Eerste indruk | Maak je als klein of middelgroot bedrijf regelmatig gebruik van een creditcard? Dan is de American Express Business Gold Card een ideale optie. Deze creditcard is overal ter wereld te gebruiken en als bedrijf heb je eenvoudig online inzicht in alle uitgaven en andere transacties die aan de pas gekoppeld zijn. Er zijn ook veel verschillende verzekeringen gekoppeld aan deze creditcard.


Wat is American Express Business?

American Express Business is een bepaalde creditcard die door American Express op de markt wordt gebracht voor kleine en middelgrote bedrijven. De American Express Business Gold Card is daarvan de meest uitgebreide versie. Met de creditcard kun je overal ter wereld betalen en kun je sparen voor Membership Rewards die je voor kortingen op bepaalde artikelen kunt uitgeven. Aan de American Express Business Gold Card zijn verschillende verzekeringen gekoppeld zoals een ongevallenverzekering, ongemakkenverzekering, medische verzekering en een annuleringsverzekering voor zakenreizen. Ook zijn aankopen tot 180 dagen na betaling verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. De creditcard kan ook gebruikt worden voor het opnemen van contant geld bij een automaat.

Voor- en nadelen

De American Express Business Gold Card aanvragen kan voor bedrijven zeer aantrekkelijk zijn. De kaart is speciaal gemaakt voor kleine bedrijven en zelfstandigen die veelvuldig van een creditcard gebruikmaken. Voor het gemak hebben we dan ook een aantal belangrijke voordelen en nadelen van deze creditcard hieronder voor je op een rij gezet.

 • De creditcard is wereldwijd te gebruiken voor betalen en opnemen van contant geld.
 • Contactloos betalen is mogelijk.
 • Je hebt altijd online inzicht in de transacties en rekeningen.
 • Aan de kaart zijn verschillende reisverzekeringen en een aankoopverzekering gekoppeld.
 • De creditcard is behoorlijk prijzig in verhouding tot de andere Business kaarten van American Express.
 • Voor de aanvraag moet het bedrijf minimaal 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Conclusie

Als een bedrijf op zoek is naar een creditcard waar vaak mee betaald moet worden, dan kan de American Express Business Gold Card aanvragen zeer aantrekkelijk zijn. Deze creditcard is voornamelijk geschikt voor kleinere bedrijven en zelfstandigen. Als de gebruiker vaak reist maakt hij of zij ook gebruik van de gekoppelde reisverzekeringen. Als dit niet het geval is, dan is een andere creditcard uit de Business serie waarschijnlijk aantrekkelijker. Deze creditcard is voornamelijk geschikt voor zelfstandigen en kleine ondernemers die veel betalingen willen doen op krediet en die ook regelmatig op reis gaan.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 225
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Alles erop en eraan!

  De American Express Business Gold Card is een ideale creditcard om te gebruiken voor mijn onderneming. Voor mijn gevoel krijg je echt het totale pakket tot je beschikking. Prettig ook om een extra kaart te kunnen aanvragen voor mijn zakenpartner.

  We hebben nu beiden een kaart en kunnen zo duidelijk zien welke uitgaven gedaan worden en wie deze doet. Dit maakt het ook eenvoudig voor de boekhouding.

  Het geeft ook een veilig gevoel om te weten dat er meerdere verzekeringen bij de creditcard zijn inbegrepen. De aankoopverzekering vinden wij helemaal aantrekkelijk, omdat wij in het verleden al een aantal keer te maken hebben gehad met diefstal van ingekochte materialen.

  Henk 10 juni 2020