Eerste indruk | Bunq Business is een zakelijke rekening die je online tot je beschikking hebt. Met deze rekening kun je op je smartphone eenvoudig inzicht hebben in alle transacties die je doet. Ook kun je gebruikmaken van een Bunq prepaid creditcard waarmee je wereldwijd kunt betalen. Voordeel hiervan is dat je vooraf geld op de kaart stort om uit te kunnen geven.


Wat is Bunq Business?

Bunq Business is in het leven geroepen voor kleine bedrijven en zelfstandigen die op zoek zijn naar een geschikte manier om te kunnen betalen. Met deze dienst kun je als kleine onderneming gebruikmaken van alle voordelen van een creditcard, zonder de nadelen van achteraf betalen en eventuele schulden. Aanvragen kan zeer eenvoudig online en met de handige app voor op je smartphone kun je de rekeningen volledig beheren. Dit is ook handig voor de boekhouding omdat je automatisch uitdraaien kunt maken van de transacties die er gedaan zijn. Met Bunq Business kun je eenvoudig facturen betalen en op een duurzame manier online bankieren.

Voor- en nadelen

Bunq Business aanvragen kan aantrekkelijk zijn voor kleine bedrijven en zelfstandig ondernemen. Om dat te verduidelijken, hebben we een aantal belangrijke voordelen en ook nadelen die aan Bunq Business verbonden zijn voor je op een rij gezet. Deze voor- en nadelen van Bunq Business zijn:

 • Duurzaam bankieren en bijdragen aan een betere planeet.
 • Altijd en overal online inzicht hebben in transacties.
 • Gebruik kunnen maken van een handige en veelzijdige app.
 • Bunq Business koppelen aan de boekhouding.
 • Eenvoudig betalingen doen en facturen afrekenen.
 • Je kunt geen spoedopdracht laten uitvoeren als je gebruik maakt van Bunq Business.
 • Er zijn veel extra kosten verbonden aan de diensten die gekoppeld zijn aan een Bunq Business account.

Conclusie

Bunq Business aanvragen kan aantrekkelijk zijn als je een bedrijf hebt en een eenvoudige creditcard wilt kunnen gebruiken. Met deze online rekening heb je altijd en overal inzicht in transacties en kun je voordelig van een prepaid creditcard gebruikmaken. Het is voornamelijk aantrekkelijk voor kleinere bedrijven en zelfstandig ondernemers om de Bunq Business dienst te kiezen kunnen we concluderen. Dat komt doordat je hiermee een creditcard kunt gebruiken zonder dat je achteraf hoeft te betalen. Je kunt dus ook geen hoge schulden opbouwen als je van deze dienst gebruik wilt maken. Ben je als bedrijf met meer werknemers op zoek naar een geschikte creditcard, dan zijn er betere alternatieven.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 119,88
Bestedingslimiet n.v.t.
Aankoopverzekering n.v.t.
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Nee
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 26 april 2020

Ervaringen

 • Makkelijk koppelen met boekhoudsysteem

  Ik heb Bunq Business gekozen omdat ik al mijn uitgaven met de kaart zo kan koppelen aan mijn boekhoudsysteem. Dit scheelt mij veel tijd en dat kan ik dan weer besteden aan mijn werk.

  In de app kan ik de uitgaven zelf ook goed in de gaten houden en ook meldingen instellen wanneer er wat op mijn rekening gebeurd. De klantenservice was wel een beetje moeilijk te bereiken en ze konden mijn vragen niet direct beantwoorden.

  Erik 29 mei 2020