Bitpanda Visa Card
0,00
Beste keuze 2022 Meest gekozen
 • Bitpanda
 • Aanschafkosten: GRATIS
 • Kaart personaliseren
 • Uitgebreide verzekeringen
 • Gratis tweede kaart
 • Levertijd: 5-10 dagen
 • BKR-toetsing: Nee

De Bitpanda Visa Card is een gratis prepaid creditcard, waarmee je overal ter wereld kan betalen. Je kunt je kaart opwaarderen met zowel Euro als Crypto (Bitcoin, enz.), hiermee kun je ook betalen in alle valuta's. Website is Engelstalig, maar ook beschikbaar voor Nederland.

Bunq Easy Bank
2,99
 • Bunq Easy Bank
 • Aanschafkosten: GRATIS
 • Kaart personaliseren
 • Uitgebreide verzekeringen
 • Gratis tweede kaart
 • Levertijd: 10 dagen
 • BKR-toetsing: Nee

Wil jij het gemak van een creditcard ervaren zonder terug te hoeven betalen? Dan kun je eenvoudig Bunq aanvragen. Met deze handige debitcard kun je zelf geld storten op de kaart. Je kunt vervolgens alles met gemak via de app van Bunq kopen. Bunq aanvragen kan met een geldig adres, identiteitsbewijs en een mobiele telefoon!

3. VIABUY

VIABUY
19,90
 • VIABUY
 • Aanschafkosten: € 69,90
 • Kaart personaliseren
 • Uitgebreide verzekeringen
 • Gratis tweede kaart
 • Levertijd: 24 uur
 • BKR-toetsing: Nee

VIABUY biedt een volwaardige Mastercard aan die je zelf kunt personaliseren. Zowel wereldwijd als online kosteloos betalen en gratis opwaarderen via IBAN. Bij VIABUY krijg je een eigen kaartrekening, gescheiden van je bankrekening. Tevens betaal je eenvoudig contactloos en controleer je al je uitgaven via de app. Je aankoop na 30 dagen niet geleverd? Krijg je geld terug d.m.v. een chargeback. Deze en nog vele andere voordelen!


Vrouw met Beste Prepaid Creditcard

Prepaid Creditcard Aanvragen

Hierboven vindt je de Top 3 Prepaid Creditcards. Maak je keuze en klik op de knop "Direct aanvragen". Je wordt naar de website van de desbetreffende aanbieder doorverwezen, waar je eenvoudig de prepaid creditcard kunt aanvragen.

Op deze pagina tonen wij de Top 3 Prepaid Creditcards van 21 januari 2022. De Top 3 is zorgvuldig samengesteld op basis van expertise, reviews en jarenlange ervaring.


Een creditcard is zeer handig om betalingen mee te doen. Er zijn verschillende soorten creditcards waarbij de ‘gewone’ creditcard het meest voorkomend is. Dit type kaart wordt gebruikt om betalingen mee te doen die worden voorgeschoten door de bank of creditcardmaatschappij. Vervolgens wordt er, vaak 1 keer in de maand, het bedrag van jouw rekening afgeschreven dat je die maand hebt uitgegeven. Een andere manier van betalen is door gebruik te maken van een prepaid creditcard. Daarmee betaal je ook op veel plekken op een soortgelijke wijze. Het verschil met een gewone creditcard is dat je met dit type kaart zelf een bepaald bedrag op de kaart geladen hebt.

Hierdoor zit je met een limiet waardoor je een maximaal bedrag kunt besteden. Ben je op zoek naar de beste prepaid creditcard voor jou, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Om je hierin te ondersteunen hebben we een top 3 prepaid creditcards gemaakt waarin de beste prepaid creditcard en de daaropvolgende kaarten worden uitgelicht. Deze top 3 is samengesteld aan de hand van enkele criteria en eisen. De beste prepaid creditcard uit de top 3 is vaak de kaart waarvoor je de minste kosten betaalt en waarmee je de meeste voordelen hebt.

