Eerste indruk | Revolut Premium is een online dienst waarmee je beschikking hebt over een Britse en Europese bankrekening in combinatie met een prepaid creditcard. De eerste indruk is dat het hier gaat om een zeer veelzijdige dienst waardoor je overal ter wereld betalingen kunt doen, nooit achteraf hoeft te betalen en die je volledig kunt controleren met een handige app.


Wat is Revolut Premium?

Revolut Premium biedt jou als gebruiker een prepaid creditcard die je eenvoudig kunt opladen met geld voor het doen van uitgaven. Hiervoor maak je gebruik van de app die je op een smartphone kunt installeren. Met Revolut Premium heb je beschikking over een Britse bankrekening en een Europese IBAN bankrekening waardoor het eenvoudig is om geld in verschillende valuta’s over te maken. Als gebruiker van de creditcard heb je beschikking over een verzekering die ziektekosten dekt als je in het buitenland op reis bent en die dekking geeft bij vertragingen van een vlucht of bagage. Helaas is er geen aankoopverzekering gekoppeld aan de creditcard en is het niet mogelijk om via iDEAL te betalen. Wel kun je Revolut Premium gebruiken voor online aankopen met handige virtuele wegwerpkaarten.

Voor- en nadelen

Revolut Premium aanvragen doe je pas als je volledige duidelijkheid hebt over de voor- en nadelen die aan de creditcard gekoppeld zijn. Om je een duidelijk beeld te kunnen geven van de mogelijkheden die er zijn, hebben we daarom een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet. Deze voor- en nadelen van de Revolut Premium prepaid kaart zijn:

 • Een Britse bankrekening en een Europese IBAN bankrekening gebruiken zonder dat daar extra kosten aan zitten.
 • Online aankopen doen met virtuele wegwerp creditcards die eenmalig gebruikt kunnen worden.
 • Beschikking hebben over verschillende verzekeringen op reis.
 • Eenvoudig bankieren met een gebruiksvriendelijke app voor op de smartphone.
 • Je kunt helaas geen betalingen doen via iDEAL als je gebruikmaakt van Revolut Premium.
 • Aankopen die je doet met de kaart zijn niet verzekerd tegen diefstal, schade of verlies.

Conclusie

Revolut Premium aanvragen kan aantrekkelijk zijn als je op zoek bent naar een prepaid creditcard met veel extra’s. Als we alle voordelen bekijken en deze afwegen tegen de nadelen die aan de kaart kleven, dan kunnen we tot de conclusie komen dat de Revolut Premium creditcard voor veel mensen een ideale manier zou kunnen zijn voor het doen van betalingen. Je betaalt niet achteraf zoals met een gewone creditcard en kunt ook niet in de schulden komen. Als je daarbij ook nog kijkt naar de verzekeringen en andere extra’s die aan de kaart gekoppeld zijn, dan is het een zeer aantrekkelijke keuze. Wil je graag ook betalingen doen via iDEAL en beschikking hebben over bijvoorbeeld een aankoopverzekering die geen onderdeel zijn van deze dienst, dan is Revolut Premium minder geschikt om te kiezen.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 95,88
Aanschafkosten € 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 11 mei 2020

Ervaringen

 • Fijne kaart voor op vakantie

  Ik heb de kaart aangevraagd voor op vakantie nadat een vriend van mij over de Revolut Premium kaart vertelde. De kaart werkt erg goed en de aanvraag ging ook gemakkelijk en snel.

  Ik vind de app voor op mijn telefoon fijn te gebruiken. Ik heb de kaart zodra ik deze had direct gebruikt op vakantie in Frankrijk. Het betalen met de debitcard gaat goed en ik vind de kaart er ook gaaf uitzien.

  Jos 21 oktober 2020
 • Betaalbaar en betrouwbaar

  Tijdens mijn zoektocht naar een creditcard kwam ik de Revolut Premium tegen. Ideaal om een prepaid creditcard in het leven te roepen, zeker voor de mensen die geen gewone creditcard kunnen aanvragen. Ik vind de maandelijkse prijs prima en ik vind ook dat je waar krijgt voor je geld. De kaart is tot nu toe erg betrouwbaar en ook op vakantie in Spanje heb ik nagenoeg overal kunnen betalen. Ook een slim idee dat je de virtuele kaarten kunt gebruiken in de app, deze wil ik binnenkort eens uittesten!

  Hans van Voorthuizen 16 september 2020
 • Handig in combinatie met de app

  Voor het doen van online aankopen maak ik nu al een paar weken gebruik van Revolut Premium. Ik heb de prepaid creditcard eenvoudig online aan kunnen vragen en vond de service behoorlijk vlot. Het bedrag dat je per maand betaald staat mij ook wel aan en ik vind alle voordelen door met de prepaid creditcard te betalen ook erg prettig.

  Het is goed om te weten dat er ook enkele verzekeringen voor op reis aan de prepaid creditcard gekoppeld zijn, hoewel ik nog geen ervaring met Revolut Premium heb in het buitenland. Een andere grote plus vind ik het contactloos betalen, ideaal om snel mee af te rekenen.

  H. Dijkstra 25 juli 2020