Eerste indruk | Bedrijven die aankopen willen doen op krediet, kunnen daarvoor goed gebruikmaken van de American Express Business Green Card. Met deze betaalkaart is het mogelijk om overal te betalen en is het bedrijf in staat om online alle transacties en rekeningen te bekijken. Deze creditcard is voornamelijk geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen.


Wat is American Express Business?

De American Express Business Green Card is een betaalkaart waarmee kleine en middelgrote bedrijven aankopen kunnen doen op krediet. De kaart is ook aan te vragen door zelfstandigen zonder personeel, mits zijn geen negatieve registratie hebben bij het BKR. De American Express Business Green Card kan gebruikt worden voor contactloos betalen en het bedrijf kan eenvoudig online inzicht krijgen in de rekening en alle transacties die er met de kaart gedaan worden. Als extra zijn er een ongevallenverzekering en een ongemakkenverzekering voor tijdens zakenreizen gekoppeld aan de American Express Business Green Card. Het is ook mogelijk om als bedrijf een tweede American Express Business Green Card aan te vragen.

Voor- en nadelen

De American Express Business Green Card aanvragen kan aantrekkelijk zijn als jouw bedrijf aankopen wil kunnen doen op krediet. Voornamelijk voor zelfstandigen en kleine ondernemers is deze betaalpas zeer geschikt. We hebben voor de duidelijkheid daarom nog enkele voor- en nadelen op een rij gezet, deze zijn:

 • De mogelijkheid om een extra American Express Business Green Card aan te vragen.
 • Online altijd inzicht kunnen hebben in alle transacties die aan de kaart gekoppeld zijn.
 • Contactloos kunnen betalen.
 • Wereldwijd gebruik kunnen maken van de kaart.
 • De American Express Business Green Card is niet aan te vragen als de aanvrager een negatieve registratie heeft bij het BKR.
 • De creditcard is pas te gebruiken voor het opnemen van contant geld na 1 jaar lid te zijn van American Express.

Conclusie

Er zijn verschillende voordelen en ook nadelen verbonden aan het gebruikmaken van de American Express Business Green Card. De creditcard is bedoeld voor zelfstandigen en kleine bedrijven die aankopen willen doen op krediet. De American Express Business Green Card aanvragen is dan met name aantrekkelijk voor bedrijven die met enige regelmaat gebruik willen maken van een creditcard. Voor veelvuldig of sporadisch gebruik zijn er andere creditcards die beter geschikt zijn. Alles bij elkaar genomen kunnen we concluderen dat deze American Express Business Green Card voor veel bedrijven de ideale creditcard is om aankopen mee te doen op krediet.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 85
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering n.v.t.
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 12 juni 2020

Ervaringen

 • Flexibele kaart met veel mogelijkheden

  Ik heb gekozen voor de American Express Green Card en heb de kaart nu ongeveer een jaar in gebruik. Ik vind het een flexibele kaart en prettig dat ik ook punten kan sparen met de kaart. Dit maakt het wel leuker om betalingen te doen en misschien kan ik ze binnenkort al gebruiken voor bijvoorbeeld een vlucht.

  De kosten vallen me ook mee voor de tweede kaart die we hebben genomen. Met de tweede kaart kunnen we exact dezelfde dingen doen als met de hoofdkaart.

  Jeroen 6 juli 2020