Om de beste prepaid creditcard te kunnen vinden, zul je moeten kijken welke wensen en behoeften je hebt met betrekking tot het doen van betalingen. Wil je bijvoorbeeld uitgaven doen tot aan een bepaald limiet? Dan is de prepaid creditcard een goede optie. Zet jouw wensen en behoeften op een rij en begin met het vergelijken van de verschillende soorten prepaid kaarten die worden aangeboden. In de top 3 prepaid creditcards zie je welke kaarten wij hebben uitgelicht in een handig overzicht. Door te kijken naar deze top 3 kun je inspiratie opdoen voor het vinden van een geschikte kaart.

Bij het uitkiezen van een prepaid creditcard is het goed om te weten hoe de kaart gebruikt kan worden. De kaarten die in de top 3 aangeboden worden werken allemaal volgens hetzelfde principe. De prepaid creditcard die het beste uit de bus komt, is bijvoorbeeld een kaart waarop je een gewenst bedrag kunt storten. Dit bedrag is het krediet dat je maximaal kunt spenderen. Het storten van geld op de kaart doe je via internetbankieren, vanaf jouw bankrekening zet je zo een bedrag op de prepaid creditcard. Kijk voor het aanvragen wel even goed naar alle voorwaarden en eisen waaraan je moet voldoen.

De top 3 is samengesteld uit kaarten waarvoor je onder andere de minste kosten kwijt bent. Het storten van geld op deze prepaid creditcards kost namelijk geld. Ook geld terugboeken naar een bankrekening en het opnemen van geld bij een pinautomaat kost geld. Houdt dit gegeven dan ook in je achterhoofd bij het kiezen van een prepaid creditcard. In veel gevallen is het ook mogelijk om een negatief saldo op de prepaid creditcard te hebben. Dat betekent dat je meer hebt uitgegeven dan dat er op de kaart is geladen.

Naast de term prepaid creditcard wordt er ook wel eens van een debit card gesproken. Deze namen worden in Nederland allebei gebruikt voor een prepaid creditcard. In het buitenland kan er echter wel sprake zijn van verschillende betaalmiddelen. De kaarten in de top 3 prepaid creditcards en die hier verder worden aangeboden, kun je dan buiten Nederland ook het best aanduiden als een prepaid creditcard om verwarring te voorkomen. De lijst met kaarten die wij hebben samengesteld en waarvan wij een top 3 gemaakt hebben, bestaat uit verschillende prepaid creditcards die zowel de naam prepaid als debit kunnen gebruiken.

Je hoeft dus niet in verwarring te raken als je een prepaid creditcard uit de top 3 wilt aanvragen en tijdens de aanvraag ontdekt dat er gesproken wordt over een debit card. De prepaid creditcard wordt ook wel debit card genoemd, omdat je in principe niet op krediet betaald. Je hebt immers al geld op de pas geladen dat je kunt gebruiken voor het doen van betalingen. Deze uitgaven betaal je dus direct van het geld op de kaart. Om een volledig overzicht te krijgen van de mogelijkheden of voor het maken van een keuze uit de top 3 prepaid creditcards, raden we je aan om jouw wensen en behoeften op een rij te zetten en een vergelijking te maken.

Prepaid creditcards kunnen door verschillende kaart maatschappijen worden aangeboden. Er wordt over het algemeen gebruik gemaakt van twee verschillende soorten kaarten door creditcardmaatschappijen en banken. Dit zijn de welbekende merken VISA en Mastercard. In principe zijn er niet veel verschillen te merken als je gebruik maakt van deze kaarten. Het kan ook goed zijn dat de beste prepaid creditcard bijvoorbeeld van het merk VISA is en dat de nummers 2 of 3 van Mastercard zijn. Deze bedrijven zijn de organisaties die licenties uitgeven aan maatschappijen en banken voor het gebruik maken van de kaarten.

