Maak de juiste keuze!

Wat is de Beste Prepaid Creditcard?
Bekijk de Top 3 Prepaid Creditcards van Augustus 2020.

Top 3 Prepaid Creditcards

Eerste indruk | Openbank geeft je als gebruiker beschikking over een online rekening die je eenvoudig kunt beheren met een handige app op je smartphone. Bij de rekening krijg je een betaalpas waarmee je wereldwijd kunt betalen. Het voordeel van Openbank is dat je tegen een aantrekkelijk tarief volledig controle hebt over een eigen online bankrekening.


Wat is Openbank?

Openbank is een Spaanse bank die volledig online is. Je kunt de app downloaden op je smartphone en eenvoudig een rekening openen. Met de app heb je alle mogelijkheden om de rekening te beheren en kun je bijvoorbeeld transacties inzien. Maak je gebruik van Openbank, dan kun je er ook voor kiezen om voordelen op reis te gebruiken. Dat zijn verschillende verzekeringen die dekking bieden voor bijvoorbeeld ongevallen of bij een vertraging van jouw vlucht. Om gebruik te kunnen maken van Openbank kunnen verschillende kosten gerekend worden. Dit kunnen maandelijkse kosten zijn en bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het opnemen van contant geld bij een automaat.

Voor- en nadelen

Om te weten of Openbank aanvragen aantrekkelijk is voor jou, is het belangrijk om de voordelen van de kaart en de rekening te weten. Voor de duidelijkheid zijn de nadelen natuurlijk ook belangrijk om onder de loep te nemen. We hebben daarom een aantal van de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet tezamen met enkele nadelen.

 • Je hebt beschikking over een IBAN rekeningnummer waarvoor je geen extra kosten betaald.
 • De klantenservice is Nederlandstalig.
 • Je ontvangt een betaalkaart waarmee je wereldwijd kunt betalen.
 • Jouw bankzaken kun je eenvoudig beheren in een handige app op je smartphone.
 • Contant geld opnemen kan slechts 5 keer per maand zonder extra kosten.
 • Aanvragen kan pas als je 18 jaar of ouder bent.

Conclusie

Als we alles op een rij zetten met betrekking tot Openbank, dan kunnen we de volgende conclusie trekken. De rekening die je online opent bij Openbank is eenvoudig en goed te gebruiken. In verhouding tot andere aanbieders heeft deze dienst niet veel bijzonderheden te bieden. Je hebt beschikking over een betaalkaart die je wereldwijd kunt gebruiken en de app is handig te beheren. Wil je Openbank aanvragen, maak dan goed de afweging wat jouw wensen en behoeften zijn met betrekking tot een online rekening. Als je op zoek bent naar een duidelijke en eenvoudig te gebruiken dienst waarvoor je nagenoeg geen kosten betaald, dan is Openbank interessant. Wil je meer mogelijkheden hebben en bijvoorbeeld zonder extra maandelijkse kosten ook verzekeringen voor op reis kunnen gebruiken, dan zijn er waarschijnlijk wel betere alternatieven te bedenken.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 0
Aanschafkosten € 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Handige app, goede kaart

  Ik heb de kaart en app voor op mijn smartphone al veel gebruikt. Ik vind het ook handig dat ik mijn wachtwoorden veilig kan opslaan in de app. Ik wil mijn wachtwoorden nog wel eens vergeten en zo weet ik altijd waar ik ze terug kan vinden.

  Het werkt allemaal naar behoren voor mij en ook de aanvraag ging makkelijk en zeer snel. Ik heb de kaart tot op heden op vakantie in Amerika gebruikt en de kaart werd daar eigenlijk altijd wel geaccepteerd als betaalmiddel.

  Henk 6 augustus 2020
 • Multifunctioneel pakket

  Ik maak naast de app en de prepaid creditcard van openbank eveneens gebruik van de travel card service voor op reis. Ik kan nu zonder zorgen op reis en ook in het buitenland zonder problemen betalen. Ik gebruik deze dienst vooral om ook aanspraak te kunnen maken op verzekeringen tijdens mijn reis wanneer dit nodig is. Ik heb tot nu toe 2 keer op een vakantie gebruik gemaakt van deze dienstverlening en dit beviel goed. Ik vind het ook prettig dat ik deze service aan en uit kan zetten.

  Joke 30 juli 2020
 • Handige kaart met prepaid

  De prepaid creditcard van Openbank vind ik vooral handig om te gebruiken voor online aankopen en grote aankopen in winkels. De app die bij de creditcard hoort is ideaal om te gebruiken en ik kan via de app heel eenvoudig overzicht houden over wat mijn maandelijkse uitgaven zijn.

  Ik vind het een groot voordeel dat je zelf geld op de creditcard moet zetten en zo zelf je limiet bepaald. Ik weet zo zeker dat ik geen geld uit kan geven dat ik niet heb. Het is ook prettig dat de rekening en de app gratis gebruikt kunnen worden.

  Verder vond ik het fijn dat er geen BKR controle gedaan werd bij de aanvraag van de creditcard. Betalen en geld overmaken met Openbank werkt voor mij zeer prettig en geeft me het gevoel dat mijn geld veilig is.

  Maarten 4 juni 2020