Eerste indruk | De Openbank R42 Metal Card is een veelzijdige en degelijke betaalkaart gemaakt van metaal. Met de handige app van Openbank kun je de betaalpas beheren. Met deze betaalkaart maak je automatisch gebruik van verschillende reisvoordelen en kun je wereldwijd betalen. Een ideale betaalpas voor als je vaak op reis gaat naar het buitenland!


Wat is Openbank R42 Metal?

De Openbank R42 Metal Card is een creditcard gemaakt van metaal waardoor deze zeer duurzaam is. Met de pas kun je over de hele wereld betalingen doen en je kunt gebruikmaken van een handige app. In de app kun je de transacties die je gedaan hebt bekijken en de rekening die aan de kaart gekoppeld is beheren. Ook heb je de mogelijkheid om de kaart in bepaalde landen bijvoorbeeld uit te schakelen en eenvoudig weer in te schakelen. Als extra voordeel zijn er aan de Openbank R42 Metal Card ook de exclusieve reisvoordelen van Openbank gekoppeld. Dat betekent dat je gebruikmaakt van verzekeringen voor op reis die dekking bieden bij bijvoorbeeld vertragingen, verlies van bagage, medische hulp en nog meer.

Voor- en nadelen

De Openbank R42 Metal Card aanvragen is aantrekkelijk voor mensen die vaak op reis zijn. Om duidelijke te hebben welke voor- en nadelen er aan deze kaart kleven, hebben we een aantal belangrijke punten met betrekking tot de Openbank R42 Metal Card voor je op een rij gezet.

 • De Openbank R42 Metal Card kan wereldwijd gebruikt worden voor het doen van betalingen.
 • Je kunt met de handige app jouw rekening en de betaalkaart eenvoudig beheren.
 • Je maakt automatisch gebruik van alle reisvoordelen die aan de kaart gekoppeld zijn zoals verschillende verzekeringen.
 • De Openbank R42 Metal Card is in verhouding tot de andere producten van Openbank redelijk aan de prijs.
 • Aanvragen is alleen mogelijk voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar.

Conclusie

De Openbank R42 Metal Card aanvragen kan aantrekkelijk zijn in verschillende opzichten. Als je op zoek bent naar een online betaalrekening in combinatie met een betaalpas die je wereldwijd gebruiken kunt, dan kunnen we concluderen dat de Openbank R42 Metal Card een goede keuze is. Zeker omdat je automatisch ook gebruikmaakt van alle voordelen op reis die aan de kaart gekoppeld zijn. Als je minder kosten wilt hebben voor een online rekening of als je juist zelden op reis gaat, dan kunnen we de conclusie trekken dat deze Openbank R42 Metal Card een stuk minder aantrekkelijk is.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 167,88
Aanschafkosten € 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 16 maart 2021

Ervaringen

 • Metalen kaart is prima

  De metalen kaart van Openbank R42 is prima. Bij deze kaart heb ik de reisvoordelen erbij in zitten, maar die kan ik ook voor € 7,99 per maand bij de andere kaarten nemen. Bij deze kaart heb ik nog een paar extra reis voordelen en de assistent die ik kan inschakelen. Daar betaal ik dan € 13,99 per maand voor. Ik vind de app die erbij hoort zeer makkelijk te gebruiken en de kaart is ook te gebruiken voor contactloos betalen.

  H. Sluiter 6 november 2020
 • Heb de assistent gebruikt!

  Ik heb laatst gebruik gemaakt van de assistent die je bij deze Metal Card krijgt, ook wel de conciërge genoemd. Ik wilde hulp bij het vinden van een leuk restaurant in de buurt en voor een reservering. Ideaal om daarvoor deze dienst in het leven te roepen en het is gewoon een leuk extraatje voor mij als gebruiker.

  Ik vind het ook prima dat je voor het maandelijkse bedrag ook dergelijke diensten kunt gebruiken. Goede prepaid creditcard verder en netjes geregeld van Openbank.

  Reymon 7 september 2020
 • Flink aan de prijs

  Als ik de Openbank R42 Metal Card vergelijk met hun andere diensten, dan vind ik deze dienst flink aan de prijs. Desalniettemin is het een goede service met een goede kaart. Ook de app werkt naar behoren en op de website staat precies wat je van de kaart mag verwachten. De kaart is prettig voor op reis met exclusieve extra's die de hogere prijs wel verklaren.

  Arjen de V. 24 juli 2020