Het voordeel van gebruik maken van deze kaarten is dat je nagenoeg over de hele wereld betalingen kunt doen. Dat geldt voor de prepaid kaarten van VISA en Mastercard en voor de gewone creditcards. Over het algemeen worden kaarten van Mastercard vaker gebruikt door banken. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat de gewone pinpas van de bank van Mastercard is. Als je kijkt naar kaarten zoals de prepaid creditcards uit de top 3, dan maakt het uiteraard niet uit welke maatschappij welke kaart aanbiedt. De verschillen tussen deze bedrijven zijn dan ook minimaal.

Als je kijkt naar de verschillen dan zit dit vooral in de extra diensten die worden aangeboden door de bedrijven. Voor zowel VISA als Mastercard geldt dat je altijd veilig online betalingen kunt doen en inzicht hebt in de betalingen die je gedaan hebt. Dat geldt voor de gewone creditcard en ook bijvoorbeeld voor de 3 beste prepaid creditcard die wij hebben geselecteerd. Als je gebruik maakt van een VISA kaart, kun je gebruik maken van speciale Global Offers. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kortingen krijgen op bepaalde artikelen. Met Mastercard wordt er een soortgelijk systeem aangeboden, maar dan met de naam Priceless Specials. Met Mastercard is het in tegenstelling tot VISA ook mogelijk om te sparen voor Air Miles.

Net als aan het gebruikmaken van een gewone creditcard, zitten er aan het betalen met een prepaid kaart ook kosten verbonden. Als je kijkt naar de prepaid creditcards uit de top 3, dan zie je vaak gelijk een deel van de kosten die je kwijt bent. De exacte kosten voor het aanvragen en gebruiken van een prepaid creditcard kan ook flink verschillen per product. Als je kijkt naar de kaarten uit de top 3, dan zul je direct zien dat er verschillen zitten in de prijzen die gevraagd worden voor het kopen van de kaarten.

Als je kijkt naar de informatie en details die bij de top 3 prepaid creditcards wordt gegeven, dan kom je al snel meer te weten. Zo is de kans zeer groot dat je voor het opladen van de prepaid creditcard geld moet betalen. Andere kosten die in rekening gebracht kunnen worden zijn kosten voor het opnemen van contant geld bij een geldautomaat of bijvoorbeeld voor het terugstorten van geld vanaf de kaart naar jouw bankrekening.

Andere kosten die door een maatschappij of bank gevraagd kunnen worden voor een prepaid creditcard zijn kosten voor het aanvragen van de kaart, het kopen van de kaart en bijvoorbeeld jaarlijkse kosten om de kaart te kunnen gebruiken. Voordat je een keuze maakt en een aanvraag doet voor bijvoorbeeld één van de kaarten uit de top 3 prepaid creditcards, raden we je dan ook aan om deze kosten en alle voorwaarden zo goed mogelijk door te lezen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De beste prepaid creditcard is niet altijd per definitie de goedkoopste kaart. De kosten die je betaalt voor het gebruik van een dergelijke kaart kunnen namelijk verschillen per aanbieder. Als je kijkt naar de top 3 prepaid creditcards dan is het meestal wel zo dat de kosten van de nummer 1 prepaid kaart over het algemeen het laagst zijn. De vraag is dan natuurlijk vervolgens of deze kaart ook de beste kaart voor jou is of dat je beter voor de nummer 2 of 3 kunt kiezen.

Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat deze kaart voor jou helemaal niet terug te vinden is in de top 3. Wil je echt gebruik maken van de goedkoopste en beste prepaid creditcard voor jou? Dan moet je daarvoor een vergelijking maken. Zet de wensen die jij hebt op papier en bedenk welke kosten je zou willen uitgeven voor het gebruikmaken van een kaart. Begin met kijken naar de top 3 prepaid creditcards. Ga aan de hand van de criteria waarmee deze top 3 is opgesteld, onderzoeken welke kaart het beste bij jou past.

