Eerste indruk | Revolut is een veelzijdige prepaid creditcard die je op een veilige manier kunt gebruiken. Een groot voordeel van deze kaart is dat je in meer dan 150 verschillende valuta’s kunt betalen en dat je volledig online met een handige app jouw transacties, rekeningen en creditcard kunt beheren.


Wat is Revolut?

Revolut is een online dienst waarmee je via een handige app gebruik kunt maken van een eigen IBAN rekening. Je gebruikt deze rekening en app in combinatie met een prepaid creditcard die je kunt gebruiken door geld op te waarderen. Hierdoor hoef je niet zoals bij een traditionele creditcard achteraf te betalen. De app heeft verschillende voordelen zoals beschikking over een klantenservice die altijd bereikbaar is, gemakkelijk online betalingen doen en gebruik kunnen maken van je telefoon als betaalmiddel. Helaas zijn er niet alleen voordelen aan de kaart verbonden. Je kunt bijvoorbeeld geen betalingen doen via iDEAL en hebt ook geen aankoopverzekering als je iets koopt met de kaart.

Voor- en nadelen

Wil je Revolut aanvragen, dan wil je eerst weten wat je te wachten staat. Om een compleet beeld te kunnen geven van Revolut en de mogelijkheden met de kaart, hebben we een aantal belangrijke voor- en nadelen voor je op een rij gezet. Deze punten zijn:

 • Aanvragen kan zonder dat er een BKR-toetsing wordt uitgevoerd.
 • Je kunt zelf de kaart opladen met een bepaald saldo zodat je nooit te veel uitgeeft en niet achteraf hoeft te betalen.
 • Gebruikmaken van een handige app om jouw rekening en creditcard te beheren.
 • Veel extra voordelen als je gebruikmaakt van de app.
 • Betalingen via iDEAL zijn helaas niet mogelijk met Revolut.
 • Aankopen zijn niet verzekerd tegen diefstal, schade of verlies zoals bij veel andere aanbieders vaak wel het geval is.

Conclusie

Revolut aanvragen kan aantrekkelijk zijn voor jou als je op zoek bent naar een prepaid creditcard. Als we de belangrijkste voordelen afwegen tegen de nadelen die aan deze kaart gekoppeld zijn, dan kunnen we de conclusie trekken dat deze prepaid creditcard met name interessant is voor mensen die sporadisch gebruik willen maken van een creditcard. Daar komt ook bij dat je zelf geld moet opladen om de kaart te kunnen gebruiken en niet achteraf betaald zoals bij een ‘gewone’ creditcard gebruikelijk is. Wil je online kunnen betalen via iDEAL en wil je ook beschikking hebben over een aankoopverzekering, dan is Revolut geen geschikte keuze.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 0
Aanschafkosten € 0
Bestedingslimiet Prepaid
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 11 mei 2020

Ervaringen

 • Prima kaart als backup

  Ik heb de Revolut Mastercard nu een half jaar in mijn bezit en vind het een prima kaart als backup. Ik heb de kaart om auto's mee te huren. Ook als mijn gewone pas niet werkt in het buitenland, dan heb ik deze kaart mee om te betalen.

  De kaart wordt overal geaccepteerd dus dat is wel een fijn gevoel als ik de kaart bij me heb. De klantenservice wist mijn vragen niet altijd goed te beantwoorden. Verder wel tevreden.

  W. J. 23 oktober 2020
 • Ook geaccepteerd in landen met vreemde valuta

  Voor mij is de Revolut Mastercard echt een super fijne debit card. Ik heb de kaart altijd mee naar het buitenland en gebruik de kaart voor het betalen van al m'n onkosten.

  Ook in landen met vreemde valuta wordt de kaart gewoon geaccepteerd en het kost me niets meer dan de wisselkoers prijs. Ik kan heel eenvoudig geld op de kaart zetten en ook contactloos betalen met de pas. Heel makkelijk allemaal.

  Ina 2 september 2020
 • Kaart makkelijk online aanvragen

  De revolut mastercard was voor mij de ideale uitkomst. Ik heb geen vast inkomen en ook geen vast adres op het moment. Ik wilde wel graag een kaart hebben met een rekening om te kunnen betalen en zo kwam ik bij deze mastercard uit.

  Ik kon de kaart simpel online aanvragen en hoefde er niet weet ik hoeveel formulieren voor in te vullen op een kantoor. De app is ook heel makkelijk en overzichtelijk en ik kon ook eenvoudig bij de klantenservice terecht voor vragen en problemen.

  Merel 27 juli 2020