Eerste indruk | N26 is een online betaalrekening die je zonder maandelijkse kosten kunt gebruiken. Met een handige app op je telefoon kun je jouw rekening beheren en transacties inzien. In combinatie met een prepaid creditcard van N26 kun je ook altijd en overal betalingen doen vanaf jouw rekening. Handig als je niet achteraf met kosten wilt komen te zitten.


Wat is N26?

Is een rekening die je kosteloos kunt openen en gebruiken op je smartphone. Je maakt gebruik van een app om de transacties en andere financiƫle zaken met betrekking tot de rekening te beheren. Omdat N26 wordt uitgegeven door een Duitse bank, maak je ook gebruik van een Duits IBAN rekeningnummer. De dienstverlening wordt in verschillende talen aangeboden, maar helaas nog niet in het Nederlands. Als je gebruik maakt van N26, dan kun je ook gebruikmaken van de prepaid creditcard. Deze kaart kun je gebruiken zodra je geld op de rekening gestort hebt die aan de kaart gekoppeld is. In tegenstelling tot een gewone creditcard hoef je dan niet achteraf te betalen.

Voor- en nadelen

Als je de N26 aanvragen wilt, dan is het goed om op de hoogte te zijn van alle voor- en nadelen. Het lijkt interessant om te kiezen voor deze prepaid creditcardservice, maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen. Wij hebben een aantal van deze punten overzichtelijk voor je op een rij gezet.

 • Kosteloos gebruikmaken van een eigen bankrekening in combinatie met een handige app.
 • Gebruikmaken van een prepaid creditcard waarmee je overal kunt betalen.
 • Geld overmaken binnen de hele Europese Unie tegen zeer lage tarieven.
 • Voor de aanvraag wordt geen BKR-toetsing uitgevoerd.
 • Helaas is er geen aankoopverzekering gekoppeld aan de prepaid creditcard.
 • Het is niet mogelijk om iDEAL betalingen te doen met de N26 rekening.

Conclusie

De belangrijkste vraag is nu of deze dienst aantrekkelijk genoeg is voor jou zodat je N26 aanvragen kunt. We kunnen aan de hand van de voordelen die de kaart biedt ten opzichte van de nadelen concluderen dat je met N26 een zeer aantrekkelijke digitale rekening kunt gebruiken. Als je het geen probleem vindt om gebruik te maken van Duits IBAN bankrekeningnummer en om de diensten te gebruiken in het Engels, dan is dit een zeer aantrekkelijke keuze. Ook als je te maken hebt met een negatieve BKR-registratie, kun je heel goed voor dit alternatief van een traditionele creditcard kiezen. Wil je meer zekerheden zoals een aankoopverzekering, dan is N26 minder geschikt.


Specificaties

Maandelijkse bijdrage € 0
Aanschafkosten € 0
Kaart personaliseren Nee
Uitgebreide verzekeringen Nee
Gratis tweede kaart Nee
Levertijd 2 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 16 maart 2021

Ervaringen

 • N26 is volledig onbereikbaar

  N26 blokkeert de bankrekeningen van haar relaties zeer snel door de strenge software van haar compliance. Deze software blokkeert bij afwijkende bedragen of patronen. In mijn geval blokkeerde N26 mijn rekening omdat ik tijdens vakantie in het buitenland een pin transactie deed in een apotheek.

  Mijn rekening vertoond een normaal patroon en een stabiel inkomen. N26 heeft er in mijn geval alles aan gedaan om het vertrouwen in het bankverkeer te beschamen. Je bent simpelweg geen eigen baas meer over je geld zolang het bij een bank geparkeerd staat.

  Als N26 om wat voor reden dan ook de transactie niet vertrouwt, wordt je rekening geblokkeerd totdat er eindelijk een compliance medewerker beschikbaar is die ernaar gaat kijken. Dat kan lang duren en in de tussentijd is je rekening onbereikbaar en je geld onbruikbaar. Daarna kunnen ze je rekening zonder opgaaf van redenen sluiten.

  In de tussentijd wordt de chat gewoon gesloten en de bank is telefonisch niet bereikbaar. Op nieuwe chats wordt simpelweg geen enkele reactie gegeven.

  De problemen met N26 spelen al veel langer, Op internet staan vele klanten met vergelijkbare klachten.

  Yusuf El Zarkouie 14 januari 2021
 • Geen schulden met deze prepaid creditcard

  Tot nu toe werkt de N26 prepaid creditcard zoals het moet. De aanvraag ging heel makkelijk via de app en ik had de prepaid creditcard binnen een paar dagen al via de post binnen.

  Ik kan heel makkelijk contactloos betalen met de prepaid creditcard en via de app kan ik geld op mijn rekening zetten. Het is geen echte creditcard in zo verre dat je schulden op kunt bouwen. Dit vind ik wel fijn, want dan geef ik geen geld uit wat ik niet heb.

  Ik kon de klantenservice via de app wat moeilijk bereiken. Toen ik wel contact had, werd ik wel snel en goed geholpen. Het moest allemaal in het Engels en dat had ik liever in het Nederlands gehad.

  Veronique 9 december 2020
 • Eenvoudig aanvragen en snel de kaart in huis

  Ik vind de N26 mastercard een super fijne debit creditcard. De aanvraag ging via de app en het enige wat er nodig was, was m'n telefoonnummer, foto van m'n id en een video selfie zodat ze me konden identificeren. Toen dit allemaal oké was, had ik de kaart binnen een week in de brievenbus. De klantenservice is wel wat moeilijk bereikbaar, maar als je ze te pakken hebt, helpen ze wel goed en zijn ze vriendelijk.

  Lotte Janssen 16 november 2020