Let er daarbij altijd op dat er naast de standaard kosten ook andere kosten gevraagd kunnen worden. Voor het aanschaffen van een kaart kun je bijvoorbeeld kosten betalen of juist gelokt worden met een aanbieding, waarbij je het eerste jaar geen kosten voor de aanschaf betaald. Dat wil echter niet zeggen dat de kaart ook volledig gratis is. Kosten die door een creditcardmaatschappij of een bank gerekend kunnen worden zijn bijvoorbeeld kosten voor het storten van geld op de kaart, voor het opnemen van contant geld bij een automaat of wanneer je geld wilt terugstorten op een rekening.

Wil je de prepaid creditcard aanvragen die het beste uit de bus komt of heb je een andere kaart in de top 3 gevonden dat aansluit bij de behoeften die je hebt? Dan wil je uiteraard duidelijkheid hebben over de kosten die je daarvoor kwijt bent. Om de vraag te beantwoorden of dit ook gratis kan, zullen we je een korte toelichting geven. Het is in de eerste plaats afhankelijk van de aanbieder van de kaart, dat wil zeggen een bank of creditcardmaatschappij, of er kosten betaald moeten worden voor het aanvragen van een creditcard. Over het algemeen gezien worden er vaak acties aangeboden waarbij je geen kosten hoeft te betalen en dus gratis een prepaid creditcard kunt aanvragen.

Of dit echt gratis is, moet je goed onderzoeken voordat je de aanvraag doet. In veel gevallen gaat het dan namelijk om een korting waarbij je bijvoorbeeld de kaart gratis aan kunt schaffen. In de top 3 prepaid creditcards en bij de andere aanbieders van deze kaarten kun je vaak direct zien wat de kosten zijn voor het aanvragen van de kaart. Als deze kosten gratis zijn, dan is dat in de eerste plaats al mooi meegenomen natuurlijk. Om er zeker van te zijn dat je dan ook het voordeligst uit bent, is het verstandig om te kijken naar alle andere mogelijke kosten die in rekening gebracht kunnen worden.

Zo kan het bijvoorbeeld goed zijn dat je voor de beste prepaid creditcard geen aanschafkosten betaald, maar wel hoge kosten hebt voor het storten van geld op de kaart of wanneer je contant geld bij een automaat wilt opnemen. Begin daarom met het maken van een vergelijking van de kaarten aan de hand van alle kosten die er gevraagd worden. Zo kun je uitzoeken welke prepaid creditcard het voordeligst voor jou is om te gebruiken.

Als je een prepaid creditcard wilt kopen, dan is dat zeer eenvoudig. Zoals je kunt zien hebben wij voor jou een selectie gemaakt waarvan wij denken dat dit de beste prepaid creditcards zijn van dit moment. Deze kaarten zijn aan de hand van enkele criteria geselecteerd en zijn uiteraard pas de beste prepaid creditcard voor jou, als deze ook aan jouw behoeften kunnen voldoen. Het kopen van de kaart is dan vervolgens zeer eenvoudig. Dit kun je direct online doen zonder dat je daarvoor naar een kantoor hoeft te gaan.

Naast het opstellen van een top 3 prepaid creditcards, helpen wij je ook met het aanschaffen van wat voor jou de beste prepaid creditcard is. Dit doen we door het geven van voldoende informatie en hiervoor maak je, aan de hand van een vergelijking die je doet, een keuze voor een prepaid creditcard die je wilt aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld heel goed een kaart uit de top 3 prepaid creditcards zijn. Selecteer de kaart die je wenst aan te schaffen om vervolgens de gevraagde gegevens in te vullen. Na een eenvoudige check van de bank of maatschappij wordt vervolgens de kaart bij jou thuisbezorgd en kun je geld op de creditcard storten voor het doen van betalingen.

