer en kun je in de meeste landen waar je bent ook betalen. Er moet wel bij gezegd worden dat de creditcard die je bij deze dienst ontvangt niet overal te gebruiken is. Aanvragen van het account kan eenvoudig online en je kunt ook gebruikmaken van een handige app voor op je smartphone. Monese Classic gebruik je in combinatie met een prepaid creditcard. Dat betekent dat je de kaart kunt gebruiken nadat je er geld op hebt geladen. Op deze manier heb je niet te maken met betalingen achteraf en kun je ook niet in de schulden komen.

Voor- en nadelen

Wil je Monese Classic aanvragen dan zitten daar verschillende voordelen en helaas ook nadelen aan verbonden. Om een compleet en duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden die je hebt met Monese Classic hebben we een aantal van de voordelen en nadelen voor je op een rij gezet. Deze voor- en nadelen zijn:

 • Je kunt gebruikmaken van een handige app voor op je smartphone.
 • Met Monese Classic heb je de mogelijkheid om eenvoudig geld over te maken naar bankrekeningen in het buitenland.
 • Je maakt gebruik van een eigen IBAN rekeningnummer.
 • Het gaat om een prepaid creditcard, dus je hoeft niet achteraf terug te betalen.
 • De dienstverlening is volledig in het Engels.
 • Aanvragen is alleen mogelijk als je 18 jaar of ouder bent.

Conclusie

Monese Classic aanvragen kan in verschillende opzichten aantrekkelijk zijn. Als je vaak geld over wilt maken in andere valuta of naar buitenlandse rekeningen, dan kunnen we concluderen dat Monese Classic daarvoor prima geschikt is. Zeker als je de kosten afweegt tegen de dienst die je hiervoor ontvangt. Dat je met de prepaid creditcard en met de app kunt betalen is natuurlijk ook interessant. Als je op zoek bent naar een eenvoudige bankrekening die je online kunt gebruiken in combinatie met een prepaid kaart, dan is Monese Classic een prima keuze.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage £ 71,40
Aanschafkosten £ 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Rekening zonder bewijs van adres

  Ik heb monese classic omdat ik nogal veel verhuis en je geen bewijs van adres hoeft te hebben. Ik kan heel makkelijk buitenlandse betalingen met mijn rekening doen. Ik kan ermee betalen in vreemde valuta en daarom heb ik hier ook een rekening. Tot €9000 per maand is dit gratis, bij een hoger bedrag komt er 2% overheen. Met de bijgeleverde debitkaart kan ik eenvoudig betalen en geld pinnen. Ik heb ook een 2e gratis rekening voor britse ponden. Aangezien ik veel in engeland ben is dat wel ideaal.

  T. K. 24 oktober 2020
 • Prima bank voor buitenlandse betalingen

  Ben blij met monese classic. Het is een prima bank en ik heb er 2 rekeningen lopen. 1 voor euro's en 1 voor ponden. Ik doe veel betalingen naar het buitenland en ook vooral naar Engeland. Het werkt makkelijk en snel via de app. Voor pinbetalingen heb ik een prepaid creditcard en kan ik eenvoudig contactloos betalen.

  Wesley 30 augustus 2020
 • Makkelijk betalen

  Sinds kort studeer ik in Engeland en het leek mij handig een account bij Monese aan te maken. Ik heb 2 rekeningen, 1 voor euro's en 1 voor ponden. Ik kan makkelijk geld overboeken tussen de rekeningen en kan hier in Engeland alles betalen met m'n ponden. In Nederland gebruik ik gewoon de andere rekening. Via de app kan ik alles makkelijk in de gaten houden en met de debit card kan ik alles eenvoudig betalen.

  Tim 28 april 2020