Eerste indruk | De American Express Corporate Green Card is een type creditcard die geschikt is voor middelgrote tot grote bedrijven waarvan meerdere medewerkers gebruik moeten kunnen maken van een creditcard. Als bedrijf heb je dan eenvoudig inzicht in alle transacties. Er zijn ook verschillende verzekeringen voor op reis aan de kaart gekoppeld.


Wat is American Express Corporate?

De American Express Corporate Green Card is een creditcard uit de Corporate serie. Deze creditcards worden voor middelgrote en grote bedrijven uitgegeven door American Express en zijn bedoeld voor aankopen op krediet. Het is als bedrijf mogelijk om meerdere creditcards voor werknemers aan te vragen. Je hebt dan online inzicht in alle rekening en transacties als bedrijf. Standaard zijn er een aanvullende ongevallenverzekering en ongemakkenverzekeringen voor op zakenreis gekoppeld aan de betaalkaart. Het bedrijf moet voor aanvraag een omzet hebben van minimaal 1 miljoen euro en minimaal 2 jaar ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Voor- en nadelen

Er zijn verschillende voordelen en nadelen gekoppeld aan een American Express Corporate Green Card aanvragen. Voornamelijk voor middelgrote en grote bedrijven kan het aantrekkelijk te zijn om te kiezen voor deze kaart. Om duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijkheden die je als bedrijf hebt met deze kaart, hebben we de voor- en nadelen hieronder op een rij gezet.

 • De creditcard is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel.
 • Als bedrijf heb je online inzicht in rekeningen, transacties, maandelijkse rapportages en kunnen de creditcards beheert worden.
 • Aan de American Express Corporate Green Card zijn een ongevallenverzekering en een ongemakkenverzekering gekoppeld die dekking biedt voor sommige kosten op zakenreizen.
 • Voor de aanvraag moet het bedrijf een omzet hebben van minimaal 1 miljoen euro.
 • Aanvragen kan alleen als het bedrijf minimaal 2 jaar ingeschreven staat in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

Conclusie

De American Express Corporate Green Card aanvragen kan in verschillende opzichten voordelig zijn voor een bedrijf. Het is in de eerste plaats bijvoorbeeld al erg handig dat je als bedrijf online inzicht hebt in de transacties die gedaan worden met alle kaarten die je in het abonnement hebt zitten. Voor bedrijven die meerdere werknemers hebben die gebruik moeten maken van een creditcard en die met enige regelmaat aankopen moeten doen is dit een zeer aantrekkelijke kaart. Ben je als bedrijf op zoek naar een creditcard met meer mogelijkheden en verzekeringen die dekking bieden tijdens zakenreizen, dan is het waarschijnlijk interessanter om te kijken naar de andere mogelijkheden die American Express Corporate te bieden heeft.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 60
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering n.v.t.
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Niks op aan te merken

  We hebben nu enkele weken de creditcard in gebruik en zijn er erg tevreden over. De bijdrage die we jaarlijks moeten betalen is voor ons zeer aantrekkelijk en we krijgen er genoeg voor terug. We vinden het handig om online te kunnen zien wat de uitgaven zijn, ook voor kleine zaken zoals bijvoorbeeld parkeren of een korte zakenlunch.

  Afrekenen met de creditcard gaat ook erg makkelijk en je kunt er ook contactloos mee betalen. Deze creditcard is echt een toevoeging aan ons bedrijf en de online overzichten maken het doen van de boekhouding een stuk makkelijker.

  John 30 mei 2020