Eerste indruk | Revolut Metal biedt je de mogelijkheid om een Britse rekening te combineren met een Europese IBAN rekening. Met deze dienst krijg je een metalen creditcard die prepaid te gebruiken is. Voordat je gebruikmaakt van de kaart, moet je zelf geld op de kaart zetten. Met een handige app kun je altijd en overal toegang hebben tot je rekeningen en je transacties beheren.


Wat is Revolut Metal?

Revolut Metal is een veelzijdige prepaid creditcard. De kaart zelf is gemaakt van metaal en is door zijn eigenschappen behoorlijk duurzaam. Je maakt met Revolut Metal gebruik van een app op je smartphone waarmee je jouw kaart kunt beheren. Zo kun je de kaart opwaarderen om betalingen te kunnen doen. Hierdoor hoef je niet zoals bij een traditionele creditcard achteraf te betalen. Revolut Metal biedt kosteloos een Britse bankrekening en een Europese IBAN bankrekening waar je gebruik van kunt maken. Bij de creditcard zijn verschillende voordelen inbegrepen zoals een ziektekostenverzekering voor op reis en verzekeringen die je kunt aanspreken als jouw vlucht en/of bagage vertraging hebben opgelopen. Online aankopen doen kan met speciale digitale creditcards die je slechts 1 keer kunt gebruiken.

Voor- en nadelen

Aan de Revolut Metal aanvragen zijn uiteraard voordelen en ook nadelen verbonden. Om ervoor te zorgen dat je een compleet beeld hebt van deze prepaid creditcard, hebben we daarom de belangrijkste voordelen en een aantal nadelen voor je op een rij gezet. Deze punten zijn als volgt:

 • Gebruikmaken van een Britse bankrekening en een Europese IBAN bankrekening zonder extra kosten.
 • Beschikking hebben over een degelijke metalen creditcard.
 • Online aankopen kunnen doen met handige wegwerp creditcards die eenmalig gebruikt kunnen worden.
 • Gebruik kunnen maken van verschillende verzekeringen als je op reis bent.
 • Eenvoudig kunnen bankieren met een gebruiksvriendelijke app voor op de smartphone.
 • Revolut Metal biedt geen ondersteuning voor betalingen die je via iDEAL zou willen doen.
 • Aankopen die je doet met de kaart zijn niet verzekerd tegen diefstal, schade of verlies.

Conclusie

Als we de voor- en nadelen voor de Revolut Metal aanvragen op een rij zetten, dan kunnen we eenvoudig de conclusie trekken dat deze dienst erg aantrekkelijk is in meerdere opzichten. Als je een prepaid creditcard wilt waar je overal mee kunt betalen, in verschillende valuta’s wilt kunnen afrekenen en die je eenvoudig met een app wilt kunnen bedienen, dan is Revolut Metal de prepaid kaart waar jij naar op zoek bent. De bijkomende voordelen zoals de verzekeringen voor op reis en het gebruikmaken van de wegwerp creditcards voor online aankopen zijn uiteraard ook zeer aantrekkelijk. Als je erg graag ook iDEAL betalingen wilt kunnen doen, dan is het misschien niet de beste keuze om voor Revolut Metal te gaan.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 167,88
Aanschafkosten € 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 11 mei 2020

Ervaringen

 • Nog geen problemen ondervonden met betalen

  Ik vind de kaart prima en hij doet wat hij moet doen. Voor op reis heb ik de kaart al meerdere malen gebruikt en dat gaat allemaal goed. Zowel betalingen als contact geld opnemen gaat tot nu toe zonder problemen. De enige uitzondering was toen een pinapparaat stuk was. Verder is het een prima kaart naar mijn mening.

  M. Peters 27 augustus 2020
 • Fijne creditcard, biedt alles wat ik nodig heb

  Ik wilde graag een creditcard aanschaffen, maar dat lukte niet vanwege een negatieve BKR registratie. Daarom kwam ik uit bij deze debit card. De Metal kaart van Revolut is een fijne creditcard en het betalen ermee gaat ook erg gemakkelijk.

  De app op de telefoon is zeer handig in het gebruik en ik kan heel eenvoudig geld op de creditcard zetten. Ik zou de kaart aanraden aan iedereen die een creditcard nodig heeft, maar geen gewone creditcard kan krijgen.

  Antonio 19 juli 2020
 • Zeer goede kaart voor een aantrekkelijke prijs

  We hebben een tijdje geleden de Revolut Metal besteld om in eerste instantie te gebruiken op vakantie. We wisten dat de kaart overal simpel gebruikt kan worden en tot nu toe is de kaart elke keer geaccepteerd als betaalmiddel. De app maakt het zeer makkelijk om de kaart op te waarderen. Mijn man en ik hebben veel plezier van de kaart en hebben besloten deze ook te blijven gebruiken. Wat ons aanspreekt is de manier van het opladen van de kaart, het betalen en ook dat je achteraf geen extra kosten hebt.

  Miriam van V. 2 juli 2020