Eerste indruk | Met VIABUY krijg je beschikking over een handige en veelzijdige creditcard die je overal kunt gebruiken. Het gaat hier om een prepaid creditcard waar je vooraf geld moet opladen voordat je betalingen kunt doen. Handig, want dan kom je achteraf niet voor onverwachte kosten te staan of in de schulden te zitten.


Wat is VIABUY?

Met VIABUY koop je een prepaid creditcard die je kunt opwaarderen door een IBAN rekeningnummer aan de kaart te koppelen. Op deze manier houdt je handig overzicht over je saldo en de maandelijkse uitgaven zonder dat je achteraf hoeft te betalen. Hierdoor kun je ook niet in de schulden komen, wat weer als voordeel heeft dat er voor een aanvraag geen BKR-toetsing hoeft te worden uitgevoerd. Je maakt met VIABUY gebruik van een handige app die je op je smartphone installeert. Daaraan koppel je de bankrekening die je wilt gebruiken zodat je vervolgens de kaart kunt opladen en inzicht hebt in alle transacties die je doet.

Voor- en nadelen

Aan een prepaid creditcard van VIABUY aanvragen zijn verschillende voordelen en ook nadelen verbonden. Om je volledige duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijkheden die je met deze kaart hebt, hebben we de belangrijkste van deze voordelen voor je op een rij gezet. Ook hebben we enkele nadelen benoemd die belangrijk zijn om te weten. Deze punten zijn:

 • Je kunt overal ter wereld gebruikmaken van de creditcard voor het doen van betalingen.
 • Met een gebruiksvriendelijke app kun je geld opwaarderen en heb je altijd inzicht in de transacties die je gedaan hebt.
 • Aanvragen kan zonder dat er een kredietcheck wordt uitgevoerd om te controleren of je een negatieve BKR-registratie hebt.
 • De prepaid creditcard van VIABUY is in verhouding tot andere kaarten behoorlijk prijzig in aanschaf.
 • De klantenservice die aan de dienstverlening gekoppeld is, is alleen in het Engels beschikbaar.

Conclusie

VIABUY aanvragen kan aantrekkelijk en handig zijn als je op zoek bent naar een prepaid creditcard. Als we alle voordelen en nadelen bekijken, dan kunnen we de conclusie trekken dat je met deze pas een goede betaalkaart in huis haalt voor het doen van betalingen over de hele wereld. Het is prettig dat je vooraf zelf betaald voor het opwaarderen en niet achteraf met kosten komt te zitten. Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor een traditionele creditcard dan is VIABUY minder aantrekkelijk vanwege de hoge jaarlijkse kosten die je betaald in verhouding tot andere alternatieven.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 19,90
Aanschafkosten € 69,90
Kaart personaliseren Ja
Uitgebreide verzekeringen Nee
Gratis tweede kaart Nee
Levertijd 24 uur
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 30 september 2021

Ervaringen

 • Fijn om niet in het rood te staan

  Eerder gebruikte ik een creditcard waarmee je achteraf moet betalen. Dat is nu niet meer nodig sinds ik de prepaid creditcard van VIABUY gebruik. Ik kan dus ook niet in het rood staan en hoef geen rente te betalen over geld dat nog terugbetaald moet worden. Ook fijn dat er geen controle bij het BKR nodig was, want anders had ik de prepaid creditcard misschien niet kunnen krijgen.

  De kosten vallen mij alleszins mee. Het jaarbedrag is prima en de eenmalige kosten zijn ook goed te doen. Verder vind ik het bedrijf eerlijk en open voor de andere kosten die je kunt verwachten bij betalingen.

  Janine 17 november 2020
 • Online games kopen

  Ik kocht de kaart om games te kopen voor de Playstation en daarvoor werkt de kaart tot nu toe erg goed. De app is ook erg handig en ik kan zo veilig direct betalen zonder dat ik achteraf de rekening krijg. De kaart is ook goed te gebruiken voor apps op mijn telefoon en spelletjes die ik daarop speel.

  Thijs 10 november 2020
 • Fijne multifunctionele kaart

  Ik koos voor de VIABUY debit card omdat deze multi-inzetbaar is en gebruik de kaart voor onder andere de wekelijkse boodschappen. Ik vind het vooral fijn dat ik de kaart zelf kan opwaarderen met de app op mijn iPhone. Daarnaast laat ik mijn salaris maandelijks op de rekening zetten die aan de kaart gekoppeld is. Met de app is het handig dat ik kan zien wat erin komt en wat ik uitgeef. Dit geeft me rust en een veilig gevoel. De kosten vallen mij ook erg mee, zeker omdat de vaste kosten van € 19,90 slechts 1 keer per jaar afgeschreven worden.

  Herman 22 oktober 2020