Eerste indruk | Moeten jouw medewerkers vaak op zakenreis en wil je dat ze overal ter wereld gebruik kunnen maken van een geldig betaalmiddel? Dan is de American Express Corporate KLM Card aanvragen wel erg aantrekkelijk. Deze creditcard is gemaakt voor bedrijven die veel uitgaven doen op krediet. Als bedrijf heb je online inzicht in alle transacties en zijn kaarthouders standaard gedekt met enkele verzekeringen op reis.


Wat is American Express Corporate?

American Express Corporate is een dienst die creditcards uitgeeft voor middelgrote en grote bedrijven. De American Express Corporate KLM Card is daar een voorbeeld van die speciaal ontwikkeld is voor kaarthouders die vaak op zakenreis gaan. Als bedrijf heb je de mogelijkheid om meerdere kaarten aan te vragen als je voldoet aan enkele voorwaarden. Zo moet de onderneming minimaal 2 jaar staan ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en moet de jaarlijkse omzet minimaal 1 miljoen euro zijn. Aan de creditcard zijn verschillende verzekeringen voor op reis gekoppeld die dekking bieden bij bijvoorbeeld ongevallen, ongemakken, verloren bagage en annulering van reizen. Deze verzekeringen bieden extra dekking als het van toepassing is op vluchten van KLM of Air France.

Voor- en nadelen

De American Express Corporate KLM Card biedt veel verschillende voordelen en ook enkele nadelen voor bedrijven. Omdat we duidelijkheid willen bieden aan jou, hebben we een aantal van deze positieve en minder positieve punten op een rij gezet. De voor- en nadelen van de American Express Corporate KLM Card zijn:

 • Overal ter wereld kunnen betalen.
 • Extra verzekeringen op zakenreis voor de kaarthouder met extra dekking als er gebruik wordt gemaakt van KLM of Air France vluchten.
 • Als bedrijf altijd online inzicht in rekeningen en transacties.
 • Als het bedrijf toestemming geeft kan de kaarthouder ook contant geld opnemen.
 • Voor de aanvraag moet het bedrijf minimaal 2 jaar in het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan.
 • De jaarlijkse omzet van de onderneming moet ten minste 1 miljoen euro zijn om de American Express Corporate KLM Card te kunnen gebruiken.

Conclusie

Alle voordelen en nadelen op een rij gezet kunnen we concluderen dat de American Express Corporate KLM Card aanvragen voornamelijk aantrekkelijk is voor bedrijven waarvan de werknemers met enige regelmaat op zakenreis moeten. Als bedrijf heeft dit als voordeel dat de werknemer extra verzekerd is, er overal betalingen gedaan kunnen worden en je altijd online inzicht hebt in het gebruik van de creditcard. Omdat de onderneming minimaal een omzet moet hebben van 1 miljoen euro voor de aanvraag, is deze creditcard niet aantrekkelijk voor kleinere bedrijven of zelfstandigen. Voor kleinere bedrijven heeft American Express gelukkig ook voldoende mogelijkheden om een creditcard aan te vragen.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 125
Bestedingslimiet Persoonlijk
Aankoopverzekering n.v.t.
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij American Express
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Goed voor veel reizen

  We hebben de American Express Corporate KLM Card in gebruik voor onze twee vertegenwoordigers die zeker twee keer per maand met het vliegtuig reizen. De kaarten hebben dan ook veel voordelen voor ons, zeker omdat er vaak met KLM gevlogen wordt.

  Het sparen van punten is iets wat we dan ook veel doen en deze kunnen we vervolgens weer gebruiken voor kortingen op tickets. Ook de extra verzekeringen zijn een goede bijkomstigheid. Geen opmerkingen of nadelen aan de creditcards naar onze mening.

  Lindy 5 juni 2020