Als je een keuze maakt voor een prepaid creditcard uit de top 3, dan moet je tijdens de aanvraag enkele gegevens invullen. Doe je dit voor een gewone creditcard, dan is het gebruikelijk dat je tijdens de aanvraag gegevens moet invullen met betrekking tot jouw financiële situatie. Deze informatie wordt dan vervolgens gebruikt om te controleren of je in staat bent om betalingen te kunnen doen en of je geen schulden hebt uit het verleden. Dit onderzoek wordt een BKR toetsing genoemd. Heb je in het verleden of nu te maken gehad met betalingsachterstanden of schulden, dan sta je geregistreerd bij het BKR en kun je geen creditcard aanvragen.

Voor het aanvragen en gebruiken van een prepaid creditcard zit dat echter een stuk anders. Er wordt in dit geval namelijk geen BKR toetsing afgenomen. Dat is niet noodzakelijk omdat je alleen het geld uit kan geven dat je zelf vooraf op de beste prepaid creditcard geladen hebt. Als je kijkt naar alle producten uit de top 3 prepaid creditcards, dan kun je eenvoudig zien dat je deze kunt aanvragen zonder dat je daarvoor getoetst wordt bij het BKR.

Wil je betalingen doen met een prepaid creditcard? Dan is de vraag natuurlijk waar je dit wel en niet kunt doen. De meeste kaarten die je hier kunt vinden zijn wereldwijd te gebruiken. Er zijn echter ook veel plekken waar je juist niet kunt betalen met een prepaid creditcard. Over het algemeen kunnen de meeste prepaid creditcards gebruikt worden voor het doen van veel verschillende soorten betalingen. Wil je echter een auto huren en gebruik maken van een prepaid credit card, dan is de kans groot dat dit niet mogelijk is. Dit is omdat de kaart als borgmiddel gebruikt moet worden in veel gevallen en een prepaid kaart daar meestal niet voor geaccepteerd wordt.

Als je kiest voor een van de kaarten uit de top 3 prepaid creditcards is het mogelijk dat je niet kunt betalen bij een hotel. Veel hotels vragen voor het boeken of reserveren van een kamer een creditcardnummer als veiligheidsmiddel. Als je exact wilt weten of je ook met jouw prepaid creditcard betalingen kunt doen in bijvoorbeeld een winkel of bij een bedrijf in Nederland, dan kun je daarvoor het beste navraag doen bij het bedrijf zelf.

Wil je de prepaid creditcard vinden die het beste bij jouw wensen aansluit en ben je nieuwsgierig of dit ook anoniem kan? Dan is dat eenvoudig uit te leggen. Kies je bijvoorbeeld voor een kaart uit de top 3 prepaid creditcards, dan zul je altijd jouw gegevens moeten doorgeven om een aanvraag voor een kaart te kunnen doen. Dat betekent dus ook dat de creditcardmaatschappij of bank waarbij je een aanvraag doet, altijd op de hoogte is van het feit dat jij de gebruiker bent van deze prepaid creditcard. Het komt er dus op neer dat je niet anoniem een prepaid creditcard kunt aanvragen.

In het verleden was het wel mogelijk om anoniem een kaart aan te vragen en te gebruiken. Tegenwoordig is dit echter niet meer denkbaar en daarom bestaat de top 3 alleen uit kaarten die je niet anoniem kunt gebruiken. Omdat je vooraf een bepaald bedrag op de kaart laadt, is het tot op zekere hoogte wel mogelijk om voor een deel anonieme betalingen te doen.

Aan de hand van de betalingen die jij in een winkel doet is namelijk niet af te lezen welke producten je gekocht hebt. Het is dan bijvoorbeeld wel mogelijk om te zien dat je een betaling hebt gedaan bij de bakker op de hoek, maar niet welke broden je gekocht hebt. Ben je benieuwd wat voor jou de beste prepaid creditcard is? Maak dan een vergelijking van de kaarten uit de top 3 prepaid creditcards aan de hand van de wensen en behoeften die jij hebt. Zo kun je zeer eenvoudig en snel de beste prepaid creditcard voor jou vinden en aanvragen.


3 bezoekers online op deze pagina
Laatst bijgewerkt op 11 november 2021