Eerste indruk | Op het eerste gezicht lijkt de N26 You een gewone creditcard. Dat is het echter niet omdat je voor deze kaart niet achteraf hoeft te betalen. Het gaat hier om een prepaid creditcard waarvoor je geld via een handige app kun opwaarderen. Daarna kun je de kaart gebruiken zonder dat je achteraf met kosten komt te zitten.


Wat is N26 You?

N26 You is een zeer aantrekkelijke geprijsde dienst waarmee je beschikking hebt over een creditcard die je prepaid kunt gebruiken. Je betaalt een vast bedrag per maand en kunt daarvoor gratis gebruikmaken van de kaart, een app en vele extra’s. Zo zijn er bij deze dienst verschillende verzekeringen voor op reis inbegrepen zoals een medische reisverzekering, een reisongevallenverzekering, een annuleringsverzekering, een bagagevertragingsverzekering en een vluchtvertragingsverzekering. Omdat je de N26 You kaart alleen kunt gebruiken door vooraf geld op de kaart te zetten, hoef je niet achteraf te betalen en kun je ook niet in de schulden komen. Voor een aanvraag is dan ook geen kredietcheck nodig.

Voor- en nadelen

Aan de N26 You aanvragen zijn verschillende voordelen en ook nadelen verbonden. Je wilt natuurlijk voordat je een keuze maakt volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden die je hebt met de kaart. Voor de duidelijkheid hebben we daarom ook een aantal belangrijke voordelen en enkele nadelen voor je op een rij gezet.

 • Gebruikmaken van verschillende reisverzekeringen die dekking bieden bij medische kosten, reisongevallen, vluchtvertraging en annuleringen.
 • Aanvragen van N26 You kan zonder dat er een kredietcheck wordt uitgevoerd.
 • Geld opnemen in vreemde valuta kan zonder extra kosten.
 • Gebruikmaken van een handige app.
 • Aanvragen kan alleen als je 18 jaar of ouder bent.
 • De dienstverlening is niet in het Nederlands beschikbaar.

Conclusie

Als we alle voordelen en de nadelen voor een N26 You aanvragen op een rij zetten, dan kunnen we meerdere conclusies trekken. In de eerste plaats kan het aantrekkelijk zijn om deze prepaid creditcard aan te vragen als je een negatieve BKR-registratie hebt. Er wordt namelijk geen BKR-toetsing gedaan omdat je niet achteraf hoeft te betalen voor het gebruik van de kaart. Ben je een regelmatige gebruiker van een creditcard en ga je ook gebruikmaken van de prepaidkaart als je op reis bent? Dan is dit ook een ideaal betaalmiddel. Met de handige app kun je de rekening en de transacties met alle eenvoud beheren. Houdt wel rekening met de maandelijkse kosten die aan het gebruik van de debitcard verbonden zijn.


Specificaties

Maandelijkse bijdrage € 9,90
Aanschafkosten € 0
Kaart personaliseren Ja
Uitgebreide verzekeringen Ja
Gratis tweede kaart Ja
Levertijd 2 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 2 februari 2021

Ervaringen

 • Fijne Mastercard voor een goede prijs

  Wel een fijne Mastercard de N26 You. Ik heb de kaart nu een paar maand in gebruik en kan niet anders dan tevreden zijn. De kaart kost € 9,90 per maand en ik krijg er veel voor terug. Zo heb ik een aankoopverzekering op alle producten die ik met deze kaart betaal en kan ik via de handige app al mijn bankzaken regelen. De app categoriseert mijn uitgaven automatisch en dat maakt het allemaal heel overzichtelijk. Ik kan ook via de app snel mijn kaart blokkeren wanneer dat nodig is.

  Renske 27 oktober 2020
 • Extra verzekeringen

  Bij N26 You krijg je een heel verzekeringspakket. De debit mastercard is tot nu toe overal waar ik kwam geaccepteerd en boek er ook meestal mijn vlucht en hotel mee. Ook kan ik de mastercard gebruiken om een auto te huren. Tijdens mijn reizen ben ik gedekt tegen kosten voor medische behandelingen en kosten door vertragingen.

  Anne 21 oktober 2020
 • Eenvoudig aanvragen in de app

  Prima mastercard de N26 you. Ik kon de pas eenvoudig in de app aanvragen en had hem al binnen een paar dagen in huis. Ik heb voor deze pas gekozen omdat ik geen extra kosten over mijn betalingen krijg, maar krijg er wel aanvullende verzekeringen bij. Ze dekken niet echt alles, maar in ieder geval kosten bij vluchtvertragingen en medische kosten worden gedekt.

  Sam 16 oktober 2020