Eerste indruk | De American Express Business Entry Card aanvragen is aantrekkelijk als je als midden- of kleinbedrijf gebruik wilt maken van een creditcard. Met deze betaalpas kun je eenvoudig overal aankopen doen op krediet en maak je ook nog eens gebruik van verschillende voordelen. Je kunt ook eenvoudig online de transacties die met de kaart gedaan worden bijhouden.


Wat is American Express Business?

De American Express Business Entry Card is een creditcard uit de Business serie. Deze creditcards zijn gemaakt voor kleine en middelgrote bedrijven die aankopen willen doen op krediet. De American Express Business Entry Card is van deze serie het zogenaamde instapmodel. Je kunt met de kaart over de hele wereld aankopen doen en maakt gebruik van enkele voordelen. Zo kun je altijd online inzicht hebben in transacties en een overzicht van de rekening bekijken. Je hebt beschikking over de telefonische assistentie die aan de kaart gekoppeld is en kan bij diefstal of verlies met spoed een nieuwe kaart krijgen.

Voor- en nadelen

De American Express Business Entry Card is een creditcard die in verschillende opzichten voor bedrijven aantrekkelijk kan zijn. Voornamelijk voor zelfstandig ondernemers en kleinere bedrijven die af en toe een betaling willen doen met een creditcard is dat het geval. Voor de duidelijkheid hebben we enkele voor- en nadelen die aan deze creditcard gekoppeld zijn op een rij gezet.

  • De kaart is betaalbaar en daardoor zeer aantrekkelijk geprijsd voor zelfstandigen en kleine ondernemers.
  • Je hebt online inzicht in de transacties die met de kaart gedaan worden.
  • Het is mogelijk om een extra American Express Business Entry Card aan te vragen.
  • Aan de American Express Business Entry Card zijn geen verzekeringen gekoppeld.
  • Contactloos betalen met de kaart is niet mogelijk.

Conclusie

Het is afhankelijk van de wensen en behoeften die je hebt met betrekking tot een creditcard voor jouw bedrijf of de Business Entry Card aantrekkelijk is. De kaart is relatief goedkoop en kan overal ter wereld gebruikt worden. Je kunt er mee betalen alleen zijn er geen verzekeringen aan gekoppeld die bijvoorbeeld dekking geven op reis of voor de aankopen die je doet. Ook is contactloos betalen helaas niet mogelijk met deze pas. Wel heb je overal waar je bent online inzicht in de transacties en rekeningen. De American Express Business Entry Card aanvragen is voornamelijk aantrekkelijk voor kleine en middelgrote bedrijven die niet vaak gebruikmaken van een creditcard.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 50
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering n.v.t.
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

  • Ook voor eenmanszaak

    Ik was verbaasd dat ik met mijn eenmanszaak ook deze kaart kon aanvragen. Ik heb dit toen ook gelijk gedaan en maak er met veel plezier gebruik van. De Business Entry kaart van American Express biedt genoeg voordelen vind ik zelf. Het is handig om online via de website mijn betalingen te kunnen zien en ik vind de kosten voor het abonnement ook te overzien. Wat ik wel mis aan de kaart is dat ik er niet contactloos mee kan betalen.

    Anneke 16 mei 2020