Eerste indruk | Online bankieren op een groene manier kan door gebruik te maken van Bunq Business SuperGreen. Als bedrijf krijg je dan een online rekening waarmee je ook nog eens een bijdrage levert aan een beter milieu. Voor elke €100,- die je zakelijk uitgeeft, wordt er namelijk een boom geplant!


Wat is Bunq Business SuperGreen?

Bunq Business SuperGreen is er voor kleine bedrijven en zelfstandigen die op zoek zijn naar een groene online bank. Met Bunq Business SuperGreen kun je online gebruikmaken van een rekening in combinatie met een prepaid creditcard. Bij deze rekening zit namelijk standaard een Bunq Metal Card inbegrepen. Dat is een creditcard gemaakt van roestvrij staal die hierdoor zeer lang mee gaat. Groen bankieren is mogelijk met Bunq Business SuperGreen omdat er per €100,- die je als bedrijf uitgeeft, een boom geplant wordt. Op deze manier kun je volgens Bunq binnen 2 jaar CO2 neutraal bankieren. Met de handige app heb je altijd en overal inzicht in transacties en kun je eenvoudig de boekhouding bijhouden.

Voor- en nadelen

Bunq Business SuperGreen aanvragen heeft verschillende voor- en nadelen. Om duidelijkheid te kunnen geven voor jouw bedrijf zodat je kunt kiezen voor deze dienst of niet, hebben we een aantal belangrijke voordelen en ook nadelen voor je op een rij gezet. Deze voor- en nadelen zijn:

 • Groen bankieren. Elke €100,- die je uitgeeft zorgt ervoor dat er een boom geplant wordt.
 • Gebruikmaken van een prepaid creditcard zonder achteraf te hoeven betalen en zonder de kans op schulden.
 • Eenvoudig online bankieren met een handige app.
 • Inclusief een duurzame Bunq Metal creditcard van roestvrij staal.
 • Je kunt geen spoedopdracht laten uitvoeren als je gebruik maakt van Bunq Business.
 • Er zijn veel extra kosten verbonden aan de diensten die gekoppeld zijn aan een account.

Conclusie

Bunq Business SuperGreen aanvragen is aantrekkelijk voor kleine bedrijven en zelfstandigen. Als we de voordelen en de nadelen tegen elkaar afwegen, dan kunnen we de conclusie trekken dat je met deze dienst een betaalbare bankrekening tot je beschikking hebt die je eenvoudig online en via je smartphone kunt gebruiken. Voordelen zijn dat je op een groene manier kunt bankieren en dat je altijd inzicht hebt in de transacties die je doet. Dat is zeker aantrekkelijk voor kleinere bedrijven en zelfstandig ondernemers die gebruik willen maken van een prepaid creditcard voor zakelijke betalingen. Voor grotere bedrijven is de Bunq Business SuperGreen echter minder geschikt.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 239,88
Bestedingslimiet n.v.t.
Aankoopverzekering n.v.t.
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Bomen planten

  Ik heb de Bunq Business SuperGreen kaart al een half jaar in m'n bezit en het is echt super fijn om met deze kaart te kunnen werken. De kaart wordt wereldwijd geaccepteerd en ik betaal over de wisselkoers geen extra kosten.

  Het is ook fijn dat als ik € 100 uitgeef met de kaart, er bomen voor terug geplant worden. Ook is de kaart gemaakt van roestvrij staal en ziet die er daardoor echt wel gaaf uit.

  Maaike 23 mei 2020