Zakelijke creditcard

Voor elk type onderneming is er een geschikte zakelijke creditcard. Het is dus erg belangrijk eerst na te gaan welk type creditcard het beste bij uw bedrijf past, vooraleer over te gaan tot een beslissing.

✔ Wereldwijd betalen met een zakelijke creditcard
✔ Bestedingslimieten van €2500,- tot wel €10.000
✔ Onderstaand de beste creditcards van Nederland

 

Overweegt u de aanschaf van een zakelijke creditcard voor uw bedrijf? Hoewel de voordelen het talrijkst zijn voor grote ondernemingen, hebben ook de kleinere spelers baat bij dit type kaart.

Dit omwille van het feit dat u een volledig overzicht bewaart van alle uitgaven die gemaakt worden door uw onderneming, los van private acties. Dit is zeker een plus voor uw administratie en kan u heel wat opzoekwerk besparen.

Als bedrijf dient u immers heel wat uitgaven te doen en met een creditcard heeft u een garantie op veilige betalingen in binnen- én buitenland. Maar ook online komt deze betaalkaart goed van pas, zeker als u weet dat vele platformen een kredietkaart vereisen om de betaling te doen slagen.

Indien u dus opteert voor een zakelijke creditcard heeft u twee mogelijkheden: of u kiest voor een bank onafhankelijke creditcard zoals Visa of American Express, of u vraagt een zakelijke creditcard aan bij uw eigen bank. Het nadeel van dit laatste type is dat enkel uw zakelijke rekening gekoppeld kan worden aan deze kaart.

Voordelen van een zakelijke creditcard?

Het grootste voordeel van een zakelijke creditcard is dat u een duidelijk overzicht behoudt van de bedrijfsuitgaven. Hierbij aansluitend heeft u een overzicht van de uitgaven per werknemer in het bezit van dergelijke kaart en kan u eenvoudig betalingslimieten bepalen per persoon, afhankelijk van zijn of haar functie in de onderneming.

Een bijkomend voordeel voor grote bedrijven is dat de voorwaarden, gekoppeld aan de kredietkaarten, vaak gunstiger worden als men meer kaarten aanvraagt. Zo kunnen kortingen verkregen worden vanaf een bepaald aantal creditcards voor uw onderneming.

De kosten voor deze kaart liggen vaak hoger in vergelijking met een kaart voor particulier gebruik, maar deze kost kan vaak fiscaal ingebracht worden en dus gerecupereerd.

Vervolgens kunt u met deze kaart veiling betalen in binnen- en buitenland, ook online. Indien er toch iets fout zou lopen, bent u bovendien vaak verzekerd. Afhankelijk van het type creditcard zult u verzekerd zijn met betrekking tot aankopen met de kaart, geboekte reizen, diefstal of verlies van de kaart, enz.

Nadelen van een zakelijke creditcard?

Zoals eerder vermeld is een zakelijke creditcard vaak duurder dan zijn particuliere broertje. Deze kost kan echter wel fiscaal afgetrokken worden door de onderneming.

Daarnaast is het aanbod van zakelijke creditcards eerder beperkt als u vergelijkt met de particuliere variant.

Ook dient de rekening vaak in één keer betaald te worden en dus niet gespreid. Is de betaling niet voldaan binnen de opgelegde termijn, dan kunnen er boetes volgen.

Direct een zakelijke creditcard aanvragen

Bent u overtuigd van de voordelen van een zakelijke creditcard? Dan rest u enkel nog de verschillende soorten te vergelijken vooraleer u er een aanvraagt.
De zakelijke creditcard van American Express biedt u de meeste voordelen, of u nu een kleine of een grote onderneming bent.

Kleine ondernemingen, die minstens 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, kunnen al een American Express Business Card aanvragen. Voor grote ondernemingen, die minstens 2 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, is er de American Express Corporate Card. Deze kan aangevraagd worden indien er een bedrijfsomzet van meer dan 1 miljoen euro aangetoond kan worden.

Een veilige betaling in binnen- en buitenland wordt u met American Express gegarandeerd en daarbovenop geniet u mooie bonussen naargelang het gebruik van de kaart. Voor elke bestede euro met de kredietkaart krijgt u dus iets in de plaats.

Meer bepaald beloont de American Express Business Card haar gebruiker met ‘Membership Rewards’; de Corporate card deelt jaarlijks ‘BlueBiz’-bonussen uit en extra ‘Flying Blue Award Miles’ met KLM.

Tot slot biedt American Express ook uitgebreide verzekeringen aan voor haar gebruikers en is er standaard geen bestedingslimiet ingesteld, tenzij u zelf een limiet aangeeft. Erg handig indien u onverwacht meer kosten moet maken. Ook staat American Express garant voor een goede service. Vraag nu uw zakelijke creditcard aan en geniet de vele voordelen die dit type kaart u biedt.