Eerste indruk | Openbank geeft je als gebruiker beschikking over een online rekening die je eenvoudig kunt beheren met een handige app op je smartphone. Bij de rekening krijg je een betaalpas waarmee je wereldwijd kunt betalen. Het voordeel van Openbank is dat je tegen een aantrekkelijk tarief volledig controle hebt over een eigen online bankrekening.


Wat is Openbank?

Openbank is een Spaanse bank die volledig online is. Je kunt de app downloaden op je smartphone en eenvoudig een rekening openen. Met de app heb je alle mogelijkheden om de rekening te beheren en kun je bijvoorbeeld transacties inzien. Maak je gebruik van Openbank, dan kun je er ook voor kiezen om voordelen op reis te gebruiken. Dat zijn verschillende verzekeringen die dekking bieden voor bijvoorbeeld ongevallen of bij een vertraging van jouw vlucht. Om gebruik te kunnen maken van Openbank kunnen verschillende kosten gerekend worden. Dit kunnen maandelijkse kosten zijn en bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het opnemen van contant geld bij een automaat.

Voor- en nadelen

Om te weten of Openbank aanvragen aantrekkelijk is voor jou, is het belangrijk om de voordelen van de kaart en de rekening te weten. Voor de duidelijkheid zijn de nadelen natuurlijk ook belangrijk om onder de loep te nemen. We hebben daarom een aantal van de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet tezamen met enkele nadelen.

 • Je hebt beschikking over een IBAN rekeningnummer waarvoor je geen extra kosten betaald.
 • De klantenservice is Nederlandstalig.
 • Je ontvangt een betaalkaart waarmee je wereldwijd kunt betalen.
 • Jouw bankzaken kun je eenvoudig beheren in een handige app op je smartphone.
 • Contant geld opnemen kan slechts 5 keer per maand zonder extra kosten.
 • Aanvragen kan pas als je 18 jaar of ouder bent.

Conclusie

Als we alles op een rij zetten met betrekking tot Openbank, dan kunnen we de volgende conclusie trekken. De rekening die je online opent bij Openbank is eenvoudig en goed te gebruiken. In verhouding tot andere aanbieders heeft deze dienst niet veel bijzonderheden te bieden. Je hebt beschikking over een betaalkaart die je wereldwijd kunt gebruiken en de app is handig te beheren. Wil je Openbank aanvragen, maak dan goed de afweging wat jouw wensen en behoeften zijn met betrekking tot een online rekening. Als je op zoek bent naar een duidelijke en eenvoudig te gebruiken dienst waarvoor je nagenoeg geen kosten betaald, dan is Openbank interessant. Wil je meer mogelijkheden hebben en bijvoorbeeld zonder extra maandelijkse kosten ook verzekeringen voor op reis kunnen gebruiken, dan zijn er waarschijnlijk wel betere alternatieven te bedenken.


Specificaties

Maandelijkse bijdrage € 0
Aanschafkosten € 0
Kaart personaliseren Ja
Uitgebreide verzekeringen € 7,99
Gratis tweede kaart Nee
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 4 februari 2021

Ervaringen

 • Mobiele app werkt zeer prettig

  De app die bij mijn prepaid creditcard van Openbank hoort heb ik op mijn telefoon staan en deze bevalt prima. Ik vind het erg handig om mijn uitgeven te kunnen zien en mijn bankzaken direct in de app te kunnen regelen. Als ik een betaling heb gedaan met de kaart dan zie ik dat direct in de app.

  Ook betalingen doen met mijn telefoon, gaat gemakkelijk en werkt erg goed op mijn Samsung. Ik heb al een aantal keer op deze wijze betaald in de supermarkt en ben er erg tevreden over.

  Wachtwoorden opslaan in de app heb ik nog niet gedaan, omdat ik deze liever bij mezelf houd en ze niet digitaal ergens wil hebben staan. Ondanks dat wel een handige mogelijkheid natuurlijk.

  Jos 26 oktober 2020
 • Onlangs contactloos betalen ontdekt met smartwatch

  Ik heb sinds een tijdje een smartwatch van Apple en gebruik deze nu ook in combinatie met Openbank. De Openbank prepaid creditcard heb ik nu al ruim driekwart jaar in mijn bezit. De bijbehorende app werkt erg goed en is zeer gebruiksvriendelijk. Ik las laatst dat het ook mogelijk is om met de smartwatch te betalen. Nu ik alles zo ingesteld heb dat ik met mijn smartwatch kan betalen, is het nog makkelijker om te betalen. Ik hoef het horloge alleen tegen de pinautomaat te houden en moet dan in sommige gevallen een bevestiging geven. Ik vind het ook handig om gelijk in de app te kunnen zien wat ik uitgegeven heb.

  S. K. 4 september 2020
 • Voor huishoudelijke uitgaven

  Wij hebben de creditcard van Openbank genomen voor onze huishoudelijke uitgaven. We vinden het erg handig dat we dit kunnen doen met de app en zo eveneens direct onze uitgaven bij te kunnen houden. We hebben een maandelijks budget dat we op de prepaid creditcard zetten voor de boodschappen en andere nodige zaken.

  We kunnen dit geld makkelijk via de app op de creditcard zetten. Daarnaast kunnen we gelijk zien wat we betaald hebben en wat we nog op de creditcard hebben staan. We hebben de Openbank creditcard en app nu 5 maanden in gebruik en zijn er zeer tevreden over.

  P. van Troost 10 augustus 2020