Eerste indruk | Voor bedrijven die meerdere medewerkers hebben die gebruik moeten maken van een creditcard voor veelvuldig gebruik, is de American Express Corporate Gold Card aanvragen een zeer aantrekkelijke optie. Met deze dienst kun je als bedrijf meerdere creditcards in gebruik hebben en alle activiteit online inzien. Aan de kaart zijn ook nog eens veel verzekeringen gekoppeld voor tijdens zakenreizen.


Wat is American Express Corporate?

American Express Corporate is in het leven geroepen voor bedrijven die vaak aankopen willen doen op krediet. Het is mogelijk om meerdere kaarten aan te vragen en te gebruiken, wat dan ook verschillende voordelen biedt. Zo zijn de kaarten altijd online te controleren en heeft het bedrijf de mogelijkheid om transacties in te zien van elke kaart. Aan deze American Express Corporate Gold Card zijn verschillende verzekeringen gekoppeld die op zakenreis dekking bieden bij ongevallen, ongemakken, verlies van bagage, medische hulp en annulering van een vlucht. Om betalen in de winkel te vereenvoudigen heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van contactloos betalen.

Voor- en nadelen

Aan het aanvragen en gebruiken van een American Express Corporate Gold Card zijn voor een bedrijf verschillende voor- en nadelen verbonden. Om het beeld kort en duidelijk weer te geven hebben we een aantal van deze voordelen op een rij gezet en benoemen we ook enkele van de nadelen die aan het product gekoppeld zijn.

 • De kaart kan over de hele wereld gebruikt worden.
 • Als bedrijf heb je de mogelijkheid om de kaarten online te beheren.
 • Altijd en overal inzicht hebben in transacties en rekeningen.
 • Kaarthouders kunnen aanspraak maken op verschillende verzekeringen tijdens zakenreizen.
 • Voor de aanvraag moet het bedrijf een omzet hebben van minimaal 1 miljoen euro per jaar.
 • Aanvragen kan alleen als de onderneming langer dan 2 jaar is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in het handelsregister.

Conclusie

De American Express Corporate Gold Card aanvragen is voor bedrijven dus in verschillende opzichten aantrekkelijk. Kijkend naar de voordelen die het biedt, is het voornamelijk voor grotere bedrijven goed om deze creditcard te kunnen gebruiken. Voor kleinere bedrijven is dat geen mogelijkheid, aangezien de jaarlijkse omzet minimaal 1 miljoen euro moet zijn. Voor kleinere bedrijven zijn er daarom ook andere oplossingen die worden aangeboden door American Express. Vanwege de verzekeringen die aan de creditcard verbonden zijn en de vele extra’s, is deze American Express Corporate Gold Card voornamelijk aantrekkelijk voor grotere bedrijven waarvan het personeel regelmatig op zakenreis gaat en waar veel aankopen gedaan moeten worden door de kaarthouders.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 125
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering n.v.t.
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Veelzijdige kaart met veel mogelijkheden

  De Corporate Gold Card heeft ons als firma veel geboden. Voor ons is het heel handig dat we online kunnen zien wie er gebruikt maakt van de kaart en wat er precies mee betaald wordt. De online omgeving is duidelijk en overzichtelijk. Goed ook dat er veel verzekeringen via de kaart geboden worden.

  Jan D. 4 juni 2020