Eerste indruk | Ben je als bedrijf op zoek naar een creditcard voor 1 of meerdere werknemers, dan heb je verschillende mogelijkheden. Met de Mastercard Business creditcard kunnen jouw werknemers altijd en overal betalen. Groot voordeel is dat je als bedrijf altijd inzicht kunt hebben in de uitgaven en transacties die er gedaan worden.


Wat is Mastercard Business?

De Mastercard Business creditcard is voornamelijk bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Het is afhankelijk van het aantal creditcards dat je afneemt hoeveel kosten je jaarlijks aan de creditcard zult hebben. Met de Mastercard Business kun je online inzicht hebben in transacties en per medewerker zien welke uitgaven hij of zij gedaan heeft. Aan de kaart zijn een internetgarantie, een aflevergarantie en een aankoopverzekering gekoppeld. Met de aankoopverzekering zijn aankopen tot 180 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal schade of verlies. Verder kun je als gebruiker van de Mastercard Business kaart ook gebruik maken van enkele aanvullende reisverzekeringen.

Voor- en nadelen

De Mastercard Business aanvragen is aantrekkelijk voor kleine en middelgrote bedrijven. Met deze creditcard kunnen jouw werknemers altijd en overal betalen zodat je ook overal inzicht hebt in de transacties die er gedaan worden. Voor een duidelijke beeldvorming hebben we alle voor- en nadelen van de creditcard op een rij gezet. Deze voor- en nadelen zijn:

 • Wereldwijd betaalgemak.
 • Aankopen worden beschermd met een aflevergarantie, een internetgarantie en een 180 dagen aankoopverzekering.
 • Aan de kaart zijn verschillende aanvullende reisverzekeringen gekoppeld.
 • Als bedrijf heb je online eenvoudig inzicht in alle transacties.
 • De creditcard kan alleen worden aangevraagd als de onderneming langer dan 1 jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Als het gaat om een eenmanszaak, dan kan de creditcard niet worden aangevraagd als er een negatieve BKR-registratie is.

Conclusie

De Mastercard Business aanvragen kan in verschillende opzichten aantrekkelijk zijn voor een bedrijf. Deze creditcard is voornamelijk geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die inzicht willen hebben in de uitgaven die de werknemers van het bedrijf doen. Omdat je met deze Mastercard Business creditcard online alle transacties kunt bekijken en de kaarten kunt beheren, heb je als bedrijf altijd de controle over de betaalpassen. Als je voor een groot bedrijf op zoek bent naar een geschikte creditcard, dan is de Masterclass Corporate creditcard waarschijnlijk aantrekkelijker. Met deze kaart kun je als bedrijf nog meer inzichten krijgen en kun je de kaarten koppelen aan de boekhouding van het bedrijf.


Specificaties

Jaarlijkse bijdrage € 35
Bestedingslimiet € 2.500
Aankoopverzekering 180 dagen
Levertijd 10 dagen
BKR-toetsing Ja
Maatschappij Mastercard
Laatst bijgewerkt 22 april 2021

Ervaringen

 • Goede kaarten

  We maken met de zaak gebruik van 14 Mastercard Business kaarten en zijn er erg tevreden over. Handig om online te kunnen zien wat we uitgeven. Al was het nog overzichtelijker geweest als we per medewerker een profiel aan konden maken. Dat is niet mogelijk met deze kaarten.

  Verder is het heel fijn dat er meerdere verzekeringen aan de creditcards gekoppeld zijn. Dit scheelt het bedrijf weer extra kosten.

  Adrie 19 mei 2020